Home Events Tegenstroom Filmfestival opent met 3 kortfilms

Tegenstroom Filmfestival opent met 3 kortfilms

by Pim, Sel

Het Tegenstroom Filmfestival kondigt vandaag met enthousiasme aan dat de opening op 8 mei in CineCity Terneuzen zal plaatsvinden met de vertoning van drie korte films. De avond gaat van start met Is Heaven Blue#2 (17 min.) van regisseurs Menno en Paul de Nooijer, gevolgd door Monsieur William (25 min.) van regisseur Maëlle Grand Bossi. Het programma wordt afgesloten met De zeer vermoeide man en de vrouw die hartstochtelijk van bonsaï hield (23 min.), geregisseerd door Evelien Declercq en Nyk Dekeyser. Op de openingsavond zijn prominente gasten zoals Hugo Metsers, Els Dottermans, Han Kerkhoffs, Katelijne Damen, Bart Beijens, Gene Bervoets en Wim Willaert aanwezig Voor het volledige filmprogramma van het Tegenstroom Filmfestival kun je hier terecht.

Is Heaven Blue#2
De tijd laat zijn sporen na op de lichamen van de drie De Nooijers: moeder, vader en zoon. Deze film is het afscheid van hun oeuvre, het resultaat van vijftig jaar kunst maken en samenleven, gekenmerkt door fotografie, animatie en film.

De onzekerheid is binnengeslopen. Wat moeizaam begon, eindigt in melancholie. De tijd laatzijn sporen na op de gezichten en de lichamen van de moeder, de vader en de zoon. Ze begonnen als een creatieve artistieke familie, nu worden de jongeren oud en de gezonden ziek. Deze experimentele animatiefilm is een speels en pijnlijk afscheid van vijftig jaar samen kunst maken. Prijswinnaar op diverse internationale filmfestivals.

Monsieur William
William is een profiteur op feestjes en probeert de schijn op te houden. Tot zijn ontmoeting met Anne-Claire, een leidinggevende op de rand van een burn-out. Voor één avond trekt William haar in zijn wereld, ook al betekent dit dat hij zijn verlangens en zwakheden blootlegt.

De zeer vermoeide man en de vrouw die hartstochtelijk van bonsaï hield
Wanneer een vrouw reageert op de merkwaardige advertentie ‘Man zoekt vrouw om voor te sterven’ is dat het begin van een bijzonder liefdesverhaal. De man is moe, doodmoe. Hij wil sterven, maar het lukt niet. Terwijl zij haar bonsaiboompjes verzorgt, helpt ze de man om te sterven. Langzaamaan groeit hij naar haar toe en vormt en knipt zij de liefde.

Masterclasses tijdens het festival
Tijdens het Tegenstroom Filmfestival worden verschillende interessante masterclasses georganiseerd. Hugo Metsers illustreert met sprekende voorbeelden de uitdagende regievragen die acteurs kunnen tegenkomen. Gene Bervoets en Frank van Passel leiden een symposium over de samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen, gevolgd door een masterclass waarin ze het verschil tussen speelfilms en televisieseries belichten. Jet Kragt opent de deur naar de wereld van scriptcoaching, waar ze schrijvers begeleidt bij het ontwikkelen en verfijnen van verhalen en scripts. Tot slot deelt Peter Alderliesten, editor van meer dan 60 speelfilms, zijn uitgebreide kennis over editing, waardoor deelnemers de fijne kneepjes van het vak leren. Alles over de verschillende masterclasses tijdens Tegenstroom Filmfestival vind je hier.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x