Home Movies The Royal Opera House presenteert Gounods productie van Faust – 30 april in de bios

The Royal Opera House presenteert Gounods productie van Faust – 30 april in de bios

by Jos Vis

Can-Can cabaret, adembenemend ballet, sublieme zang en Parijse passie zullen het bioscooppubliek wereldwijd betoveren tijdens The Royal Opera’s Faust die op dinsdag 30 april live in meer dan 60 bioscopen in Nederland wordt vertoond. Er bestaan vele versies van het verhaal van Faust, de man die zijn ziel aan de duivel verkoopt in ruil voor jeugd en macht, maar Charles Gounod’s opera blijft een van de meest betoverende. Regisseur David McVicar’s theatrale productie zal het publiek overdonderen met haar oogverblindende sets en kostuum. Ook heeft Faust een verbluffend sterke cast met ondermeer de Amerikaanse tenorMichael Fabianoals Faust, de Uruguayaanse bas-bariton Erwin Schrottals de duivel Méphistophélès en de Russische sopraan Irina Lungu als Fausts geliefde Marguerite.

Faust – vanaf 30 april in de bioscoop – trailer
De opera vertelt het verhaal van de filosoof Faust die het geloof in God verliest en vervolgens Satan oproept om hem te helpen. De duivel Méphistophélès verschijnt en biedt Faust een deal aan: hij zal hem jeugd schenken én de liefde van de jonge Marguerite als Faust zijn ziel uitlevert. Faust stemt toe en hij verleidt Marguerite om haar vervolgens weer te verlaten met alle catastrofale gevolgen van dien. Gounod’s schitterende muziek bevat enkele duivelse songs voor Méphistophélès, Marguerite’s extatische ‘Jewel Song’ en een opwindend ballet in het vijfde bedrijf.

Faust wordt in het Frans gezongen en in het Nederlands ondertiteld. De voorstelling duurt, inclusief één pauze, 3 uur en 30 minuten en is live en wereldwijd op dinsdag 30 april 2019 om 19:40 uur in de bioscoop te zien. In een aantal bioscopen  volgt nog een ‘encore screening’ op verschillende data.

Royal Opera House
Royal Opera House ‘live in de bioscoop’ biedt het publiek de beste plaatsen in de zaal, en tevens exclusieve kijkjes achter de schermen, interviews en gedetailleerde close-ups van de artiesten. Voor elk publiek is er wel een bioscoop in de buurt om een voorstelling bij te wonen. In 2017/18 zagen meer dan één miljoen mensen wereldwijd een opera- of balletproductie van Royal Opera House in één van de meer dan 1.500 bioscopen in 51 landen.

Voor meer informatie ga naar de geheel vernieuwde site: http://royaloperahouse.nl/

ROYAL OPERA HOUSE – PROGRAMMA SEIZOEN 2019

The Royal Ballet 
Drieluik: ROYAL BALLET TRIPLE BILL: FLIGHT PATTERN, WITHIN THE GOLDEN HOUR, NEW WORK
LIVE: donderdag 16 mei 2019 (20:10 uur)

The Royal Ballet
MacMillan: ROMEO AND JULIET
LIVE: dinsdag 11 juni 2019 (20:10 uur)

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: