Home Movies Water Lilies of Monet The Magic of Water and Light – 31 januari in de bioscoop

Water Lilies of Monet The Magic of Water and Light – 31 januari in de bioscoop

by Pim, Sel

ABC Film Distribution presenteert op 31 januari als onderdeel van het Arts in Cinema seizoen 2019-programma Water Lilies By Monet: The Magic of Water and Light in de bioscoop. Een betoverende documentaire over de beroemde Franse schilder Claude Monet, zijn meesterwerken, obsessies en passies. De film geeft een uniek beeld van Monet’s schilderijen die momenteel te bewonderen zijn in het Marmottan Museum, Orangerie Museum, Orsay Museum en Giverny, allen in Parijs. Film is geïnspireerd op de internationale bestseller Mad Enchantment: Claude Monet and the painting of the Water Lilies (2016), geschreven door Ross King, die ook te zien is in de film.

De documentaire laat het verhaal zien van Claude Monet, de schilder die geobsedeerd was door water en licht en dit omzette tot magische meesterwerken die tot op de dag van vandaag duizenden mensen bekoren. Aan de hand van zijn schilderijen vertellen experts over de radicale elementen in zijn werk, die een revolutie teweegbrachten in de moderne kunst. De film neemt de kijker mee langs mee langs de Seine, van Le Havre naar Parijs en volgt Monet in zijn eeuwige zoektocht naar water in Poissy, Argenteuil, Vétheuil en Giverny. De zoektocht eindigt in de tuin van Monet zelf waar hij in zijn laatste jaren de bekende waterlelies schilderde.

Het genie van het impressionisme overwon een depressie die hem bijna het schilderen deed opgeven. Hij zette zich met hart en ziel in om zijn meest kolossale werk tot stand te brengen: Les Grandes Décorations. Gigantische panelen die zijn waterlelievijver uitbeelden en die de kijker een gevoel geeft zich te verliezen in een atmosfeer van sereniteit en vrede. Het werk was Monet’s laatste erfenis voor Frankrijk: een symbool van hoop en vrede in een door oorlog verscheurde wereld.

Regie:                         Giovanni Troilo
Speciale gast:               Elisa Lasowski
Speelduur:                   80 minuten

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: