Home GamingAndroid SQUARE ENIX ONTHULT LINEUP OP GAMESCOM 2017

SQUARE ENIX ONTHULT LINEUP OP GAMESCOM 2017

by Mark van Truijen

Square Enix Ltd., presenteert vandaag de volledige line-up voor Gamescom 2017 in Keulen. Op twee locaties in Hall 9 kunnen bezoekers van deze gamebeurs aan de slag met de nieuwste en komende games van SQUARE ENIX.

Bij de opening van de show onthulde SQUARE ENIX nieuwe informatie over de diverse titels in de portfolio. Zo werd aangekondigd dat het FINAL FANTASY® XV–universum wordt uitgebreid met de Windows Edition, dat het technisch verbeterde Rise of the Tomb Raider® naar Xbox One X komt, en dat de eerder aangekondigde team-based brawler DISSIDIA® FINAL FANTASY NT op 30 januari 2018 verschijnt voor de PlayStation®4.

Tot de speelbare titels binnen de SQUARE ENIX-stand behoren onder andere de explosieve team-based brawler DISSIDIA FINAL FANTASY NTde volgende game in de bekroonde, episodische LIFE IS STRANGE™-franchise, LIFE IS STRANGE: BEFORE THE STORM, de HD remaster van de klassieker FINAL FANTASY XII THE ZODIAC AGE™,en de nieuwe titel van Tokyo RPG Factory:LOST SPHEAR.

FINAL FANTASY XIV Online-fans kunnen binnen zowel de SQUARE ENIX-stand als de FINAL FANTASY XIV: BATTLE ARENA(Hall 9, C50 – ESL Area) deelnemen aan dagelijkse uitdagingen, waarbij ze strijden tegen vijanden uit de tweede, hoog beoordeelde uitbreiding, Stormblood™. Fans die niet naar Duitsland komen, kunnen de hele show online bekijken, inclusief interviews met producer/director Naoki Yoshida en een cosplaywedstrijd, op twitch.tv/finalfantasyxiv.

Een groot deel van de stand is speciaal gebouwd voor de nieuwste updates in het FINAL FANTASY XV Universe. Hier kunnen bezoekers voor het eerst een demo spelen van FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION, de hengel uitwerpen in het gloednieuwe PlayStation®VR visavontuur, MONSTER OF THE DEEP®: FINAL FANTASY XV en op avontuur gaan in de komende multiplayer-uitbreiding FINAL FANTASY XV -MULTIPLAYER EXPANSION: COMRADES.

Daarnaast worden fans uitgenodigd om klassieke titels uit de FINAL FANTASY-serie te beleven tijdens een zeer speciale retrotrip om de 30e verjaardag van de franchise te vieren. Fans van de hooggewaardeerde mobile-RPG, FINAL FANTASY BRAVE EXVIUS® kunnen ook uitkijken naar speciale activiteiten binnen de SQUARE ENIX-stand. Ze kunnen er bijvoorbeeld op de foto met het populaire personage Fina of aansluiten voor de signeersessie met producer Hiroki Fujimoto, dit laatste van 14:00 uur tot 15:00 uur op donderdag 24 augustus.

Tenslotte kondigt het Square Enix Collective met trots aan dat de huidige portfolio binnenkort wordt uitgebreid met vijf nieuwe titels: BATTALION 1944™DEADBEAT HEROES™FORGOTTON ANNE™OH MY GODHEADS™ en TOKYO DARK™.

SQUARE ENIX-producten
Fans zijn welkom in de SQUARE ENIX Products-stand (hall 5.2, A10) waar ze meer dan 140 verschillende merchandise-items kunnen bekijken, waaronder exclusieve pre-sales van action figures, muziek, card games, zilveren sieraden, accessoires en meer van FINAL FANTASY XV en KINGDOM HEARTS! De SQUARE ENIX Products-stand is ook het toneel voor diverse spannende FINAL FANTASY Trading Card Game-activiteiten, inclusief demoplays, het eerste Duitse nationale toernooi, vele speciale gasten en giveaways!

FINAL FANTASY Trading Card Game
FINAL FANTASY Trading Card Game heeft de wereld razendsnel veroverd, met inmiddels al meer dan 5,5 miljoen verscheepte boosters. Ook dit jaar is dit ruilkaartenspel weer aanwezig op Gamescom, met demoplays binnen de SQUARE ENIX Products-stand. Deelnemers ontvangen een exclusieve promotional card, ter ere van de 30e verjaardag van de FINAL FANTASY-serie. Tijdens de conventie vindt ook het allereerste Duitse nationale toernooi plaats, waarbij 16 regionale winnaars tegen elkaar strijden om één van de vier plaatsen voor de finale in oktober. Het evenement wordt live gestreamd op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus vanaf 10:30 uur op hetYouTube-kanaal van SQUARE ENIX Duitsland. Bezoekers van de beurs kunnen nog meer verrassingen verwachten, inclusief speciale gasten en giveaways!

DETAILS OVER DE TITELS (op alfabetische volgorde):

DISSIDIA FINAL FANTASY NT
Platform: PlayStation®4
Ontwikkelaar: Square Enix/Team Ninja (Koei Tecmo)
Release: 30 januari 2018
DISSIDIA FINAL FANTASY NT is een nieuwe, teamgebaseerde brawler met spannende 3vs3-gevechten, ontwikkeld in samenwerking met Team NINJA van KOEI TECMO. De game combineert vloeiende gameplay met FINAL FANTASY-personages en adembenemend fraaie werelden uit de 30-jarige geschiedenis van de franchise. DISSIDIA FINAL FANTASY NT verwelkomt elke gamer in de online gevechtsarena voor een compleet nieuwe stijl van competitieve gameplay. In DISSIDIA FINAL FANTASY NT kunnen spelers kiezen uit meer dan 20 legendarische personages en bekende summons als Ifrit, Shiva en Odin gebruiken om de tegenpartij te overweldigen en het tij van elke strijd te keren.

FINAL FANTASY BRAVE EXVIUS
Platform: iOS, Android, Amazon
Ontwikkelaar: Square Enix, gumi Inc.
Release: Nu verkrijgbaar
FINAL FANTASY BRAVE EXVIUS is een volledig FINAL FANTASY-avontuur voor mobile devices. Deze titel vierde eerder dit jaar zijn eerste verjaardag, en overschreed onlangs al de grens van 25 miljoen downloads wereldwijd. FINAL FANTASY BRAVE EXVIUScombineert de epische kenmerken uit andere FINAL FANTASY-titels, inclusief een meeslepend verhaal en een klassiek turn-based vechtsysteem, met een vereenvoudigde mobile interface en pixelartstijl. Dit avontuur is zeer geliefd bij zowel nieuwkomers als ervaren fans.

FINAL FANTASY XII THE ZODIAC AGE
Platform: PlayStation®4
Ontwikkelaar: Square Enix
Release: Nu verkrijgbaar
FINAL FANTASY XII ZODIAC AGE is een verbeterde versie van de klassieker FINAL FANTASY XII uit 2006, nu nog mooier en makkelijker te spelen. Deze HD-remaster voorziet in een aangepast vechtsysteem en het nieuwe Zodiac Job System, en sterk verbeterd beeld en geluid. Voor zowel nieuwe als terugkerende spelers biedt FINAL FANTASY XII THE ZODIAC AGE de perfecte kans om het ultieme avontuur in de wereld Invalice op een vernieuwde en verbeterde manier beleven.

FINAL FANTASY XIV: Stormblood
Platform: PlayStation®4, Windows PC
Ontwikkelaar: Square Enix
Release: Nu verkrijgbaar
Stormblood is de tweede premium uitbreiding voor de hoog beoordeelde MMORPG FINAL FANTASY XIV Online, waarin recent de grens van tien miljoen spelers wereldwijd werd overschreden. De game vervolgt het verhaal van de Warriors of Light die zich aansluiten bij het verzet en vertrekken naar het uitgestrekte land Ala Mhigo. Ze krijgen te maken met nieuwe bedreigingen en spannende nieuwe missies in de wereld van Eorzea™. Deze uitbreiding levert ook een verhoogde level cap, diverse nieuwe jobs, inclusief de Red Mage en Samurai, de mogelijkheid om onderwatergebieden te verkennen, updates voor het vechtsysteem, nieuwe kerkers en meer.

FINAL FANTASY XV: EPISODE PROMPTO
Platform: Xbox One®, PlayStation®4
Ontwikkelaar: Square Enix
Release: Nu verkrijgbaar
De wereld van FINAL FANTASY XV wordt verder uitgebreid met Episode Prompto, de nieuwe DLC-episode waarin spelers een gloednieuwe verhaallijn kunnen beleven vanuit het perspectief van het populaire personage Prompto. In FINAL FANTASY XV: EPISODE PROMPTO krijgen spelers een indruk van de menselijke kant van deze vrolijke fotograaf. Prompto Argentum en Aranea Highwind trekken samen door een besneeuwde wildernis om de keizerlijke troepen met diverse nieuwe wapens te bestrijden.

FINAL FANTASY XV -MULTIPLAYER EXPANSION: COMRADES
Platform: Xbox One®, PlayStation®4
Ontwikkelaar: Square Enix
Release: 2017
Creëer je eigen avatar en speel online samen met drie andere spelers (of strijd samen met computergestuurde kameraden) in spannende multiplayermissies. Beleef het verhaal, onderneem missies voor een enkele speler, maak kampen waarin vrienden kunnen samenkomen, en ontgrendel nieuwe, aanpasbare items, wapens en meer. FINAL FANTASY XV -MULTIPLAYER EXPANSION: COMRADESis een spannende en uitgebreide nieuwe manier om te spelen en het licht terug te brengen naar Lucis.

FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION
Platform: Windows PC
Ontwikkelaar: Square Enix
Release: Begin 2018
Het ultieme fantasy-avontuur komt naar Windows-pc’s, inclusief de geavanceerde technologie van NVIDIA Gameworks en native 4K (maximum 8K) ondersteuning voor high-resolution displays en HDR10. FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION biedt spelers een schat aan bonuscontent, die in de consoleversies oorspronkelijk beschikbaar kwam via de Season Pass en gratis updates, terwijl de toevoeging van een nieuwe first-person-stand de ervaring meeslepender maakt dan ooit.

LIFE IS STRANGE: BEFORE THE STORM
Platform: Xbox One®,  PlayStation®4, Windows PC
Ontwikkelaar: Deck Nine Games™
Release: Episode 1 verschijnt 31 augustus
LIFE IS STRANGE: BEFORE THE STORM vertelt het verhaal van Chloe Price, een 16-jarige rebel die een onwaarschijnlijke vriendschap sluit met Rachel Amber, een knappe en populaire meid die in de wieg is gelegd voor succes. Wanneer Rachels wereld instort door een familiegeheim, kan ze gelukkig bij haar nieuwe vriendin terecht voor steun. Beide meiden geven elkaar de kracht om hun demonen te overwinnen.

LOST SPHEAR
Platform: Nintendo Switch™, PlayStation®4 en Windows PC (STEAM®)
Ontwikkelaar: Tokyo RPG Factory
Release: 23januari 2018
LOST SPHEAR™ bouwt voort op het geliefde I AM SETSUNA™. Het avontuur begint in een afgelegen stadje waar het jongetje Kanata ontwaakt uit een onthutsende droom, waarna hij ontdekt dat zijn woonplaats is verdwenen. Om te voorkomen dat de wereld voorgoed verloren gaat, moeten Kanata en zijn vrienden de wereld weer opbouwen met de kracht van hun geheugen, door gedachten in materie te manifesteren.

MONSTER OF THE DEEP: FINAL FANTASY XV
Platform: PlayStation®VR system
Ontwikkelaar: Square Enix
Release: 2017
In de compleet nieuwe FINAL FANTASY XV VR-game, MONSTER OF THE DEEP: FINAL FANTASY XV, verkennen spelers de oceanen, meren, vijvers en rivieren van de wereld voor deelname aan diverse visuitdagingen. Genietend van de prachtige details die in PlayStation®VR tot leven komen, ontmoeten spelers bekende gezichten als Noctis, Prompto, Ignis, Gladiolus en andere populaire personages.

RISE OF THE TOMB RAIDER
Platform: Xbox One X
Ontwikkelaar: Nixxes/Crystal Dynamics (een studio van Square Enix)
Release: 7 november 2017
De Xbox One X update voor de awardwinnende game is ontwikkeld in samenwerking met Nixxes Software en biedt naast 4K graphics diverse andere technische verbeteringen die de volledige kracht van de console benutten. De update introduceert ook drie weergavestanden, zodat spelers de stand kunnen kiezen die bij hun speelstijl past. Rise of the Tomb Raider is nu verkrijgbaar voor de Xbox 360 en Xbox One. Xbox One X-spelers die de game reeds bezitten op het Xbox One-platform, krijgen de update gratis.

Square Enix Collective

BATTALION 1944
Platform: Windows PC, PlayStation 4, Xbox One
Ontwikkelaar: Bulkhead Interactive™
Release: Vroegtijdige toegang op pc in 2018
Battalion 1944 is een ‘old-school’ multiplayer WW2-shooter die de core-actie van klassieke multiplayer FPS-games een nieuwe draai geeft om de Tweede Wereldoorlog naar een nieuwe generatie te brengen. De ontwikkelaars van Bulkhead Interactive zijn opgegroeid met de sensationele WW2-shooters die rond de eeuwwisseling verschenen en benutten nu de modernste technologie om een levendige en bloedstollende multiplayer-ervaring te scheppen voor rauwe, skill-based infanteriegevechten.

DEADBEAT HEROES
Platform: Windows PC, Xbox One
Ontwikkelaar: Deadbeat Productions™
Release: 2017
Deadbeat Heroes is een op bewegingen gebaseerde 3D-brawler die zich kenmerkt door het ontwijken van kogels, stelen van superkrachten en bijdehante opmerkingen. De actie in de game draait allemaal om de vloeiende bewegingen van de speelbare ‘Deadbeat Heroes’, die behoren tot de meest behendige in de geschiedenis van de videogames. Ze kunnen naadloos achter elkaar springen, sprinten, langs muren rennen, klimmen, backflippen, aanvallen in elke richting en een groot aantal superkrachten gebruiken. Die wendbaarheid hebben ze ook nodig, want ze kunnen niet blokken. Deze ‘glass cannon’-helden zijn goed in het uitdelen van schade, maar kunnen niet incasseren!

FORGOTTON ANNE
Platform: Windows PC, PlayStation 4, Xbox One
Ontwikkelaar: ThroughLine Games™
Release: 2017
Forgotton Anne is een prachtig, verhaalgedreven, handgemaakt, filmachtig 2D-avontuur over de Forgotton Realm, waar alle verloren voorwerpen uit de menselijke wereld – oud speelgoed, brieven, enkele sokken – belanden. Met hulp van de Forgotlings – wezens gevormd uit verloren voorwerpen – moeten Anne en Master Bonku, de enige menselijke wezens die in dit rijk zijn opgesloten, hun weg naar huis vinden…

OH MY GODHEADS
Platform: Windows PC
Ontwikkelaar: Titutitech™
Release: Nu in vroegtijdige toegang, volledige lancering later in 2017
Oh My Godheads is ‘s wereld eerste capture-the-head actiespel voor 1 – 4 spelers. Capture-the-head lijkt op capture-the-flag, alleen is de vlag vervangen door een oud godenhoofd dat leeft en niet graag door jou wordt opgepakt! Vecht tegen vrienden om deze woedende, levende hoofden te veroveren en breng ze terug naar je het gebied van je team… als je zo ver komt. Ontwikkelaar Titutech is gek op old-school multiplayer games als Micro Machines, Worms en Street Fighter, en wilde dit soort ervaringen naar een 3D-omgeving brengen voor meer tactiek, diepgang en herspelbaarheid. Hadden we al gezegd dat er ook exploderende taarten in zitten?

TOKYO DARK
Platform: Windows PC/ Mac
Ontwikkelaar: Cherrymochi™
Release: 7th September, 2017
Tokyo Dark is een zijwaarts scrollende point-and-click mystery adventure game voor Windows en Mac. Als Detective It? ga je op onderzoek in Tokio. Je volgt sporen, verzamelt aanwijzingen en maakt moeilijke keuzes met verstrekkende gevolgen. Tokyo Dark biedt tijdens dialogen vele keuzes en interacties die de eigenschappen van personages beïnvloeden en de afloop van het verhaal veranderen. In tegenstelling tot een visual novel, heb je tijdens je verkenningstochten door Tokio directe controle over Detective It?.  Aan jou de taak om je professionele plicht, persoonlijke leven en geestelijke gezondheid in evenwicht te houden. Blijft het verleden je achtervolgen, of maak je keuzes die leiden naar een betere toekomst?

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x