Home Movies Surinaamse bioscoophit WIREN binnenkort in Nederland te zien!

Surinaamse bioscoophit WIREN binnenkort in Nederland te zien!

by Mark van Truijen

Op 12 december brengt Dutch FilmWorks hét Surinaamse bioscoopsucces WIREN naar de Nederlandse bioscopen. De jonge Wiren overwon de nodige tegenslagen om van het platteland in Paramaribo te geraken. Daar wacht een nog grotere uitdaging: opkomen voor zijn rechten als dove. Hij moet heel wat opofferen om zijn doel te bereiken. Dit indrukwekkende verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en voorstellingen waren recent tijdens het Nederlands Filmfestival volledig uitverkocht.
“Een ontroerende en aangrijpende film.” – Jörgen Raymann
“Geweldige film met een overtuigende boodschap.” – Conchita Leeflang
“Een film die awards moet kunnen winnen.” – Cyntha Mcleod
“Als je deze film niet gezien hebt, heb je de helft van je leven gemist.” – Roué Verveer
“Een krachtig en ontroerend verhaal, ik heb genoten.” – Nina Jurna

Het verhaal
Wiren is doof. Zijn ambities brengen hem van het Surinaamse platteland naar de hoofdstad Paramaribo, waar hij op het Kennedy-internaat terechtkomt. Wanneer zijn aanmelding bij de universiteit jaren later wordt afgewezen, realiseert hij zich dat dove mensen niet dezelfde rechten en kansen genieten als horende mensen. Hij besluit gerechtigheid te zoeken door de regering te vervolgen, om die te dwingen zich te houden aan de Conventie van de Rechten van Mensen met een beperking.

Dankzij de aandacht voor deze film heeft Wiren Meghoe, op wiens leven de film is gebaseerd, zijn droom toch verder kunnen nastreven en is hij in oktober 2019 toegelaten in Nederland op het Kentalis College in Groningen voor het voortgezet speciaal onderwijs.

Het team
De regie van WIREN is in handen van Ivan Tai-Apin, die het scenario schreef samen met Sander Comou en de film tevens zelf produceerde vanuit zijn productiemaatschappij It Goes Production, in samenwerking met Henk Kimpoel van Sudobe. De hoofdrollen worden gespeeld door Idi Lemmers, Gaby Treurniet, Altaafkhan Dhonre, Rafe Leysner, Erwin Emanuels, Consuelo Denz, Helianthe Redan en Anthony Frazier.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: