Home Gaming Super Smash Bros. Ultimate Nintendo Direct doet nieuwe details uit de doeken

Super Smash Bros. Ultimate Nintendo Direct doet nieuwe details uit de doeken

by Mark van Truijen
In de laatste Super Smash Bros. Ultimate Nintendo Direct-videopresentatie voordat de game op 7 december exclusief voor de Nintendo Switchwordt uitgebracht heeft Nintendo vele nieuwe spelstanden, vechters en gameplayfuncties laten zien die de grootse videogame-crossover te bieden heeft, inclusief details over DLC. Met de onthulling van de nieuwe vechters Ken, uit Street Fighter, en Incineroar, van dePokémon-franchise, zijn nu alle vechters (alle 74!) bekendgemaakt die vanaf de release speelbaar zijn! Maar daarmee is de pret nog niet voorbij. Zoals al aangekondigd in de videopresentatie komen er in de vorm van DLC namelijk meer vechters, levels en muzieknummers naar de game.
Ga naar de Nintendo Direct-website om de hele Nintendo Direct-video te bekijken.
Nintendo heeft het voor fans ook aantrekkelijk gemaakt om de downloadversie alvast te bestellen. My Nintendo-gebruikers die Super Smash Bros. Ultimate al vóór de release kopen in de Nintendo eShop, krijgen twee keer zo veel gouden punten als normaal. Deze aanbieding is geldig tot en met zondag 9 december.
Dit zijn enkele hoogtepunten uit de presentatie:
 • HadoKEN!: Ryu’s rivaal Ken komt rechtstreeks uit de Street Fighter-serie om zich als echovechter in de strijd te mengen in Super Smash Bros. Ultimate. Kens uiterlijk is gebaseerd op zijn looks in Super Street Fighter II Turbo. Sommige van zijn aanvallen zijn gelijk aan die van Ryu, maar hij is iets sneller en zijn Hadoken ziet er anders uit.
 • Incineroar: de laatste vechter die zich vanaf de release in de actie stort, is Incineroar, de laatste evolutie van Litten. Deze Pokémon maakte voor het eerst zijn opwachting in Pokémon Sun en Pokémon Moon. Incineroar gebruikt professionele worstelaanvallen met als toppunt zijn ultieme smash: Supervurige Moonsault. Die aanval is gebaseerd op zijn Z-move uit de Pokémon-games.
 • Spirits: in Super Smash Bros. Ultimate slaat het noodlot toe: vele videogamepersonages worden van hun lichamen beroofd en veranderd in “spirits”, die als power-up kunnen dienen voor speelbare vechters. Er is een ongelofelijke hoeveelheid spirits van allerlei soorten en maten. De lijst is haast eindeloos: van Chibi-Robo en Dr. Wily tot Tails en Revolver Ocelot. Spelers kunnen hun vechter uitrusten met hoofdspirits en hulpspirits om sterker te worden of aanvullende vaardigheden te krijgen, zoals extra snelheid of kracht. Door spirits te combineren kunnen spelers een voordeel krijgen ten opzichte van bepaalde tegenstanders. Strategisch denken loont zich dus. Spirits zijn vergelijkbaar met charms of accessoires in RPG’s. Naast de speelbare vechters kunnen spelers dankzij spirits van nog veel meer videogamepersonages genieten.
 • Spiritgevechten: de voornaamste manier om spirits te verzamelen is door spiritgevechten te winnen. Degene die zo’n spiritgevecht wint, krijgt de kans om de spirit te bevrijden en aan zijn verzameling toe te voegen.
 • Spirits sterker maken: spelers kunnen spirits sterker maken door ze mee te nemen naar het gevecht. Sommige spirits kunnen zelfs evolueren wanneer ze hun hoogste niveau hebben bereikt. Hoe beter spirits getraind zijn, des te krachtiger en nuttiger ze zijn.
 • Spiritteams: dankzij de ongekende hoeveelheid spirits in Super Smash Bros. Ultimate kun je talloze combinaties creëren. Spelers zullen continu voor verrassingen komen te staan door alle spirits die in de game tevoorschijn komen. Om te voorkomen dat spelers door de bomen het bos niet meer zien, doet de game aanbevelingen voor welke hoofdspirits en hulpspirits je het beste kunt gebruiken. Dat maakt het kiezen mogelijk wat makkelijker.
 • DLC: tot het einde van februari 2020 zullen er nieuwe vechters, levels en muzieknummers naar Super Smash Bros. Ultimate komen in de vorm van betaalde DLC. Spelers kunnen een set kopen voor slechts € 5,99. Zo’n set bevat een nieuwe speelbare vechter (geen echovechter), een nieuw level en diverse muzieknummers. Door een Fighters Pass te kopen voor € 24,99 krijgen spelers toegang tot vijf (nog aan te kondigen) sets, zodra deze worden uitgebracht. Dat betekent dus vijf nieuwe vechters, vijf levels en verschillende muzieknummers. Spelers die een Fighters Pass kopen, krijgen vanaf 7 december ook een in-game outfit die gebaseerd is op Rex uit Xenoblade Chronicles 2. Als klap op de vuurpijl krijgen My Nintendo-gebruikers dubbele gouden punten van My Nintendo als ze de downloadversie van de game in combinatie met de Fighters Pass vóór het einde van zondag 9 december kopen.
 • Vroegkoopbonus: Piranha Plant bijt van zich af! De iconische vijand uit de Super Mario-serie komt als bonus voor spelers die de game vroegtijdig kopen naar Super Smash Bros. Ultimate. Degenen die vóór 31 januari 2019 de downloadversie van de game kopen of de gamecard registreren op de Nintendo Switch, kunnen de hapgrage plant gratis aan hun selectie toevoegen zodra deze rond februari 2019 beschikbaar komt. Echte fans kunnen de game vanaf vandaag alvast kopen en daarmee hun Piranha Plant-beloning veiligstellen.
 • Nieuwe amiibo: alle nieuwe vechters in Super Smash Bros. Ultimate  (inclusief DLC!) krijgen hun eigen amiibo-figuurtje. Dit betreft dus onder andere Ken, Incineroar en Piranha Plant, alsook de onlangs aangekondigde Simon Belmont en King K. Rool. Het huidige releaseschema ziet er als volgt uit (en binnenkort komt er meer info over toekomstige figuurtjes):
Inkling, Ridley en Wolf: 7 december 2018
King K. Rool, Ice Climbers en Piranha Plant: 15 februari 2019
Isabelle, Pichu, Ken, Jonge Link, Daisy: 2019
 • Avontuurstand: Wereld van Verloren Lichten: hoewel de Adventure Mode: Subspace Emissary in Super Smash Bros. Brawl ongeëvenaard is, staat spelers deze keer ook iets groots te wachten: iets heeft ervoor gezorgd dat de vele videogamepersonages van hun lichamen zijn beroofd en in spirits zijn veranderd. De Nintendo Direct-video van vandaag toonde daarvan al enkele beelden, maar Masahiro Sakurai, de director van de Super Smash Bros.-serie, wil sommige delen geheimhouden totdat de game wordt uitgebracht…
 • Hulptrofeeën: in Super Smash Bros. Ultimate doen hulptrofeeën precies wat hun naam doet vermoeden: ze helpen in de strijd! Elke hulptrofee is gebaseerd op een bepaald videogamepersonage en kan je bijstaan met defensieve en offensieve krachten. Er zijn in totaal 59 hulptrofeeën in de game, zoals Guile uit Street Fighter, Isaac uit Golden Sun, de vliegenmepper uit Mario Paint en Spring Man uit ARMS.
 • Mii-vechters: spelers die als een Mii-vechter spelen, kunnen hun outfit en stem aanpassen. Ook zijn er enkele nieuwe outfits aan de garderobe van de Mii-vechter toegevoegd in Super Smash Bros. Ultimate.
 • Draadloos en online spelen: spelers kunnen Super Smash Bros. Ultimatedraadloos* of online** met vrienden en familie spelen. “Voor de lol” en “voor de roem”, die in Super Smash Bros. for Wii U en Super Smash Bros. for Nintendo 3DS zaten, zijn niet langer meer beschikbaar. In plaats daarvan worden wedstrijden aangemaakt op basis van drie factoren: voorkeursregels, smashkracht (een online ranglijst die spelers tegenover andere spelers met een vergelijkbare score plaatst) en de geografische afstand tussen spelers.
