Home TVSeries Strijd tegen dodelijk virus wordt voortgezet in het nieuwe seizoen van ‘Cordon’

Strijd tegen dodelijk virus wordt voortgezet in het nieuwe seizoen van ‘Cordon’

by Mark van Truijen
Het leven van de inwoners van Antwerpen verandert wanneer er een dodelijk virus uitbreekt. Om de verspreiding van het virus te stoppen wordt er een quarantainegebied in het leven geroepen, het cordon. In het nieuwe seizoen van ‘Cordon’, te zien vanaf maandag 19 december op FOX, komen steeds meer mensen in het cordon terecht en wordt het leven zowel binnen als buiten het quarantainegebied steeds gevaarlijker. 
CordonS2_07_v3.jpg
In het nieuwe seizoen is Jana herenigd met haar vriend, commissaris Lex, die ook in het cordon terecht is gekomen. Samen ontfermen ze zich over een jongen waarvan zijn moeder in het cordon is gestorven. Steeds meer mensen raken besmet, zo ook Dr Cannaerts. Na zijn besmetting is hij tot alles in staat om te overleven en besluit experimentele virusremmers op zichzelf te testen.
Virus
Buiten het cordon probeert topambtenaar Sabine Lommers de waarheid over het ontstaan van het virus te verbergen. Wanneer de inwoners van Antwerpen beseffen dat de quarantaine nog lang kan duren, zoeken sommige inwoners hun toevlucht tot de kerk, geleid door predikant Herman. In zijn kerk is na zijn zegening nog niemand ziek geworden, hierdoor beginnen veel inwoners hem te vereren.
Gevangenis
Zowel in het cordon als daarbuiten duiken nieuwe personages en locaties op. Een van die locaties is de gevangenis. De gevangenen hebben na de virusuitbraak alles overgenomen en de deuren van de gevangenis geopend. Alles kan, alles mag. Een van de gevangenen, Robert, probeert zijn medegedetineerden onder controle te houden maar dit lukt hem niet bij Chris en Gabriëla. Deze twee gevangen zijn een handel in drugs en wapens gestart binnen het cordon. Hierdoor worden de straten van Antwerpen steeds onveiliger.
Vanaf maandag 19 december, elke maandag om 22:00 uur.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: