Home Gaming The Elder Scrolls 6 “zal mogelijk” exclusief zijn voor de Xbox en PC, aldus een FTC document

The Elder Scrolls 6 “zal mogelijk” exclusief zijn voor de Xbox en PC, aldus een FTC document

by Mark van Truijen

Het bericht van Microsoft over of The Elder Scrolls 6 al dan niet een release op PlayStation zal overslaan (wanneer het ook wordt uitgebracht), is op zijn best gemengd geweest. Gezien het feit dat twee belangrijke Bethesda-releases, Redfall en Starfield, zijn gelanceerd als Xbox-console-exclusives, hebben velen aangenomen dat de fantasy-RPG hetzelfde pad zal volgen. Er is nu meer bewijs opgedoken om die gedachte te ondersteunen.

Zoals gespot door Axios-journalist Stephen Totilo op Twitter, zijn er nieuwe documenten opgedoken uit recente processen van Microsoft en de FTC, en in een reactie van Microsoft staat The Elder Scrolls 6 vermeld als een Xbox- en pc-titel, met een verwachte releasedatum van 2026 of later. Eerder dit jaar verklaarde Xbox-baas Phil Spencer dat de game nog minstens vijf jaar verwijderd is van de lancering.

Ondertussen is uit een ander recent vrijgegeven document gebleken dat Microsoft in september vorig jaar aan de FTC heeft gemeld dat The Elder Scrolls 6 “mogelijk alleen op Xbox en pc wordt uitgebracht”. Eerder in het jaar zei Sony in een verklaring aan de Competition and Markets Authority van het Verenigd Koninkrijk dat de PlayStation-versie van The Elder Scrolls 6 in de wacht was gezet nadat Bethesda door Microsoft was overgenomen.

Natuurlijk, gezien het feit dat de open-wereld fantasy-RPG nog ver verwijderd is van de lancering (om het zachtjes uit te drukken), is het onwaarschijnlijk dat we op korte termijn een definitief antwoord zullen hebben over de platforms waarop het zal worden uitgebracht. Maar op basis van hoe Bethesda is omgegaan met zijn grote nieuwe releases na de overname door Microsoft, lijkt het veilig om aan te nemen dat de volgende game in de Elder Scrolls-franchise waarschijnlijk niet naar PlayStation zal komen.

Met Starfield nu uitgebracht, heeft Bethesda Game Studios de focus verlegd naar The Elder Scrolls 6, dat eindelijk de preproductiefase heeft verlaten en nu in de vroege ontwikkelingsfase verkeert.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: