That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Gaming, PC, PS4, Xbox One

Waarom vandaag een belangrijke dag is voor gamers en Ray Traced Games

De computer graphics revolutie van 2018 begon met de lancering van NVIDIA’s GeForce RTX 20-series GPUs, waardoor ontwikkelaars wereldwijd toegang kregen tot hardware die snel genoeg was om voor het allereerst real-time ray tracing te realiseren.

Vandaag mag opnieuw een mijlpaal genoemd worden met de release van de Windows 10 Oktober 2018 Update. Deze stelt ontwikkelaars in staat een nieuwe generatie games te ontwikkelen met levensechte belichting, weerspiegelingen en schaduwen in real-time, interactieve ervaringen.

Een van de belangrijkste features van de Windows 10 Oktober 2018 Update is de eerste publieke ondersteuning voor Microsoft DirectX Raytracing (DXR). Dit is om twee redenen groot nieuws:

1.   DXR levert een industriestandaard application programming interface (API) die alle game ontwikkelaars toegang geeft tot GeForce RTX’s hardware ondersteuning voor ray tracing.

2.   DXR voegt ondersteuning voor ray tracing aan het Windows besturingssysteem toe, waardoor DirectX 12 Windows PCs applicaties kunnen draaien die real-time ray tracing ondersteunen.

Real-time ray tracing zorgt voor een revolutie binnen de gaming industry. Deze techniek bewerkstelligt een ongekende mate van realisme die veel verder rijkt dan hetgeen mogelijk is met traditionele rendering technieken.

Top gameontwikkelaars zijn reeds bezig met het ontwikkelen van titels met real-time ray tracing op NVIDIA GeForce RTX GPUs. Drie blockbusters die real-time ray tracing ondersteunen zijn: Battlefield VMetro Exodus en Shadow of the Tomb Raider. Andere ontwikkelaars hebben hun steun uitgesproken voor NVIDIA RTX. 3DMark heeft zelfs een benchmark aangekondigd voor ray tracing titels.

Dankzij Microsoft’s officiële, publieke ondersteuning van DXR middels de Windows 10 October 2018 Update en de GeForce RTX familie van op Turing-gebaseerde GPUs, kunnen PC gamers uitkijken naar de eerste golf next-generation titels met ray tracing.

We zijn los, Check ons!!
CURRENTLY OFFLINE