Home Gadgets SQL Server 2016 vanaf nu beschikbaar

SQL Server 2016 vanaf nu beschikbaar

by Mark van Truijen

Op 1 juni 2016 maakte Microsoft bekend dat het databasebeheerssysteem SQL Server 2016 vanaf nu beschikbaar is. SQL Server 2016 is ’s werelds snelste en meest kostenefficiënte database voor HTAP (Hybrid Transactional and Analytical Processing). Met dit systeem biedt Microsoft dankzij een verregaande integratie met R Services veel nieuwe mogelijkheden tot onder andere updaten en geavanceerde systeemanalyses. Dit is een grote stap vooruit om organisaties te ondersteunen om meer met hun data te bereiken.

De altijd groeiende berg aan data uit onder meer sensoren, apparaten en webdiensten zorgt voor een verregaande digitalisering van het menselijk gedrag en de interactie met machines. Data wordt steeds meer gezien als elektriciteit voor bedrijfsleven en wetenschap. Bedrijven moeten hun processen daarop aanpassen om bij te kunnen blijven. Datagedreven intelligentie biedt de mogelijkheid tot voorspellen, te anticiperen op de toekomst en processen te automatiseren. De bedrijven die dit goed voor elkaar krijgen, zijn de bedrijven die klaar zijn voor de toekomst. Microsoft CEO Satya Nadella zei eerder dit jaar dat data-analyse volgens hem de vierde industriële revolutie vormt.

Met SQL Server 2016 kunnen softwareapplicaties nu – vergeleken met activering buiten de database – ruim honderd keer sneller resultaten laten zien van complexe analyses en machine learning-modellen. De integratie van het mogelijk maken van geavanceerde analyses in een database is revolutionair te noemen. Tot nu toe vonden dit soort analyses plaats buiten de database door data te exporteren naar een softwareapplicatie. SQL Server 2016 maakt het uitvoeren daarmee eenvoudiger, zoals ook ooit het beheren van een database zelf eenvoudiger werd door systemen als SQL Server.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x