Home Gaming Start van de FIA-certified Gran Turismo Championship 2019 Series vind plaats in Parijs

Start van de FIA-certified Gran Turismo Championship 2019 Series vind plaats in Parijs

by Pim, Sel

Na de ongelooflijke eerste reeks kondigen we met trots aan dat het eerste live-evenement van de FIA Gran Turismo™ Championship 2019 Series van de exclusieve PlayStation ®4-titel GT Sport™ wordt gehouden in Parijs. 

Op 16 maart 2019 van 18.00 uur tot 20.00 uur en op 17 maart 2019 van 14.00 uur tot 16.00 uur vindt het spektakel plaats in het Parijse Pavillon Gabriel. Topcoureurs uit alle hoeken van de wereld nemen het rechtstreeks tegen elkaar op om kans te maken op een gegarandeerde plek in de finale, die later dit jaar wordt verreden. 

Net als vorig jaar bestaat de 2019 Series uit twee kampioenschappen: de Nations Cup en de Manufacturer Series. De deelnemers komen daarbij respectievelijk individueel uit namens hun land of als deel van een internationaal team voor het automerk van hun keuze. 

Het door  de Fédération Internationale de l’Automobile gecertificeerde Gran Turismo Championship beleefde in 2018 een overweldigend eerste seizoen. Dit jaar keert de strijd terug, zodat de beste Gran Turismo™-gamers ter wereld zich weer in de schijnwerpers kunnen racen. 

Kazunori Yamauchi, maker van de Gran Turismo™-franchise en president van Polyphony Digital Inc.: “Ik vind het geweldig om door te gaan met de FIA-Certified Gran Turismo™ Championships. Het is prachtig om de getalenteerde GT-deelnemers weer in de spotlight te zetten en samen te brengen, vooral op deze manier. 

“De vorige editie was een doorslaand succes, met als hoogtepunt de spannende finale in Monaco, waarbij Igor Fraga (IOF_RACING17) de Nations Cup op zijn naam schreef en Lexus de Manufacturer Series won dankzij Tyrell Meadows (GT_Academy2013), Vincent Rigaud (Oscaro_SkyPikmin) en Kanata Kawakami (Kawakana222). Ik kan niet wachten op wat we in het nieuwe seizoen zullen meemaken!” 

Graham Stoker, FIA-vicepresident Sportzaken: “Vorig jaar lieten de internationale deelnemers aan de FIA-Certified Gran Turismo Championships geweldige dingen zien. Daarmee was het bewijs geleverd dat het samenbrengen van de waarden van de FIA met de groeiende digitale racetak een goede beslissing was. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het nieuwe seizoen zal voortborduren op de goede basis die in 2018 is gelegd. De FIA steunt Kazunori Yamauchi en het team dan ook opnieuw tijdens het organiseren van een nieuwe reeks indrukwekkende live-evenementen. We zijn ervan overtuigd dat dit evenement veel kan betekenen voor de perceptie van online competities. Daarom blijven we ons inzetten om deze nieuwe, spannende racetak een plek te geven in de toekomst van de autosport.” 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: