Home Gaming Turner en WME IMG lanceren nieuwe eSports league ELEAGUE in meer dan 80 landen

Turner en WME IMG lanceren nieuwe eSports league ELEAGUE in meer dan 80 landen

by Mark van Truijen

Turner en WME | IMG kondigden vandaag aan dat het eerste seizoen van ELEAGUE in meer dan 80 landen over de hele wereld gedistribueerd wordt. Hieronder vallen ook Turner networks in Latijns-Amerika en Azië, tezamen met uitzendrechten die verkocht zijn door IMG en Turner International aan andere territoria.

De nieuwe professionele eSports league, ELEAGUE, werd 24 mei jl. gelanceerd en bestaat uit 24 elite Counter-Strike: Global Offensive teams van over de hele wereld die 10 weken lang tegen elkaar strijden in de hypermoderne Turner Studios in Atlanta.

In de Verenigde Staten zijn alle gebeurtenissen van het live event een weeklang digitaal te volgen via Twitch. (dinsdag / woensdag van 12:00 – 19:00 uur ET en donderdag van 14:00 – 19:00 uur ET) met een show op TBS vrijdagavond om 22:00 uur (naast digitale platforms). Extra informatie over het reguliere seizoenschema en de competitie indeling is hier te vinden.

Buiten de Verenigde Staten wordt ELEAGUE uitgezonden en is het via digitale platforms verkrijgbaar in verschillende landen/gebieden, waaronder Afrika, Azië, China, Frankrijk, Duitsland, Latijns-Amerika, Nederland, Scandinavië, Polen, Portugal en Rusland. In Nederland is ELEAGUE te volgen bij Fox Sports.

“ELEAGUE is een wereldwijde competitie van de beste teams ter wereld en we willen graag het allerbeste verslag doen op alle platformen in alle landen”, aldus Craig Barry, EVP en Chief Content Officer, Turner Sports. “Deze wereldwijde aanpak van de distributie van eSports content weerspiegelt de wereldwijde community die eSports hartstochtelijk steunt”.

Tobias Sherman, hoofd van eSports, WME | IMG, zegt: “Er is vanuit de hele wereld een enorme vraag om deze allereerste ELEAGUE te vertonen en elke dag tonen meer en meer omroepen hun interesse. De fanbase is bijzonder gepassioneerd en de digitale platforms en TV uitzendingen laten niet alleen de spanning en sensatie van de games zien, maar zorgt wereldwijd voor nog meer fans en groei in bekendheid van eSports”.

Fans kunnen ook de laatste updates over ELEAGUE ontvangen via http://www.e-league.com , de Facebookpagina (facebook.com/eleaguegaming ) en het Twitteracount (@EL)

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x