Home Gaming The Case of the Golden Idol is een detective game en binnenkort komt de demo uit

The Case of the Golden Idol is een detective game en binnenkort komt de demo uit

by Jos Vis

Tijdens het Steam Next Fest van dit najaar, dat plaatsvindt van 1 oktober tot 7 oktober, zal indiestudio Color Grey Games een demoversie van The Case of the Golden Idol uitbrengen. De game is een poging om een ​​echte ervaring te bieden van hoe het echt moet zijn om een ​​detective te zijn, wat tot nu toe slechts enkele games zoals Her Story of Return of Obra Dinn hebben kunnen bereiken.

The Case of the Golden Idol speelt zich af in de 18e eeuw, waar je aanwijzingen samenvoegt en de gebeurtenissen van mysterieuze sterfgevallen reconstrueert met behulp van een uniek slepen-en-neerzetten-bewijsmechanisme. De game wordt tot leven gebracht door een combinatie van de pixelart-esthetiek van de vroege jaren 90 pc-aanwijzer-en-klik-avonturengames met 3D-gerenderde tussenfilmpjes uit de late jaren 90. De demo-versie is geprezen door reeds veelgeprezen auteurs van deductiespellen.

Lucas Pope, auteur van Papers Please en Return of the Obra Dinn, beveelt het spel ten zeerste aan en zegt: “Fantastische kunst, geweldige mysteries en lonende, methodische gameplay. Ik heb genoten van elke minuut van de demo en wil meer”.

The Case of the Golden Idol is bedoeld voor spelers die het leuk vinden om in hun eigen tempo mysteries te ontrafelen, zonder enige tijdsbeperkingen of op reacties gebaseerde gameplay, maar biedt ook weinig houvast. De spelers lossen elk scenario op door theorieën op te bouwen over wat daar is gebeurd en deze te veranderen zodra ze meer bewijsmateriaal tegenkomen, en geleidelijk beginnen de scenario’s een groter overkoepelend verhaal te onthullen.

“We willen een beetje nostalgie opwekken bij degenen die zijn opgegroeid met avonturengames, maar er een nieuwe draai aan geven”, zegt Andrejs Klavins, CEO van Color Grey Games.

YouTube video


YouTube video

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x