Home GamingAndroid Ubisoft Heeft nog 4 onaangekondigde Assassin’s Creed Games in de schappen

Ubisoft Heeft nog 4 onaangekondigde Assassin’s Creed Games in de schappen

by Mark van Truijen

Assassin’s Creed is al ruim anderhalf decennium Ubisoft’s belangrijkste flagship-franchise en het zal niemand verbazen dat het bedrijf er nog verder in wil investeren. Volgens een rapport van Tom Henderson op Insider Gaming zijn er momenteel totaal 10 Assassin’s Creed games in verschillende stadia van ontwikkeling, waarvan er enkele nog niet officieel zijn aangekondigd. Volgens het rapport gaat het bedrijf “all-in” op Assassin’s Creed, samen met “enkele andere belangrijke franchises”.

Een van die games is Project Nebula, een nieuw spel ontwikkeld door Ubisoft Sofia, de studio die Assassin’s Creed 3: Liberation en Assassin’s Creed Rogue heeft gemaakt. Naar verluidt zal Project Nebula drie verschillende locaties hebben, namelijk India, het Azteekse Rijk en de Middellandse Zee.

Dan is er Project Raid, een gratis te spelen co-op-spel voor vier spelers, ontwikkeld door Ubisoft Chengdu, dat naar verluidt speelbare personages uit de geschiedenis van de franchise zal bevatten. Een ander niet-aangekondigd spel dat in het rapport wordt genoemd, is Project Echoes, een multiplayer-spel gebouwd op Ubisoft’s Scalar cloud computing-technologie, ontwikkeld door Ubisoft Annecy, dat eerder heeft gewerkt aan de multiplayer-onderdelen van eerdere Assassin’s Creed- en Splinter Cell-titels en ondersteuning heeft geboden voor The Division 2.

Het rapport vermeldt ook dat er intern al wordt gesproken over een vervolg op de nog niet aangekondigde VR-titel Assassin’s Creed Nexus bij Ubisoft.

Natuurlijk heeft Ubisoft ook een aantal Assassin’s Creed-titels in ontwikkeling waar het bedrijf al officieel over heeft gesproken, waaronder Assassin’s Creed Mirage, Codename RED, Codename HEXE, Codename JADE en de multiplayer-titel Invictus.

Volgens het rapport wil Ubisoft terug naar het oorspronkelijke jaarlijkse release-schema van de serie. Hoewel vertragingen nooit uitgesloten zijn (vooral niet bij het moderne Ubisoft), is het huidige plan (naar verluidt) om Mirage en Nexus in 2023 uit te brengen, Codename RED in 2024, Invictus in 2025 en Codename HEXE in 2026.

Er wordt ook beweerd dat Codename RED achter de schermen goed op schema ligt en twee speelbare personages zal bevatten – lees hier meer daarover.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: