Home Gaming VRIJDAG DE 13e WORDT GEEN ONGELUKSDAG, DANKZIJ DE LANCERING VAN NIEUWE CONSOLES, BUNDELS, GAMES EN GRATIS THEMA’S

VRIJDAG DE 13e WORDT GEEN ONGELUKSDAG, DANKZIJ DE LANCERING VAN NIEUWE CONSOLES, BUNDELS, GAMES EN GRATIS THEMA’S

by Mark van Truijen

Hoewel vrijdag de dertiende bij veel mensen associaties oproept met bijgeloof en ongeluk, heeft Nintendo aanstaande vrijdag juist omgedoopt tot #Nintendo3DSDay om er een bijzonder blije dag van te maken voor Europese handheldgamers. Deze dag zit vol met diverse lanceringen van hardware en software.

Inmiddels zijn er wereldwijd al ruim 50 miljoen systemen van de Nintendo 3DS-familie verkocht. Op vrijdag de dertiende verschijnen twee nieuwe systemen in deze familie, de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL. Op dezelfde dag verschijnen ook twee grote nieuwe software-titels The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D en Capcom® s Monster Hunter 4 Ultimate. Beide titels zijn speelbaar op alle Nintendo 3DS-systemen, maar komen extra goed tot hun recht op de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL, dankzij de superstabiele 3D-weergave en verbeterde camerabesturing met de C-stick. Om de release van deze twee langverwachte titels te vieren, worden vrijdag ook twee limited edition hardwarebundels gelanceerd, de New Nintendo 3DS XL Majora’s Mask 3D Edition* en New Nintendo 3DS XL Monster Hunter 4 Ultimate Edition**.

Daarnaast verschijnen nog enkele games exclusief in de Nintendo eShop, zoals IronFall: Invasion, een intens schietspel van drie getalenteerde ontwikkelaars dat naast de stand voor één speler ook online en via draadloze communicatie met twee tot zes spelers gespeeld kan worden. Twee andere titels die vrijdag in de Nintendo eShop beschikbaar komen zijn Kirby Fighters Deluxe en Dedede’s Drum Dash Deluxe. Daarnaast kunnen Nintendo 3DS-bezitters vrijdag ook de gratis video-on-demand-dienst Nintendo Anime Channel downloaden om te genieten van tekenfilmseries als Kirby, Pokémon en Inazuma Eleven.

Laurent Fischer, Managing Director, European Marketing & PR van Nintendo of Europe, zegt: “We vinden het fantastisch deze uitgebreide line-up aan Nintendo 3DS-hardware en –software aan te kondigen. We hopen dat dit aanbod getuigt van onze toewijding om handheldspelers te voorzien van de beste en meest diverse spelervaringen.”

Volledig overzicht van Nintendo’s releases op #Nintendo3DSDay, vrijdag de 13e:

 •  New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL: De nieuwste systemen in de Nintendo 3DS-familie bieden nieuwe besturingsmogelijkheden, gezichtsvolgende 3D-technologie, ingebouwde amiibo-functionaliteit en verbeterde processorkracht. De New Nintendo 3DS is compact en licht, met een scherm dat 1,2 keer zo groot is als dat van de originele Nintendo 3DS en kan via verwisselbare covers naar eigen smaak aangepast worden. De New Nintendo 3DS XL heeft een luxe uitstraling en biedt dankzij het scherm van 4,88 inch een nog meer dynamische en meeslepende spelbeleving. Op 10 februari zal er ook een gratis update mogelijk zijn voor Super Smash Bros. for Nintendo 3DS, die het mogelijk maakt om de amiibo van de Super Smash Bros. Collection met deze nieuwe systemen te gebruiken.
 • The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D: De handheld-remake van deze geliefde, duistere en macabere Nintendo 64-game verschijnt exclusief voor de Nintendo 3DS-systemen.  New Nintendo 3DS XL Majora’s Mask 3D Edition*: Deze limited edition hardwarebundel bevat een exemplaar van The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D en een New Nintendo 3DS XL-systeem met artwork van het spel.
 • The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D Special Edition: Deze limited edition software-versie bevat een exemplaar van het spel in zijn originele verpakking, een speciaal ontworpen SteelBook™, een button en een dubbelzijdige poster.
 • Monster Hunter 4 Ultimate: In Monster Hunter 4 Ultimate jagen spelers in een woeste wereld op vele schrikwekkende vijanden. Daarbij kunnen spelers via draadloze communicatie samenwerken met maximaal drie vrienden. Het is voor het eerst mogelijk om op een handheld online te strijden via een draadloze internetverbinding. Nog voordat het spel gelanceerd wordt kunnen spelers het jachtterrein al verkennen met de gratis demo in de Nintendo eShop.
 • New Nintendo 3DS XL Monster Hunter 4 Ultimate Edition**: Deze limited edition hardwarebundel bevat een exemplaar van Monster Hunter 4 Ultimate en een New Nintendo 3DS XL-systeem met daarop het iconische logo van het spel.
 • IronFall: Invasion: IronFall: Invasion is een spectaculair schietspel dat in drie jaar tijd is ontwikkeld door de onafhankelijke ontwikkelaar VD-DEV. Naast de stand voor een enkele speler is het ook mogelijk om met zes spelers tegen elkaar te strijden via draadloze communicatie en online. De Cstick van de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL is perfect geschikt voor de besturing van dit spel.
 • Kirby Fighters Deluxe: Dit vechtspel voor vier spelers is gebaseerd op de populaire battle mode in Kirby: Triple Deluxe, maar dan uitgebreid met nieuwe gameplay, nieuwe arena’s en de mogelijkheid om als team samen te werken.
 • Dedede’s Drum Dash Deluxe: Ga met Kirby’s aartsvijand stuiteren op de maat van vrolijke Kirbymuziek. Dit ritme-actiespel is gebaseerd op de minigame uit Kirby: Triple Deluxe, maar dan met gloednieuwe stages en hindernissen.
 • Ace Combat Assault Horizon Legacy +: Kruip met de legendarische piloot Phoenix achter de stuurknuppel van werkelijk bestaande vliegtuigen. Het spel is compatibel met de C-stick en ZR/ZLknoppen van het New Nintendo 3DS-systeem voor de best mogelijke besturing. Sommige amiibofiguren kunnen vliegtuigen ontgrendelen die zijn gebaseerd op personages als Captain Falcon, Samus, Bowser en meer.
 • Nintendo Anime Channel: Deze nieuwe video-on-demand-dienst biedt fans de kans om tekenfilmseries te streamen van onder andere Pokémon, Kirby en Inazuma Eleven, met regelmatig nieuwe content. Voor toegang tot deze dienst kunnen gebruikers een gratis toepassing downloaden in de Nintendo eShop.
 • Nieuwe thema’s voor het Nintendo 3DS HOME-menu: Fans die hun HOME-menu wel eens een nieuw kleurtje willen geven, hebben geluk! Er komen namelijk nieuwe kleurensets die gebruikers gratis kunnen downloaden in de themawinkel die toegankelijk is vanuit het HOME-menu van je Nintendo 3DS-systeem. Fans die The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D, Monster Hunter 4 Ultimate of Ace Combat Assault Horizon Legacy+ hebben gekocht in de Nintendo eShop*** ontvangen een gratis bonusthema, terwijl aanvullende thema’s tegen betaling beschikbaar zijn.

Wanneer de zon ondergaat op vrijdag de 13e, aan het eind van #Nintendo3DSDay, is de fun natuurlijk nog niet voorbij. Want de komende weken en maanden komen er nog meer grote titels naar de Nintendo 3DS-systemen, waaronder: Pokémon Shuffle (verschijnt in februari), Cooking Mama: Bon Appétit! (6 maart), Gardening Mama: Forest Friends (6 maart), Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars (20 maart), Inazuma Eleven GO Chrono Stones: Wildfire en Inazuma Eleven GO Chrono Stones: Thunderflash, (27 maart) Xenoblade Chronicles 3D, (2 april) Code Name S.T.E.A.M. (15 mei) en Puzzle & Dragons Z and Puzzle & Dragons Super Mario Bros. Edition (mei).

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x