Home Gaming Uncharted: Legacy of Thieves Collection review

Uncharted: Legacy of Thieves Collection review

by Pim, Sel

Morgen is het zover dan verschijnt voor de Playstation 5 de Uncharted: Legacy of Thieves Collection. De collectie bevat Uncharted 4: A Thief’s End en Uncharted: The Lost Legacy. De collectie voor de Playstation 5 bevat ook mogelijkheden die de console met zich meebrengt. Nu denk je natuurlijk is deze game nog de moeite waard om te spelen? Deze vraag stelde ik mezelf ook en hieronder kun je mijn oordeel lezen!

Met de twee delen die de Uncharted: Legacy of Thieves Collection met zich meebrengt heb je twee hele grote titels die zeer goed ontvangen zijn critici en door gamers. Nu is het natuurlijk niet raar dat deze collectie verschijnt want er komt nu ook een film aan van Uncharted in februari.

De eerdere Uncharted delen zijn verschenen voor de Playstation 3 en die 3 delen zijn uiteindelijk ook naar de Playstation 4 gekomen met de naam Uncharted: The Nathan Drake Collection. Ontwikkelaar Naughty Dog heeft bij elke game geprobeerd om het maximaal haalbare uit de consoles te halen. Dit was bij Uncharted 4: A Thief’s End en Uncharted: The Lost Legacy ook zeer zeker het geval.

Uncharted 4

Uncharted 4: A Thief’s End is in 2016 verschenen voor de Playstation 4. De game leid je door prachtige locaties waar je zeer ver kan kijken en er is zeer goed nagedacht over de omgevingen. Je kunt hoge gebouwen beklimmen en gebruik maken van nieuwe wapens en gadgets. Denk bij de gadgets vooral aan een touwhaak waarmee je over grote afgronden je zelf kan gaan vastklampen aan een tak van een boom en hierdoor de afgrond over kan slingeren om naar een naderbij gebied terecht te komen. Ook zit er in de game meer vrijheid waardoor je op sommige stukken lekker kan gaan toeren met je Jeep en de omgevingen kan gaan verkennen op zoek naar schatten en geheime locaties.

Uncharted: The Lost Legacy

Nu het verhaal van Nathan Drake aan het einde van deel 4 afgesloten is had Naughty Dog nog in gedachten om een uitbreiding op de game te brengen rond het karakter Chloe Frazer. De titel werd zo groot dat het een aparte game is gaan worden. Het is nu zo dat Chloe Frazer niet veel onder doet aan Nathan Drake wat betreft actie figuur ze is even stoer en gevaarlijk. Ook Uncharted: The Lost Legacy kent een eigen verhaal die wel helaas iets korter is als die van Uncharted 4: A Thief’s End.

Mogelijkheden voor de Playstation 5

De game gaat dus wat eerder gezegd is morgen verschijnen voor de Playstation 5. De game krijgt extra mogelijkheden die de Playstation 5 met zich meebrengt. De games zijn nu namelijk te spelen op drie verschillende manieren. Fidelity, Performance en Performance+ modus. Als je zelf beschikt over een 4K scherm is de Fidelity mode een aanrader want deze modus geeft je de kans om te spelen op Native 4K en 30FPS wat je wel een prachtige sensatie bied. Wil je de 60FPS halen is de Performance mode zeker de moeite waard. Wil je echt de beste ervaring hebben qua FPS is Performance+ modus iets voor je alleen dit betekent wel dat de kwaliteit terug gaat naar 1080P. Ikzelf heb gekozen voor de Fidelity mode omdat ik veel om het grafisch aspect van een game geef en dit was zeker geen slechte keuze want ik werd omver geblazen door de games.

Ook worden de DualSense controller mogelijkheden gebruikt. Ook worden de triggers goed gebruikt je krijgt echt het gevoel dat je een pistool trekker over moet halen.

Gameplay

Wat betreft de gameplay is er niks veranderd. De games werken precies hetzelfde als de eerdere delen. Als je de games hebt gespeeld op de Playstation 4 kun je je save data overzetten en je trofeeën. Het is niet zo moeilijk dus om je data over te zetten van PS4 naar PS5.

Prijs

De Legacy Edition word aangeboden voor 50 euro in de Playstation Store en in de winkel. Heb je al één van de twee titels op Playstation 4 staan kun je met 10 euro betaling de Legacy of Thieves Collection spelen op de Playstation 5. Om het nog wat lastiger te maken is het zo dat de game Uncharted 4: A Thief’s End ook in de Playstation Plus programma van de PS5 Collection zit maar die kun je dus weer niet upgraden. Dit maakt de situatie wel weer een stukje lastiger.

Conclusie

Is de Uncharted: Legacy of Thieves Collection de moeite waard om aan te schaffen? Als je beide titels nog niet gespeeld hebt is het 100% zeker de moeite waard. De beide games behoren tot het beste wat Sony ooit heeft uitgegeven. Het zijn ware pareltjes die Naughty Dog heeft uitgebracht en op Playstation 5 komen de games met de mogelijkheden precies tot zijn recht. Mocht je één van de games al bezitten kun je mooi upgraden door €10 te betalen. Dit is dan een deal die je niet mag overslaan.

Heb je de games al eerder gespeeld is het dan de moeite waard? Wil je de games nog een keer doen met de beste ervaring is dat wel de moeite waard. De game is niet compleet een remake maar een remaster dit betekent dat het volledig gebruik maakt van de mogelijkheden die de Playstation5 met zich meebrengt. De multiplayer uit Uncharted 4: A Thief’s End is ook niet aanwezig op de remaster. Is de volledige collectie de moeite waard om €50 euro uit te geven? Ik vind het vrij duur voor een remaster maar het gaat wel over Uncharted.

Dus heb je deze pareltjes nog niet gespeeld speel ze dan met de beste mogelijkheden op de Playstation 5.

YouTube video

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: