Home GadgetsConnectiviteit Sony WH-XB-910N Review; Extra bass voor je oren

Sony WH-XB-910N Review; Extra bass voor je oren

by Mark van Truijen

Okey, ik ga het niet onder stoelen of banken steken, ik ben ondertussen wel echt van geworden van de koptelefoons en in-ears van Sony, wat een kwaliteit, elke keer weer. Nu is er de release van de WH-XB910N, waarbij je al snel kan denken aan het top model de WH-1000XM4, dit omdat ze qua looks best overeen komen. Dat is ten minste als je de XB niet in het blauw zou nemen. Dit betekent meteen dat de koptelefoon heerlijk en comfortabel zit.

Het grootste verschil, behalve de prijs, is misschien het nvieau van Bass. De bass is namelijk even wat tikkeltjes omhoog geschroefd, vandaar de XB, dit staat voor Extra Bass.

De headset kost ongeveer de helft van wat de XM versie kost, beide beschikken ze over active noise reduction en  ambient sound, dit betekent dat de koptelefoon het geluid van buiten weet op te pikken door de microfoon en het kan reproduceren. Het tegenovergestelde van de Noise reduction, het is dus heel handig als je wilt weten wat mensen zeggen of als je jezelf door het verkeer beweegt. Op deze manier ben je net wat veiliger dan als je afgesloten van de wereld rondloopt.

Gelukkig kan je ervoor kiezen om handmatig de Noise reduction of ambient mode aan te zetten, of je laat de XB910N dit voor je bepalen. Als je de leerfunctie gebruikt dan zal de koptelefoon op basis van geografische locaties alles leren. Hiervoor dient wel de locatie aan te staan op je mobiele telefoon, iets wat we niet allemaal willen doen. Wat ik een klein beetje mis in deze is de Speak to Chat functionaliteit, hierbij zou de muziek op pauze gaan en automatisch naar de transmissie stand gaan. Nu moet je dus je koptelefoon afzetten als er iemand tegen je praat en je de functie niet aan hebt staan. Geen grote tekortkoming, maar net een handige feature die gemist is.

Daarnaast beschikt de XB910N over Bluetooth 5.2, deze ondersteund multipoint verbindingen. Dit betekent heel simpel, je kan en je mobiel en je pc verbinden aan de koptelefoon op het zelfde moment. Zo kan je een game of muziek luisteren op je PC en als je gebeld wordt neem je net zo makkelijk de telefoon op.

Beschik je over een android, dan is het pairen van je koptelefoon een eitje. Gewoon in de buurt houden en hij detecteert hem al. Voor de Apple gebruikers gaat het zoals je gewend bent. En ik weet dat nog niet, ik wacht nog steeds op mijn iPhone haha. De bediening van de koptelefoon zit op de oorschelp en je swiped eigenlijk over de schelp voor de juiste functie. Tappen kan ook en heeft dan weer een andere functie. Het werkt het simpel en smooth, hierdoor heb je geen extra knoppen op de koptelefoon.

Een aspect dat ik erg belangrijk vind tegenwoordig is ANC, ik hou ervan om niet afgeleid te worden van mijn boek, mijn muziek of iets dat ik luister. Ik wil dan ook niks om mij heen kunnen horen. De ANC werkt dan ook geniaal, hij sluit perfect om mijn oren af en zorgt daarbij dat ik ook geen geluid binnen krijg.

Maar dan het geluid… zoals je verwacht met de naam XB, is er genoeg bass aanwezig. Met de juiste muziek trilt het door in je hoofd. De geluiden in de middenrange missen daardoor wat aandacht.

Via de app kan je gebruik maken van de equalizar, dit zodat je precies kan instellen hoe jij je muziek wilt horen. Zo kan je dus precies tweaken, de bass zal altijd in orde blijven bij deze, maar nu komen die andere geluidsfrequenties ook wat tot hun recht. Daarnaast vind ik luisterboeken geniaal, met de koptelefoon komen de stemmen duidelijk en helder door. Er zit geen zware bass op de stem, dit maakt dat het toch gewoon prettig luistert.

Ik kan er dan ook nog steeds niet over uit dat de prijs van de koptelefoon zo scherp en goed is. Je krijgt zoveel voor je geld. Als je om je heen kijkt in het segment en zeker in deze prijsrange kom je van alles tegen. Ik raak daarbij dan toch steeds meer verkocht aan Sony. De app waarmee je alles regel is in balans, makkelijk in te stellen en ideaal voor de gevorderde luisteraar.

Daarbij krijg je bij de Sony XB910N veel bass voor je geld. Je kunt hem eigenlijk zo uit de doos op je hoofd zetten of je doet wat tweaken in de eq. Maar daarna is het een walk in the park zogezegd. Ik denk dat ik de koptelefoon op zet en even een blokkie om ga.

 • Type: Over-ear, closed, wireless
 • Drivers: 40 mm
 • Frequency range: 7 Hz – 20 kHz
 • Active noise reduction: Yes
 • Audio transmission: Yes
 • Battery life: 30 hours with ANC, 50 hours without ANC
 • Waterproof: No.
 • Voice control: Google Assistant, Amazon Alexa
 • App: Sony Headphones
 • Connections: Bluetooth 5.2 (SBC, AAC), 3.5 mm analog
 • Charging: USB-C
 • Weight: 252 g
 • Colours: Black, blue

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: