Home Gaming Stel je ritmegevoel op de proef in Rhythm Paradise Megamix

Stel je ritmegevoel op de proef in Rhythm Paradise Megamix

by Mark van Truijen

Onderwerp je ritmegevoel aan de ultieme test in Rhythm Paradise Megamix, vanaf 21 oktober verkrijgbaar voor de Nintendo 3DS-systemen. Spelers kunnen hun scores steeds verder verbeteren door de beat precies te volgen in ruim honderd ritmespellen met elk z’n eigen unieke muziek. Naast klassiekers uit de hele geschiedenis van de Rhythm Paradise-franchise zijn er ook 30 nieuwe ritmespellen.

Spelers die de ritmes goed volgen worden beloond met munten, die ze kunnen uitgeven in het Café voor extra ritmespellen – die geen deel uitmaken van de verhalende modus – en souvenirs van voltooide uitdagingen. In het Café kun je ook de Japanse teksten en audio-aanwijzingen voor alle ritmespellen activeren, zodat je ze in hun originele taal kunt spelen.

Je kunt de munten ook gebruiken om het op te nemen tegen de poortwachters Saffron, Saltwater en Paprika, die je moet verslaan om verder te komen. Elke poortwachter brengt eigen soort uitdagingen met zich mee. Saffron Trials zijn het makkelijkst maar kosten de meeste munten, terwijl Paprika Trials veel moeilijker maar goedkoper zijn. Aan de speler de keuze om een moeilijke uitdaging aan te gaan en munten te besparen, of om het veilig te spelen tegen een hogere prijs.

Als een ritmespel te lastig blijkt voor de speler of als spelers het optimale ritme voor een spel willen leren, zitten ze goed in de tutorial van dat spel, waar aanwijzingen in beeld verschijnen die de timing van de speler ondersteunen. Zo kunnen zowel beginners als geoefende ‘high score’-jagers zien hoe ze hun prestaties kunnen verbeteren. Elk ritmespel kan zowel met de knoppen als het touchscreen gespeeld worden, zodat spelers zelf kunnen kiezen hoe ze de maat willen volgen en voltooide uitdagingen ook eens op een andere manier kunnen proberen.

Wanneer spelers de uitdagingen in hun eentje hebben gehaald, kunnen ze hun ritmegevoel ook beproeven tegen andere spelers op het StreetPass Terrace, of samenwerken met vrienden in Challenge Land. Op het StreetPass Terrace kunnen spelers tegen anderen strijden in hetzelfde ritmespel om munten te verdienen. Maar pas op, want spelers met een ijzersterk ritmegevoel zullen lastige tegenstanders blijken!

In Challenge Land kunnen twee, drie of vier spelers als een band samenwerken via local multiplayer of Download Play om ritmespellen onder nieuwe voorwaarden te voltooien. Spelers die nu al aan de slag willen met hun vrienden , kunnen de gratis demo downloaden in de Nintendo eShop.

Naast ritmespellen uit de Nintendo DS-titel Rhythm Paradise en Wii-titel Beat the Beat: Rhythm Paradise zijn er ook spellen uit de Game Boy Advance-titel Rhythm Tengoku die alleen in Japan is verschenen. Daardoor komen deze klassieke uitdagingen voor het eerst beschikbaar voor een Europees publiek. Naast deze terugkerende spellen zijn er ook gloednieuwe spellen, speciaal gemaakt voor de Nintendo 3DS-systemen. Dat maakt van Rhythm Paradise Megamix de ultieme verzameling van ritmespellen, waar iedereen van kan genieten.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x