Home Gadgets Sony voegt 8K HDR LED en 4K HDR OLED TV toe aan het MASTER Series-aanbod

Sony voegt 8K HDR LED en 4K HDR OLED TV toe aan het MASTER Series-aanbod

by Pim, Sel


Sony Benelux kondigt twee nieuwe modellen binnen de MASTER Series aan. De ZG9 8K HDR full-array LED TV en AG9 4K HDR OLED-TV.

Met de MASTER-series stelt Sony zich als doel de beeldkwaliteit te evenaren van een professionele monitor in een filmstudio. Mede dankzij een nauwkeurig productieproces en strenge kwaliteitscontrole door de engineers biedt de MASTER series de hoogst mogelijk beeldkwaliteit in een thuisopstelling. Om perfectie in beeld en geluid te garanderen is tevens de kennis over signaalverwerking en de knowhow van Sony Pictures Entertainment ingezet. Dit garandeert een zeer realistische beeldweergave zoals de maker het bedoeld heeft.

De ZG9 8K LED TV serie en AG9 4K OLED TV serie produceren hoogwaardige HDR beeldkwaliteit via de Picture Processor X1 Ultimate.Deze processor speelt een sleutelrol bij de productie van een natuurgetrouw beeld. De X1 Ultimate heeft een uniek algoritme speciaal ontwikkeld voor 8K resolutie. Dit algoritme kan op intelligente wijze objecten in beeld detecteren en analyseren. Dit resulteert in een realistische weergave van details en een hoogwaardig contrast. De X1 Ultimate maakt deze analyses dankzij Sony’s Object-based Super Resolution. Deze processor kan een object individueel remasteren voor meer diepte, nauwkeurige textuur en een realistischer beeld.

IMAX Enhanced

Zowel de ZG9 en AG9 zijn IMAX Enhanced. IMAX Enhanced is een speciale certificering voor home-entertainment. IMAX Enhancedgemasterde content garandeert een realistische beeld- en geluidsweergave zoals de producent het bedoeld heeft. Later dit jaar zal in de Benelux IMAX Enhanced-content beschikbaar komen via de Rakuten-streamingdienst.

Netflix Calibrated Mode

Speciaal voor de MASTER-serie biedt Sony samen met Netflix, de Netflix Calibrated Mode. Deze unieke functie is ontwikkeld om de beeldkwaliteit van de producent te evenaren. Door de optie in het menu te selecteren reproduceert Netflix Calibrated Mode automatisch de beeldweergave. Entertainmentliefhebbers kunnen zo optimaal genieten van tv-series, films, documentaires en andere programma’s op Netflix.

Naast beeldkwaliteit is geluidskwaliteit een belangrijk element van de kijkervaring. Daarom beschikken deze modellen over Sound-from-Picture Reality. Dit reproduceert de positie van de geluidsbron zeer nauwkeurig, zodat het geluid direct uit de mond van de acteur lijkt te komen wanneer deze spreekt.

ZG9-serie (85” en 98”) BRAVIA LED 8K HDR TV

Grootformaat tv’s zijn steeds populairder en Sony wil met de nieuwe ZG9 85- en 98-inch modellen een bioscoop in de huiskamer aanbieden. Om een hoogwaardig beeld te garanderen voor deze inchmaten introduceert Sony haar eerste 8K HDR consumententelevisie.

Met twee keer zoveel horizontale en verticale lijnen levert 8K viermaal zoveel pixels als 4K (of 16 keer de resolutie van Full HD). Deze hogere resolutie zorgt voor een meeslepender kijkervaring. Ook van dichtbij zien de beelden op dit grote scherm er zeer realistisch uit dankzij de 8K resolutie zonder pixeldifferentiatie.

Naast de resolutie van het beeldscherm is processorkracht belangrijk bij deze grootformaat beeldschermen. Sony maakt gebruik van een gepatenteerd algoritme via de Processor X1 Ultimate beeldprocessor. De beeldprocessor is speciaal geoptimaliseerd om met de 33 miljoen pixels deze 8K modellen overweg te kunnen.

De Processor X1 Ultimate werkt nauwkeurig samen met de nieuw ontwikkelde 8K X-Reality PRO engine. Sony maakt hierbij gebruik van een 8K-beeldendatabank. Om alle details perfect weer te geven refereert de upscaling-engine naar de beelden uit deze database. Dit resulteert in een gedetailleerde beeldweergave.

Tevens is voor de ZG9-serie een nieuwe Backlight Master Drive met full-array local dimming ontwikkeld. De ledmodules van deze modellen worden onafhankelijk aangestuurd. Dit garandeert een dynamisch contrast met een hoge helderheid en indrukwekkende zwarttinten.

Om het hoogste rendement uit dit backlightsysteem te halen, gebruikt de 8K X-tended Dynamic Range PRO de bespaarde energie om slim de helderheid op te schroeven op de plekken waar dat nodig is.

Nauwkeurige geluidsplaatsing speelt een belangrijke rol bij grootformaat beeldschermen. Sony heeft het concept van Acoustic Surface-geluidstechnologie uitgebreid naar de ZG9. Dit onder de noemer Acoustic Multi-Audio waarbij vier naar voren gerichte luidsprekers zijn geïntegreerd in de aluminium bezel. Zowel aan de boven- als onderkant van de TV zijn twee speakers voorzien om de geluidsplaatsing zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. Dit resulteert in een realistische reproductie van de geluidsgolven waardoor de perfecte synchronisatie van beeld en geluid ontstaat. De kijker zal het geluid vanaf het scherm horen komen en niet vanuit de luidspreker. Ook heeft de ZG9 een centrale luidsprekermodus waarbij de Acoustic Multi-Audio gebruikt kan worden als de centrale luidspreker van een thuisbioscoop. Om de audio ervaring nog verder te verbeteren zal ondersteuning voor Dolby Atmos in de toekomst worden toegevoegd via een software-update. Dit zorgt voor een breed en rijk geluidsveld.

De ZG9 is uitgerust met X-Wide Angle. Dit garandeert een optimaal beeld ongeacht de hoek van waaruit wordt gekeken. Er ontstaat een bredere kijkhoek die kleurverschuivingen vermindert, zodat de kleuren echt blijven ongeacht de kijkpositie. Dit model is tevens uitgerust metX-Motion Clarity technologie. Dankzij deze techniek worden snel bewegende beelden in actiefilms of bij sportwedstrijden soepel weergegeven.

AG9-serie (55”, 65” en 77”) BRAVIA OLED 4K HDR TV

De AG9 is het nieuwe vlaggenschip 4K HDR OLED TV van Sony. Dit model komt beschikbaar in 55, 65 en 77-inch en heeft een zeer slank design. Beeld komt tot leven met de zeer brede kijkhoek, verfijnd contrast en absolute zwartwaarden van OLED technologie.

Meer dan 8 miljoen zelf oplichtende pixels worden nauwkeurig en individueel aangestuurd door de X1 Ultimate beeldprocessor. In aanvulling op de processor heeft de AG9 de Pixel Contrast booster technologie voor meer kleur en contrast in heldere partijen in beeld. Hierdoor produceert de AG9 een hoogwaardige beeldkwaliteit die het niveau van een professionele referentie-monitor benadert, kleuren en beelden worden natuurgetrouw weergegeven, zoals de maker dit bedoeld heeft. De processor verbetert SD en HD content zodat deze 4K HDR content benaderen, tevens wordt 4K HDR content in weergaloze helderheid weergegeven.

Net als de BRAVIA OLED AF9 is de AG9 uitgerust met de Acoustic Surface Audio+ geluidstechnologie. Dankzij deze innovatie resoneert het hele scherm mee op de geluidsgolven. Dit resulteert in een realistische reproductie van de geluidsgolven waardoor de perfecte synchronisatie van beeld en geluid ontstaat. Niet alleen aan de voorzijde maar ook aan de zijkanten van het beeldscherm.

Acoustic Audio Surface+ voorziet in een indrukwekkende geluidservaring. Het volledige beeldscherm produceert geluid door het paneel te laten resoneren. Kijkers worden opgenomen in een compleet nieuwe entertainmentervaring waarbij beeld en geluid in perfecte harmonie worden gepresenteerd. Ook kunnen gebruikers de TV Centre speakermodus activeren om de TV op te nemen in een home-cinema setup.

De AG9 is dun vormgegeven en kan dicht tegen de muur worden bevestigd met het SU-WL850 ophangsysteem. Bovendien is dit systeem flexibel in gebruik en heeft een draaifunctie, zodat de positie van het toestel naar voorkeur kan worden aangepast voor de beste kijkhoek.

Voor de ultieme beeldkwaliteit, combineert de AG9 de briljante scherpte van 4K resolutie met de helderheid, kleur en details van High Dynamic Range (HDR). Voorheen verborgen delen in schaduwpartijen en zonlicht worden nu in volle helderheid en detail weergegeven. Net als de ZG9 zijn de AG9-tv’s IMAX Enhanced en voorzien van de Netflix Calibrated ModeDolby Vision en Dolby Atmos.

IMAX Enhanced garandeert een hoogwaardige audiovisuele ervaring voor thuis. Het betreft een certificering voor de home-entertainment met IMAX digitaal geremasterde 4K HDR en DTS Audiotechnologieën. IMAX Enhanced content zal beschikbaar zijn op geselecteerde BRAVIA tv’s met een selectie van Sony Pictures films waaronder Venom via de Rakuten streamingservice.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: