Home Featured The Walking Dead: The Final Season Review

The Walking Dead: The Final Season Review

by Pim, Sel

TellTale Games heeft met de The Walking Dead serie op de consoles een nieuwe standaard voor gaming neergezet als het neerkomt op verhalende games. TellTale games is bekend van vooral de The Walking Dead serie op de consoles maar ze hebben nog meer titels gemaakt. Maar over die andere titels gaan we het nu niet hebben want vandaag heb ik de game The Walking Dead: The Final Season uitgespeeld en ga jullie vertellen wat ik ervan vond.

Let op !!! Dit artikel bevat spoilers uit de eerdere delen

Helaas is de studio van TellTale Games vorig jaar 21 September failliet gegaan en heeft het bedrijf de game The Walking Dead: The Final Season niet zelf af kunnen maken. Ze hebben de eerste twee episodes zelf ontwikkeld en de derde en vierde episode zijn ontwikkeld door de studio waarbij ze al nauw samenwerkten genaamd Skybound.

Afbeeldingsresultaat voor the walking dead final season

Het verhaal is zoals we zijn gewend van de The Walking Dead game serie weer fantastisch neergezet. Het verhaal van dit laatste seizoen gaat verder waar het derde seizoen is geëindigd. Clementine heeft Alvin Junior ( AJ ) meegenomen om hem groot te brengen in de grote wereld waar veel leugens en bedrog zijn en waar je niemand kan vertrouwen.

Clementine heeft van haar mentor uit het eerste seizoen ( Lee ) de nodige skills mee gekregen die ze over wil brengen op de kleine man maar ook wil ze zorgen dat het een goede jongen blijft.

Keuzes, Keuzes, Keuzes

De game bestaat grotendeel uit verhaal en keuzes maken in het verhaal die zorgen dat het verhaal een bepaald beloop krijgt. Je moet goed nadenken met de keuzes die je maakt want sommige keuzes zullen zorgen dat mensen je niet mogen en soms als het tegen zit willen ze je ook nog wel eens vermoorden. Bedenk dus goed wat je tegen mensen zegt voor een zo goed mogelijk einde van de game.

Verhaal

Zoals ik al eerder zei het verhaal van de serie is echt briljant dat is het bij elk deel al geweest en het is jammer dat de serie nu ten einde is want er zit nog veel potentie in. Helaas is TellTale Games failliet dus zullen we waarschijnlijk niks meer zien.

Graphics

De graphics van de game zijn zoals je van de serie gewend bent alleen nu een stuk verbeterd. Als er iemand huilt zul je de tranen over zijn wangen zien lopen of bloed dat overal vanaf druipt het ziet er allemaal gelikt uit.

Sound

Het geluid is ook wat we van de serie gewend zijn goed eng. Alles is tot in de puntjes uit gewerkt en zo dus ook het geluid. Als je een zombie een mes in zijn hoofd steekt lijkt het net echt qua geluid lekker in die hersenen soppen.

Afbeeldingsresultaat voor the walking dead final season

Conclusie

The Walking Dead: The Final Season is in mijn ogen een parel en moet door iedereen die iets met verhalende games heeft en de serie vet vind gespeeld worden. Skybound heeft voor de laatste twee episodes niks onder gedaan aan TellTale games en heeft goed werk gezet om dit pareltje af te maken en het einde te geven wat de serie verdient.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: