Home Featured “SSD in PS5 wordt belangrijker dan gedacht”

“SSD in PS5 wordt belangrijker dan gedacht”

by Jos Vis

We zitten aan de figuurlijke vooravond van de nieuwe generatie consoles van Microsoft en Sony en als we de berichten mogen geloven kunnen we twee beesten van apparaten verwachten. Een van de features waarvan wij heel erg blij moeten worden is de SSD (Solid State Drive) die in beide consoles zijn verschijning zal maken. Dat is een prettig vooruitzicht aangezien een SSD ervoor zorgt dat laadtijden bijzonder veel korter worden, zoals we bijvoorbeeld hebben kunnen zien in een video van Sony.

Volgens Tim Ash van BoxFrog Games is de SSD zelfs een ‘bigger deal’ dan de meeste mensen denken. Gaming Bolt hield een interview met Ash vanwege BoxFrog Games’ nieuwe Lost Wing en de interviewer kon het niet laten om hem te vragen naar zijn mening over de plannen van Sony om een SSD in de aankomende console te proppen. Hij zei hier het volgende over:

“Lost Wing heeft veel respawning, vooral als ik zelf speel. Wij zijn bijzonder blij met de snelle laadtijden die de SSD oplevert en zal belangrijker voor gaming worden dan de meeste mensen denken.”

Tim Ash van BoxFrog Games

Daarnaast gaf Tim Ash ook aan dat de keuze voor de Zen2 CPU ervoor gaat zorgen dat het ontwikkelen van games veel minder tijd gaat kosten voor ontwikkelaars. Vooral het verbeteren van de limieten die men als snel bereikt bij de berekeningen van de huidige CPU’s zorgt ervoor dat men veel meer berekeningen ‘on the fly’ kan doen. Ook geeft hij aan dat ontwikkelaars minder tijd hoeven te besteden aan het optimaliseren van de game die ze aan het maken zijn.

Het is nog niet zeker wanneer PlayStation 5 uitkomt, maar van Xbox’ Project Scarlett (werknaam volgende Xbox) weten dat het apparaat gepland staat voor 2020.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d