Home Gaming The Wanderer: Frankenstein’s Creature komt tot leven op PC en Mac

The Wanderer: Frankenstein’s Creature komt tot leven op PC en Mac

by Jos Vis

Uitgever en co-producent ARTE naast indie-gamestudio La Belle Games hebben vandaag hun avonturenspel The Wanderer: Frankenstein’s Creature uitgebracht op Steam voor Windows-pc en Mac. De titel komt in november naar mobiele platforms en ARTE brengt het avontuur naar de Nintendo Switch in Q1 2020.

The Wanderer: Frankenstein’s Creature gaat terug naar de roots van de legendarische roman van Mary Shelley, Frankenstein, en nodigt spelers uit om een wezen te ontdekken dat heel anders is dan het pop-icoon: in de hoofdrol een wezen dat noch goed noch kwaad is geboren, reist door Europa op zoek naar zijn oorsprong en leer over de mensheid. Deze reis is emotioneel en uitdagend voor zowel het wezen als de speler, omdat schoonheid en vriendelijkheid vaak worden gevolgd door duisternis, angst en haat.

Afhankelijk van de beslissing van de speler, evolueren het landschap en de soundtrack tijdens het spel. De handgemaakte aquarelomgevingen, geïnspireerd door het romantische tijdperk, veranderen van licht en kleurrijk naar donker en humeurig, wat de emotionele sfeer van het spel onderstreept.
 
“We hebben drie jaar aan het spel gewerkt en de aquarelkunst gemaakt die The Wanderer: Frankenstein’s Creature zijn unieke uiterlijk geeft”, zegt Cédric Bache, producent bij La Belle Games, een kleine indiestudio gevestigd in Parijs. “We voelen ons erg gepassioneerd over de emoties die worden gecommuniceerd en gecreëerd door het visuele ontwerp van de game en hopen dat de spelers er net zoveel van zullen genieten als wij.”
 
Spelers kunnen nu The Wanderer: Frankenstein’s Creature on Steam ervaren voor € 14,99 met een korting van 10% op de game in de lanceringsweek. Ga voor meer informatie over het spel naar de officiële website en volg het spel op Twitter.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d