Home GamingAndroid Sony Interactive Entertainment kondigt strategische samenwerking met NCSoft aan

Sony Interactive Entertainment kondigt strategische samenwerking met NCSoft aan

by Mark van Truijen

Na geruchten vorig jaar over NCSoft die werkt aan een MMO gebaseerd op Guerrilla’s Horizon-serie, heeft Sony Interactive Entertainment een strategisch wereldwijd zakelijk partnerschap aangekondigd met de uitgever. Het partnerschap zal beide bedrijven zien samenwerken in “verschillende wereldwijde zakelijke velden, inclusief mobiel” en het bevorderen van “strategische synergie”.

NCSoft-president en CEO Taekjin Kim zei: “Dit partnerschap met Sony Interactive Entertainment is het begin van onze inspanningen om verschillende synergieën samen te bouwen, gebruikmakend van de kerncompetenties, technologische capaciteiten en expertise van beide bedrijven. We zullen een nieuwe en plezierige ervaring leveren aan ons publiek over en buiten genres en regio’s.”

Jim Ryan, president en CEO van Sony Interactive Entertainment, voegde eraan toe: “Het partnerschap met NCSoft bevordert onze strategie om verder te gaan dan de console en het bereik van PlayStation uit te breiden naar een breder publiek. Net als Sony Interactive Entertainment deelt NCSoft een vergelijkbare visie in het creëren van hoogwaardige, impactvolle entertainmentervaringen voor spelers overal, en samen zijn we enthousiast om samen te werken om de grenzen van gaming verder te verleggen.”

NCSoft staat bekend om MMO’s zoals Lineage 1 en 2, Blade and Soul, Guild Wars 1 en 2, en meer. Het heeft verschillende andere titels in de maak, zoals Throne and Liberty, een gratis te spelen, multi-platform MMORPG; Project LLL, een third-person MMO-shooter die in 2024 wordt gelanceerd voor consoles en pc; Project G, een MMO realtime strategiegame voor mobiels en pc; en meer.

Wat betreft de Horizon MMO, naar verluidt codenaam Project H, zou het bedrijf vorig jaar naar verluidt hebben geworven toen de ontwikkeling werd opgevoerd. NCSoft ontkende het bestaan ervan niet ronduit, maar zei dat het “moeilijk is om informatie te bevestigen over ongepubliceerde projecten die momenteel in ontwikkeling zijn.” Blijf op de hoogte voor meer details over de komende projecten en mogelijke nieuwe titels met Sony.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x