Home Gaming Starfield krijgt R18+ rating in Australië vanwege drugs gebruik

Starfield krijgt R18+ rating in Australië vanwege drugs gebruik

by Mark van Truijen

Bethesda Game Studios bereidt zich nog steeds voor om meer gameplay van Starfield te laten zien in juni met een op zichzelf staande Direct. De eerste beoordeling van de sci-fi RPG is echter al binnen, dankzij de Australische Classificatie Raad. Het kreeg een R18+ Restricted-beoordeling vanwege “High Impact” Drug Use.

Andere categorieën, zoals Themes en Language, kregen een “Matige impact” beoordeling, terwijl Nudity “Zeer mild” was. Naast Drug Use was geweld het op één na sterkste onderdeel van de classificatie, met een score van “Sterke impact”. Gezien hoe gewelddadig Fallout 3 en 4, en The Elder Scrolls-serie kunnen zijn, is dit begrijpelijk. Hoe dat in Starfield uitpakt, moet nog blijken.

Starfield wordt op 6 september gelanceerd voor Xbox Series X/S en PC. Het is ook speelbaar op dag één op Game Pass. De aankomende Starfield Direct staat gepland voor 11 juni en biedt een diepgaande duik in de titel, met regisseur Todd Howard die zegt: “Er is nog zoveel dat we je moeten laten zien.

“Het spel heeft veel van de kenmerken die je van ons zou verwachten, maar het is ook een heel unieke ervaring.” Blijf de komende maanden op de hoogte voor meer details en gameplay.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: