Home Gaming Utomik Cloud nu beschikbaar op de LG Gaming Shelf

Utomik Cloud nu beschikbaar op de LG Gaming Shelf

by Jos Vis

Vandaag is een belangrijke stap gezet in de samenwerking tussen Utomik en LG Electronics (LG) in hun missie om gaming toegankelijker te maken. Utomik Cloud is nu beschikbaar op LG TV’s via LG Gaming Shelf en de App Store van LG.

De Utomik-cloudgamingservice bevindt zich momenteel in Early Access en omvat een gratis proefperiode van 14 dagen. Tijdens de Early Access-periode zijn het persoonlijke abonnement en het gezinsabonnement voor vier personen beschikbaar voor respectievelijk € 8,99 en € 12,99 per maand. De eerste gebruikers die zich aanmelden voor Utomik Cloud via hun LG smart TV krijgen een gratis proefperiode van 30 dagen aangeboden.

Voor de lancering van Utomik Cloud op de Gaming Shelf en LG’s App Store heeft Utomik een nieuwe trailer van zijn diensten uitgebracht die je hier kunt bekijken:

Begin vandaag nog met gamen op je LG TV!

Utomik Cloud is nu beschikbaar op LG smart tv-modellen uit 2021 en 2022 met webOS. Bovendien heeft Utomik de beschikbaarheid van hun cloudgamingservice uitgebreid naar meer landen dan ooit tevoren. Voor een volledige lijst van de landen waarin Utomik Cloud beschikbaar is, zie hieronder meer details.

Gebruikers hebben toegang tot Utomik Cloud en de games in Utomik’s cloudcatalogus op de Gaming Shelf, die te vinden is op het startscherm van hun LG TV’s, of door Utomik Cloud te downloaden via de App Store.

Met Utomik Cloud kunnen gebruikers games spelen, zelfs als ze geen pc of console hebben, wat een stap is in de missie van Utomik om games toegankelijker te maken voor een breder publiek. Door hun cloudgamingservice naar smart-tv’s te brengen met de hulp van partners zoals LG, kan Utomik iedereen laten proeven van gamen.

“Dit is een spannende tijd voor gebruikers van Utomik en LG! Gaming wordt gemakkelijker en toegankelijker met Utomik Cloud, een van de eerste platforms die het mogelijk maakt om games te spelen op pc’s, smart-tv’s en smartphones. We hadden niet zo ver kunnen komen zonder de steun van LG en we zijn erg dankbaar voor de kansen die ze ons hebben gegeven om te slagen in onze missie van toegankelijk gamen”, zegt Doki Tops (CEO en mede-oprichter van Utomik).

“LG heeft zich de afgelopen jaren toegewijd om de game-ervaring op het grote scherm naar een groter publiek op de wereldmarkten te brengen”, zegt Chris Jo, Senior Vice President en Head of Platform Business bij LG Electronics Home Entertainment Company. “Met Utomik cloud gaming-service nu beschikbaar op LG TV’s zullen meer klanten kunnen genieten van een groot aantal games zonder dat ze een pc nodig hebben.”

Ontdek meer met Utomik Cloud

Utomik neemt de perfecte plek in met zijn hybride spelmodel: gebruikers kunnen op meerdere apparaten spelen en er naadloos tussen schakelen. Dit wordt bereikt door de cloudstreaming en slimme downloadtechnologie te combineren. Dankzij Utomik kunnen geweldige indie- en casual games de schijnwerpers delen op meerdere platforms zoals tv’s, mobiele apparaten en tablets.

Met Utomik Cloud kunnen gebruikers meer dan 100 cloudgames spelen uit de steeds groter wordende catalogus van 1400 pc-games, speciaal geselecteerd vanwege hun compatibiliteit met smart-tv’s en mobiele apparaten. De app bevat games uit allerlei genres, zoals indie-favorieten als Coffee Talk, My Time at Portia en Turnip Boy Commits Tax Evasion.

Later dit jaar wordt de Utomik Cloud-app ook gelanceerd op mobiele apparaten met Android 9 of hoger, te beginnen met 200 samengestelde games die zijn inbegrepen in het cloudgaming-abonnement. Afhankelijk van de platformbeschikbaarheid van de games die je speelt, kun je zelfs schakelen tussen verschillende apparaten. U kunt bijvoorbeeld beginnen met het spelen van een game op uw tv, om vervolgens verder te gaan op uw telefoon of tablet terwijl u naar uw bureaublad gaat.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: