Home GamingAndroid VRPLUS en Outpost Gamecenters lanceren eerste Virtual Reality gaming room in België

VRPLUS en Outpost Gamecenters lanceren eerste Virtual Reality gaming room in België

by Mark van Truijen

VRPLUS, een start-up die virtual reality-ervaringen ontwikkelt, opent op dinsdag 12 februari haar eerste Europese Virtual Reality gaming room in samenwerking met Outpost Gamecenters. De Outpost VR Experience biedt de allernieuwste VR-technologie in vier korte, intense actiegames voor groepen tot vijf personen.

De games die door VRPLUS zijn ontwikkeld, kunnen enkel gespeeld worden binnen het netwerk van VRPLUS-locaties. Het team lanceert vier games, en er zullen regelmatig nieuwe titels worden toegevoegd. Nog voor het einde van 2019 moeten er zes nieuwe games bijkomen. VRPLUS maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.

“Levende games”
De eerste vier beschikbare titels zijn allemaal coöperatieve shooting games. Guardian Heroes en opvolger Guardian Heroes 2 zijn kindvriendelijke, kleurrijke spellen waarin de speler het opneemt tegen geanimeerde robots in een wereld die alles doet om de zintuigen te bespelen. Lost in Jurassic transporteert de spelers per ongeluk terug naar het tijdperk van de dinosauriërs. Hospital of the Dead is het eerste deel van een reeks klassieke zombie shooters waarin de spelers hordes ondode wezens moeten tegenhouden in een griezelig, verlaten ziekenhuis.

VRPLUS is nagenoeg het enige bedrijf op de Belgische markt dat haar games in 4K-definitie aanbiedt en zo de HTC Vive Pro, één van de beste VR-apparaten op de markt, ten volste weet te benutten. De spellen zijn bovendien zo ontworpen dat ze een aantal gekende problemen van virtual reality, zoals bijvoorbeeld duizeligheid, te verhelpen.

De korte, intense actiescenario’s van de games duren tussen de tien en vijftien minuten. Er kunnen gemakkelijk extra content en vervolgverhalen aan worden toegevoegd, zodat de games na verloop van tijd een eigen leven beginnen te leiden.

Ambitie: 50 VR-cages tegen 2020
Outpost Gamecenters wil in 2019 nog vier soortgelijke gaming rooms opzetten in Vlaanderen. VRPLUS voorziet de opening van 50 locaties doorheen Europa tegen het einde van 2020.

Het grote publiek kan vanaf donderdag 14 februari kennismaken met de virtuele scenario’s van de Outpost VR Experience in de Antwerpse vestiging van Outpost Gamecenters, Beggaardenstraat 6.  De Outpost VR Experience zal ook aanwezig zijn op de 1UP Conference in Kortrijk op 15 en 16 februari, en op de lente-editie van FACTS op 6 en 7 april.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: