That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Gadgets

Vijf essentiële tips voor een goed WiFi-signaal in huis

Na een leuke zomerperiode worden de dagen nu weer korter. En waar is het tijdens deze donkere dagen gezelliger dan gewoon bij je thuis? Netflix, gameconsoles, internetten – er zijn genoeg opties om je thuis te vermaken. Maar dan heb je uiteraard wel een goed internetsignaal nodig, want zonder dat is de pret er snel vanaf. Met deze vijf tips van FRITZ! worden het alvast knusse herfst- en wintermaanden.

 

  1. Kabels to the rescue

Het ligt misschien voor de hand, maar ethernetkabels zijn de sleutel tot snel internet. Heb je de mogelijkheid om je netwerkapparaten via een kabel aan te sluiten? Laat die kans dan zeker niet onbenut, want zo belast je je WiFi-verbinding niet. Van laptop tot een tweede WiFi-toegangspunt: de snelheid van je internet gaat erop vooruit als je ze aansluit met een kabel. Daarnaast hebben veel repeaters een vaste netwerkaansluiting en zijn deze dus uitstekend als WiFi-toegangspunt te gebruiken.

  1. WiFi-repeater met cross band repeating

Soms is het niet mogelijk om je apparaten via een kabel met de router te verbinden. Dan is een WiFi-repeater met cross band repeating dé oplossing. Die verdeelt de capaciteit over twee banden, waardoor je internet altijd even snel blijft. Bij veel oudere repeaters gebeurt dit niet, en gaat de snelheid er flink op achteruit. Gelukkig is dat niet het geval bij de nieuwste FRITZ! Repeaters.

 

  1. Dikke plafonds? Geen probleem meer

Je router staat beneden in de garage, maar zoonlief gamet het liefst op de verbouwde zolderkamer. Het resultaat? Een slecht internetsignaal. Daar is hij ongetwijfeld niet blij mee, en wie kan hem ongelijk geven? Gelukkig bestaat er voor die gevallen een Powerline-adapter. Een Powerline-adapter verandert elk stopcontact in je woning in een handomdraai in een veilige gigabit-LAN-aansluiting zonder dat je extra kabels hoeft te leggen. Op die manier verbind je netwerkapparaten razendsnel in het thuisnetwerk.

  1. Detecteer de pijnpunten

Heb je ergens in huis geen goed WiFi-signaal? Gebruik de handige FRITZ!App WLAN-app. Deze Android-applicatie helpt je om je WiFi-signaal te verbeteren. Met de app loop je door de woning en zie je precies hoe de ontvangst is. Op die manier bepaal je exact de locatie waar je het best een repeater, powerline of toegangspunt kan plaatsen. Kortom, een handig hulpje om je te helpen om de juiste plek te vinden voor je WiFi-apparatuur.

  1. Upgrade je router

De basis van elk internetsignaal bij je thuis is de router. Die worden steeds krachtiger, hebben meer bereik en bieden meer doorvoersnelheid. Zo heeft AVM’s nieuwste FRITZ!Box, de 7590, bijvoorbeeld vier antennes en een maximale doorvoersnelheid van 2,5 GBit per seconde. Ter vergelijking: dit is acht keer sneller dan bij veel oudere 300 Mbit/s-routers. Dus wil je echt snel internet en goed WiFi-bereik, dan is het zaak om je router te upgraden. Heb je een nieuwe router in huis? Gooi je oude FRITZ!Box dan zeker niet weg. Deze komt altijd nog van pas als extra WiFi-toegangspunt via een netwerkkabel of als draadloze repeater.