Home Gaming Support op Windows Server 2003/R2 stopt vandaag

Support op Windows Server 2003/R2 stopt vandaag

by Mark van Truijen

Er zijn dagen waarvan je weet dat ze gaan komen, dit is er zo één. Microsoft stopt met de support op Windows Server 2003/R2.

De reguliere support voor Windows Server 2003 stopte al in juli 2010. Sindsdien is er sprake van extended support waarbij de ondersteuning beperkter van aard is. Klanten hebben zich de afgelopen vijf jaar kunnen voorbereiden op het definitief stoppen van de support per 14 juli 2015.

Na vandaag kunnen wij de veiligheid van het besturingssysteem voor servers niet meer waarborgen, en bieden we geen ondersteuning meer bij technische problemen. Dat maakt systemen kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf.

Ondanks dat veel organisaties al zijn overgestapt naar een toekomstbestendige IT-omgeving is Windows Server 2003 nog in gebruik bij 12 procent van de Nederlandse bedrijven met vijftig of meer werknemers (bron: Computer Profile).

Zij doen er goed aan hun Windows Server 2003-systemen zo snel mogelijk te migreren naar een modern en ondersteund platform. Elke dag van uitstel is een dag waarop organisaties meer risico lopen. We adviseren dan ook om zo spoedig mogelijk aan de slag te gaan met een plan van aanpak voor het migreren van de servers.

Meer informatie over einde support Windows Server 2003 is te vinden op de speciale website. Meer informatie over de gevolgen op het moment dat de support stopt, is hier te vinden.Ook kunnen bedrijven voor hulp bij Microsoft of een van haar IT-partners terecht.

Meer informatie over End of Support Windows Server 2003:

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x