Home Gaming Vanaf vandaag razendsnel gamen dankzij gigabit-snelheden

Vanaf vandaag razendsnel gamen dankzij gigabit-snelheden

by Pim, Sel

Ziggo heeft vandaag ‘gigabit-internet’ aangezet in Hilversum. Daarmee is een nieuwe game van 45 GB binnen zes minuten gedownload. De Mediastad is – samen met Utrecht en omstreken – de tweede locatie waar gamers downloadsnelheden tot 1 Gbps kunnen ervaren. Om deze introductie te vieren geven de esporters Tabzz (League of Legends) van Team Liquid en Dani Hagebeuk (FIFA) van Ajax-e-sport morgen een live-demonstratie in een ‘glazen gamehuis’ in Hilversum. In 2020 wordt de gigabit-uitrol vervolgd in twee-derde van Nederland.

Gamen op de Kerkbrink

De twee esporters gaan van 16:00 tot 21:00 uur de strijd met elkaar én het publiek aan in een ‘glazen gamehuis’ op de Kerkbrink. Wie durft, mag de spelers online of ter plekke uitdagen voor een potje FIFA (Dani) of League of Legends (Tabzz). De battles zijn live te volgen op een megascherm op het Stationsplein in Hilversum. Daarbij voorziet een shoutcaster het spelverloop van commentaar. Op donderdag 28 november kunnen inwoners onderling met elkaar de e-sportstrijd aangaan.

Na een technische upgrade is het Ziggo-netwerk in Hilversum klaar voor gigabit-internet, aldus CEO Jeroen Hoencamp van VodafoneZiggo: “Zeker bij het downloaden en installeren van ‘zware games’ telt de downloadsnelheid tot 1 Gbps. Want dit is tien keer sneller dan de gemiddelde internetverbinding van 100Mbps in Nederland. Naast razendsnel downloaden kunnen dankzij de snelheid en capaciteit meer spelers tegelijk online.”

Team Liquid

De battles worden mogelijk gemaakt door Team Liquid. De wereldwijde e-sportorganisatie opent in januari 2020 zijn hoofdkantoor in Utrecht en heeft daarnaast vestigingen in Sao Paulo en Los Angeles. Dit onderstreept het belang van de game-industrie in Nederland, waar circa een derde van alle leerlingen (basis en voortgezet) dagelijks gamet en bijna 40 procent van de jongeren (14-35 jaar) fan is van esport. Naast het kantoor komt er een ‘fan-zone’ waar fans live over de schouders mee kunnen kijken bij de spelers.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: