Home StreamingDisney+ Sterrencast voor eerste Nederlandse Disney+ dramaserie ‘Nemesis’

Sterrencast voor eerste Nederlandse Disney+ dramaserie ‘Nemesis’

by Pim, Sel

Disney+ maakt de cast voor de eerste Nederlandse Disney+ dramaserie ‘Nemesis’ bekend. Niemand minder dan Lies Visschedijk (Sylvia van Maele), Peter Blok (Ed Koppers), Romana Vrede (Lars van Deurnen), Jade Olieberg (Nina Jacobs), Bram Suijker (Marcus Frederiks), Chris Peters (Martin Heezink), Florian Regtien (Julius Koppers) vormen de hoofdcast. ‘Nemesis’ vanaf dit najaar exclusief te streamen via Disney+.

Nemesis is een complotthriller over financiële misdaad en belastingontwijking in de top van Nederland: een schaduwwereld vol brievenbusfirma’s en doodlopende paper trails. Sylvia van Maele, officier van justitie in Den Haag, en Lars van Deurnen, rechercheur bij de FIOD, volgen geldsporen en criminele afrekeningen op zoek naar misdadigers. Ze worden geconfronteerd met een meedogenloze elite die ten koste van alles haar rijkdom en macht wil beschermen. Wanneer Sylvia’s persoonlijke en professionele leven vervagen, duurt het niet lang voordat ze zich realiseert dat de regels en praktijken die haar werk onmogelijk maken er niet zomaar zijn. Ze moet op haar intuïtie leren vertrouwen om te overleven, zelfs als dat betekent dat ze in opstand moet komen tegen de mensen die ze het meest vertrouwt.

‘Nemesis’ is de eerste Nederlandse dramaserie voor Disney+. De serie is geproduceerd door Sander van Meurs en Pieter Kuijpers van Pupkin, bekend van onder ‘Van God Los’,’The Spectacular’ ‘Ares’ en ‘Riphagen’. De serie is gecreëerd door Willem Bosch en geschreven door Amira Duynhouwer, Saar Ponsioen en  Ashar Medina. Willem Bosch en Aniëlle Webster hebben deze achtdelige serie geregisseerd. ‘Nemesis’ is gebaseerd op de roman van Simon de Waal.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x