Home Gaming SQUARE ENIX BEGINT DE ZOMER MET GAME-AANKONDIGINGEN EN SPANNENDE UPDATES

SQUARE ENIX BEGINT DE ZOMER MET GAME-AANKONDIGINGEN EN SPANNENDE UPDATES

by Marc Beers

Hilversum, 19 juni 2024 – Tijdens de nieuwste uitzending van Nintendo Direct heeft SQUARE ENIX® diverse nieuwe games en updates aangekondigd, inclusief de releasedatum van 14 november voor DRAGON QUEST III HD-2D Remake. SQUARE ENIX maakte ook bekend dat in 2025 DRAGON QUEST I & II HD-2D Remake zal verschijnen, waarmee fans nog twee klassieke RPG-avonturen in nieuwe vorm kunnen beleven. 

Daarnaast werd aangekondigd dat Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven, een full HD remake van de geliefde titel, op 24 oktober verschijnt voor consoles en pc. Tenslotte keert de originele maker van FINAL FANTASY, Hironobu Sakaguchi, terug met een verbeterde versie van de originele RPG FANTASIAN, die komende winter onder de titel FANTASIAN Neo Dimension verschijnt voor consoles en pc. 

Hieronder meer details over de verschillende titels:

DRAGON QUEST III HD-2D Remake

The Legacy Begins. DRAGON QUEST III HD-2D Remake is een prachtige nieuwe versie van het geliefde meesterwerk, en het startpunt van de verhalen in de Erdrick-trilogie. Spelers worden uitgenodigd om de wereld van een duister kwaad te bevrijden in dit epische fantasy-avontuur met levendige HD-2D graphics, nieuwe en gemoderniseerde features, en een verfijnd verhaal.

Bekijk hier de DRAGON QUEST III HD-2D Remake-trailer

DRAGON QUEST III HD-2D Remake is een opnieuw gemaakte klassieker voor een hedendaags publiek. De game biedt bestaande fans de kans om een geliefde RPG-ervaring in uitgebreide vorm opnieuw te beleven, terwijl het tegelijk een perfect startpunt voor nieuwkomers is om een van de meest invloedrijke RPG-franchises ooit te ontdekken. Pre-orders zijn nu beschikbaar voor de fysieke of digitale standard-editie en de DRAGON QUEST III HD-2D Remake Collector’s Edition.

Iedereen die de game pre-ordert ontvangt in de game een Trouble-Free Travel Kit, die diverse in-game items bevat.

Platformen: Nintendo Switch, PlayStation®5, Xbox Series X|S, pc via Steam® en Microsoft Store op Windows.
Ontwikkelaar: ARTDINK & SQEX Team Asano
ESRB: E+10 (Everyone 10+)
Releasedatum: 14 november 2024

DRAGON QUEST I & II HD-2D Remake
DRAGON QUEST I & II HD-2D Remake vervolgt het verhaal van de klassieke RPG-trilogie, met de twee avonturen die oorspronkelijk verschenen als DRAGON QUEST I en DRAGON QUEST II. Gepland voor release in 2025.

Platformen: Worden binnenkort bekendgemaakt
Ontwikkelaar: ARTDINK & SQEX Team Asano
ESRB: RP (Rating Pending)
Releasedatum: 2025

Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven
Romancing SaGa 2 is een populaire RPG die in 1993 in Japan verscheen en sindsdien meer dan 1 miljoen keer is verkocht. Dit avontuur keert op 24 oktober terug als de full HD remake Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven. De game is van de grond af opnieuw gemaakt door het team achter Trials of Mana en biedt een opzichzelfstaand verhaal met moderne beelden, verfijnde strategische gameplay en diverse andere verbeteringen waar zowel SaGa-fans als nieuwkomers van zullen genieten. In aanloop naar de release van de game dit najaar, zijn vanaf vandaag pre-orders

Bekijk hier de aankondigingstrailer van Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven 

In Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven beleven spelers een avontuur, waarbij ze in verschillende generaties hun rijk moeten beschermen en uitbreiden. Wanneer het thuisland van de speler wordt aangevallen door de legendarische Zeven Helden, begint een vertakkend verhaal over wraak en verlossing, waarin spelers moeten vechten voor alles wat hen dierbaar is. Met het free-form-scenariosysteem waar de SaGa-franchise om bekend staat, moeten spelers keuzes maken die bepalen hoe het verhaal verloopt, inclusief de keuzes van troonopvolgers voor elke volgende generatie. 

Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven is een must-play voor RPG-liefhebbers met zowel de originele als opnieuw gearrangeerde muziek van de legendarische Kenji Ito (bekend van zijn werk voor de SaGa-franchise, met name SaGa Frontier en de Mana-serie), Japanse en Engelse voiceovers, het timeline-systeem, dat een nieuwe draai aan de strategische gevechten geeft, nieuwe game-mechanics en meer. 

Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven verschijnt in fysieke vorm voor Nintendo Switch en PlayStation 5. Daarnaast komt deze titel digitaal beschikbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc via Steam.

Platformen: Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc via Steam
Ontwikkelaar: SQUARE ENIX, Co., LTD. / xeen Inc.
ESRB: T (Teen)
Releasedatum: 24 oktober 2024
* Pre-orders voor de digitale Nintendo Switch-versie komen op een later moment beschikbaar.

FANTASIAN Neo Dimension
De vader van FINAL FANTASY, Hironobu Sakaguchi, en de beroemde muziekschrijver Nobuo Uematsu, keren terug met een origineel RPG-verhaal. Beleef een verbeterde versie van FANTASIAN, dat oorspronkelijk in 2021 verscheen voor Apple Arcade, met gloednieuwe features, inclusief Engelse en Japanse voiceovers en een extra moeilijkheidsniveau. In FANTASIAN Neo Dimension nemen spelers de rol aan van Leo, die op reis gaat om zijn herinneringen terug te vinden en te ontdekken wat er schuilt achter de mysterieuze, mechanische infectie die zijn wereld vernietigt. 

Beleef een originele en moderne vorm van het geliefde turn-based gevechtssysteem, met een schat aan unieke mechanics en strategische acties die variëren op de klassieke RPG-formule. Verken een multi-dimensionaal universum dat tot leven komt tegen een achtergrond van ruim 150 handgemaakte diorama’s. 

Bekijk hier de aankondigingstrailer van FANTASIAN: Neo Dimension

Platformen: Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Steam
Ontwikkelaar: Mistwalker Corporation
ESRB: RP (Rating Pending)
Releasedatum: winter 2024

Links:
Facebookhttps://www.facebook.com/SquareEnix
X (voorheen Twitter): https://twitter.com/SquareEnix
Instagramwww.instagram.com/SquareEnix
YouTubewww.youtube.com/SquareEnixNA

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x