Home Gaming Tour de France 2019 Review; Soms een wat lange zit

Tour de France 2019 Review; Soms een wat lange zit

by Mark van Truijen

Wielrennen is een grote sport en rijders dienen elk moment alert te zijn. Een fiets wedstrijd gaat vaak over lange routers en soms over meerdere dagen. Om dit te overleven dienen ze goed met hun eten en energie om te gaan. Zo is het ook in Tour de France 2019, geduld is een schone zaak in de game. Je kan net als in het echt profiteren van andere door energie te besparen eb erachter te blijven hangen.

De uitdaging in deze game is het begrijpen van fiets strategieën, net als in het echt kan je niet alles hebben. Voordat je start aan de tour moet je weten met welke doelen je begint. Je dient te kiezen wat voor Team je wilt, ga je voor Lotto-Jumbo, Astana of een van de andere teams. En ga je dan voor het sprint klassement, of juist de bergen, of toch dat al begeerde gele klassement. Dit zijn maar een paar vragen die je bezighouden aan het begin van de game. Maar boven alles dien je geduld te hebben bij het fietsen. Iets wat ik soms niet echt heb.

Tour de France 2019_20190717212120

De game biedt je diverse modi om uit te kiezen. Zo is er de Challenge Mode, hier kan je je skills testen en de hoogste score behalen in een sprint of juist een afdaling. Deze uitdagingen helpen je in het begin goed met het begrijpen van de game en de controls die de game met zich mee brengt.

Het Pro Team gedeelte is denk ik het gedeelde waar de meeste wielerfans voor kiezen. In deze modi start je met een leeg team en een bepaald budget. Het is aan jouw om met dit een team van zes rijders samen te stellen. Eerst kies je de doelen voor het team en besluit je voor welke kracht en zwakheden je wilt gaan. Als je verder kom verdien je geld, kan je dus rijders verkopen en andere aanschaffen, dit om zo het beste team te krijgen.

Tour de France 2019_20190717223758

Naast Pro Team is er ook de Pro Leader mode, hierin neem je de controle over één renner. Jouw doel hier is simpel, behaal het nationale team en ga voor het Wereld Kampioenschap. Dit wordt gedaan door punten te pakken en je karakter te verbeteren.

De game zit vol met elementen die het speelbaar en levendig houden. Hoewel het de naam Tour de France draagt zijn er nog genoeg andere koersen om in te rijden, Parijs- Roubaix, Parijs- Nice, en nog veel meer.

De gameplay in de game is vrij makkelijk onder de knie te krijgen, sommige momenten in de game vereisen wat meer input over het hele team en het is dan makkelijk dat de game even pauzeert zodat je deze instellingen kan doorvoeren, Met het tempo van de game zijn sommige keuzes namelijk bepalend voor een geslaagde ontsnapping of een gefaalde.  

Het werkt allemaal vrij soepel en gemakkelijk, ook met de controller, verder ben je tijdens de etappe voornamelijk bezig met strategie en de energie van het team. Met lange etappes kan dit wat slaapverwekkend zijn, gelukkig is er de fast forward optie, deze stelt je instaat de game op een redelijk tempo te versnellen zonder controle te verliezen. Je kunt nog steeds alles instellen en de ontsnappingen regelen zelfs optijd terug zijn voor de sprint naar de finish.

Tour de France 2019_20190718123438

Om elke etappe tot een succes te brengen dien je toch wel even te leren. De game kan soms wat snel gaan en het wisselen tussen rijders vergt wat leermomenten. Een verkeerde knop indrukken en je staat ineens achteraan. Kies dus je eigen tactiek, houdt je aan het plan en pak het geel.


Als we even van de fiets stappen en kijken naar de graphics van de game valt één ding echt op, de gezichten van de renners lijken te veel op elkaar. Het is net of iedereen dezelfde persoon is. Wat aardig gek is. Daarnaast is de omgeving, de wegen, etc heerlijk vormgegeven en is het goed om te zien dat de verschillende etappes ook zo zijn weergegeven. Het kan natuurlijk altijd beter, maar als ik terug kijk naar waar we ooit begonnen met Tour de France kan ik hier al echt van genieten.

Tour de France 2019_20190717223857

Goed, overall gaat de game dus vol voor het geel. Het lastigste voor mensen die de game gaan proberen is denk ik de lengte van de etappes. De Tour de France beslaat 21 etappes en elk van deze duurt ongeveer 45 minuten. Het is natuurlijk mogelijk dit vooruit te spoelen en een deel te skippen. Verder zijn de teams aanwezig en hun outfits. Het is ook mogelijk namen aan te passen zodat alles klopt met de realiteit. Ik vind de game echt heerlijk voor een relaxte zondag middag.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: