Home StreamingHBO Max Terugblik op bijzondere sporticonen: Fannie Blankers-Koen, Jesse Owens en Carl Lewis in nieuwe documentaire over Olympische Spelen

Terugblik op bijzondere sporticonen: Fannie Blankers-Koen, Jesse Owens en Carl Lewis in nieuwe documentaire over Olympische Spelen

by Mark van Truijen

4 augustus is een datum die veel Olympische helden heeft voortgebracht. Fannie Blankers-Koen won op die dag een van haar vele gouden medailles, net als de legendarische Jesse Owens. En ook oud-atleet Carl Lewis begon op die dag in 1984 aan zijn zegetocht van 4x goud. In aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs 2024 is vanaf woensdag 3 juli de documentaire AUGUST 4TH – AN OLYMPIC ODYSSEY op HBO Max te zien, een bijzondere terugblik op deze en andere sporticonen.  

Het is een goed opwarmertje voor de Olympische Spelen die deze zomer in Parijs worden gehouden en die voor het eerst ook volledig op HBO Max te zien zijn. HBO Max is tijdens de Olympische Spelen namelijk de enige plek waar fans álle momenten live en on-demand kunnen bekijken. Met meer dan 50 live streams en de handige Medaille-meldingen en Sleutelmomenten hoef je als sportfan niks meer te missen. Het volledige aanbod van de Olympische Spelen is te kijken met elk HBO Max-abonnement waardoor elke abonnee toegang heeft tot het sportevenement van het jaar. Zo ook tot de veelbelovende sprintfinale 100 meter mannen op… 4 augustus! 

Ellen van Langen over Fannie Blankers-Koen  

De documentaire bevat interviews met de sporters, hun familie of andere betrokkenen. Zo kijken we samen met kleinzoon van Jesse Owens terug op Owens historische overwinning in Berlijn 1936, waarbij hij Adolf Hitler in eigen huis vernederde door als zwarte atleet 4 x goud te winnen. Voormalig atlete Ellen van Langen blikt terug op de eveneens legendarische prestatie van Fannie Blankers-Koen die als ‘vliegende huisvrouw’ de vooroordelen over geslacht, leeftijd en moederschap beslechtte en net als Owens 4x goud veroverde, op de Spelen van 1948.  

Ook wordt ingezoomd op de eerste Paralympische Spelen op televisie in Toronto en prestaties van andere opmerkelijke sporters, zoals Sky Brown die op 13-jarige leeftijd de jongste Britse medaillewinnaar ooit werd in Tokio. 

De volledige lijst van geïnterviewden in AUGUST 4TH – AN OLYMPIC ODYSSEY: 

  • Stuart Owen Rankin, kleinzoon van Jesse Owens 
  • Julia Kellner-Long, kleindochter van Luz Long 
  • Sky Brown, medaille winnaar Tokio 2020 
  • Ellen Van Langen, directeur Fanny Blankers-Koen Games 
  • Chris Stoddart, rolstoelracer, Paralympische Spelen 1976 
  • Lord Sebastien Coe, tweevoudig gouden medaille winnaar 
  • Dame Jessica Ennis-Hill, gouden medaille winnaar 
  • Marie-José Pérec, drievoudig Olympisch medaille winnaar 

AUGUST 4TH – AN OLYMPIC ODYSSEY is vanaf woensdag 3 juli te streamen op HBO Max.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x