 • Coöp voor twee spelers: twee vechters zijn beter dan één! Je kunt Super Smash Bros. Ultimate met twee spelers samen op één Nintendo Switch online spelen en het tegen andere teams opnemen die ook op één systeem spelen.
 • Smartphone-mogelijkheden: dankzij de Nintendo Switch Online-app voor smartphones kunnen spelers in kamers met anderen voicechatten. Er is ook een mobiele service in ontwikkeling, genaamd Smash World. Daarin draait het niet zozeer om statistieken zoals hoe vaak je wint en verliest, maar om het posten en bekijken van gameplay-video’s. In de toekomst komen we met meer info over deze service.
 • Elitesmash: zodra de smashkracht van een speler hoog genoeg is, wordt hij of zij uitgenodigd om deel te nemen aan elitesmashes. Dat zijn gevechten van de bovenste plank, waaraan alleen de smashvirtuozen van onze planeet kunnen meedoen.
 • Smash-ID: iedereen die online speelt heeft een Smash-ID nodig. Als een speler andere spelers verslaat, verzamelt hij hun Smash-ID’s. Op die manier hebben Super Smash Bros. Ultimate-grootheden de kans om te laten zien uit welk hout ze zijn gesneden.
 • Korte berichten: spelers kunnen vooraf ingestelde berichtjes selecteren en ze voor en na gevechten versturen met de richtingsknoppen. Er is een grote hoeveelheid berichtjes beschikbaar.
 • Toeschouwerstand: ook deze keer kunnen spelers andere spelers zien vechten in de toeschouwerstand. Dat is een goede manier om nieuwe strategieën en technieken te ontdekken.
 • Zoeken op de achtergrond: spelers kunnen andere spelstanden spelen terwijl ze wachten tot er een onlinegevecht begint. Tijdens het wachten is niet elke spelstand beschikbaar, maar spelers hoeven zich in ieder geval niet te vervelen.
 • Kamers: als spelers online willen spelen, kunnen ze een speciale soort kamer maken om tegen andere spelers te vechten. In zo’n kamer kunnen spelers aan een gevecht deelnemen, in de wachtrij gaan staan of toekijken.
 • Andere functies: er zijn nog veel meer andere spelstanden en instellingen in Super Smash Bros. Ultimate, waaronder:
 • Handleiding: spelers kunnen nuttige handleidingen en tips raadplegen.
 • Massasmash: in deze stand kunnen spelers in verschillende levels tegen een leger vechters strijden. Ze kunnen in allerlei verschillende levels spelen en ook de muziek kiezen.
 • Herhalingen: spelers kunnen herhalingen van hun gevechten opslaan en er zelfs video’s van maken die ze kunnen delen.
 • Tips: dit menu biedt handige tips die spelers op het laadscherm zien. De tips kunnen worden gesorteerd op categorie of vechter.
 • Uitdagingen: door bepaalde uitdagingen te voltooien ontvangen spelers in-game beloningen. De pagina’s van de uitdagingen in Super Smash Bros. Ultimate zijn vormgegeven als een soort stripboek.
 • Gevechtsstatistieken: in het menu Statistieken kunnen spelers hun vechtgeschiedenis bijhouden. Ook is er de mogelijkheid om statistieken apart te bekijken voor offline- en onlinegevechten.
 • Winkel: spelers kunnen een in-game betaalmiddel gebruiken om muzieknummers, spirits en voorwerpen te kopen.
 • Verschillende talenSuper Smash Bros. Ultimate ondersteunt elf verschillende talen. Stemmen en namen van vechters verschillen per taal.
 • Handicaps: als spelers tegen anderen vechten op hetzelfde systeem, kunnen ze de kracht van hun vechter aanpassen. Deze functie is geheel optioneel en kan handig zijn om een eerlijk gevecht te organiseren.
Super Smash Bros. Ultimate wordt op 7 december exclusief uitgebracht voor de Nintendo Switch. Ga naar https://www.smashbros.com om meer te weten te komen over de game.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: