Home Gadgets Sony breidt assortiment full-frame lenzen uit met FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II G-Master objectief

Sony breidt assortiment full-frame lenzen uit met FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II G-Master objectief

by Jos Vis

Het 65e E-mount objectief van Sony biedt een superieure resolutie en bokeh met uitstekende AF-prestaties in ’s werelds lichtste telefotozoomlens met groot diafragmabereik

  • 70-200mm telefotozoom met een constant F 2.8 diafragma bereik
  • Snelle, stille en nauwkeurige AF (autofocus) en continue AF-trackingcapaciteiten
  • Geavanceerde functies voor videomakers
  • ’s Werelds lichtste 70-200mm telefotozoomlens met groot diafragmabereik, circa 29% lichter dan het vorige model
  • Tot 4x keer sneller AF, met een ongeveer 30% verbeterde focustracering vergeleken met het vorige model
  • Professionele controle en betrouwbaarheid

Sony introduceert vandaag een nieuw full-frame E-mount objectief: de FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II. Dit objectief biedt een uitstekende resolutie en bokeh met ongeëvenaarde AF-prestaties. De FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II past perfect bij Sony’s camerabehuizingen met E-mount.

De nieuwe lens biedt niet alleen geweldige optische kwaliteit en geavanceerde AF-prestaties, maar is bovendien het lichtste F2.8 70-200mm zoom objectief ter wereld. Dit garandeert optimale opnameflexibiliteit en vrijheid voor de beeldmaker. Het is een krachtig instrument, in het bijzonder geschikt voor enthousiaste, professionele sport- of natuurfotografen. Met deze aankondiging zijn er nu in totaal 65 lenzen beschikbaar voor het E-mount systeem van Sony.

Nieuwe prestatieniveaus
De FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II levert een uitstekende beeldkwaliteit met een hoge resolutie en helderheid. Content creators kunnen rekenen op een helder, scherpe beeld van hoek tot hoek in het volledige zoombereik, zelfs wanneer het diafragma volledig is geopend. Dankzij de twee asferische lenselementen, waaronder één XA (extreem asferisch) element met een nauwkeurigheid van 0,01 micron, controleert dit objectief de afwijkingsverschillen. Dit om een uitmuntende resolutie in het volledige beeldgebied te garanderen. De FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II gebruikt daarnaast twee sferische ED (extra lage dispersie) glaselementen en twee sferische Super ED-glaselementen. Deze glaselementen verminderen chromatische aberratie aanzienlijk en minimaliseren “color-bleeding”. Dit objectief is tevens uitgerust met een asferisch E-element om chromatische en sferische aberratie te onderdrukken.

Dit objectief heeft een groot diafragma van maximaal F2.8 en een nieuw ontwikkeld cirkelvormige 11-bladige diafragmaeenheid. Dit produceert een prachtige en natuurlijke bokeh. Het geavanceerde optische design van de lens (inclusief XA-element) onderdrukt het uienringeffect voor een perfect bokeh.

De FE 70-200mm F2.8 GM OSS II biedt een uitstekende close-up met diepe bokeh. De minimale scherpstelafstand is slechts 40 cm bij 70 mm en 82 cm bij 200 mm (met een maximale vergroting van 0,3 x). Deze nieuwe lens kan eenvoudig worden gecombineerd met Sony’s hoogwaardige 1,4 x of 2,0 x teleconverter om de brandpuntsafstand van de lens te verlengen tot 400 mmDit kan bij een diafragma van F 5,6.

Om lichtvlekken en ghosting bij moeilijke productie omstandigheden te vermijden, biedt Sony Nano AR Coating II. Het betreft een uniforme antireflectiecoating op het oppervlak van de lens. Tevens onderdrukt het optische ontwerp van de FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II interne reflecties voor meer helderheid.

Toonaangevende autofocus
De moderne lenstechnologie van de FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II haalt het beste uit de camera. De nieuwe lens maakt gebruik van vier originele XD (extreme dynamic) lineaire motoren van Sony. Dit biedt een snelle en nauwkeurige AF dat 4 keer sneller is en een 30% betere focustracering heeft in vergelijking met het vorige model.

In combinatie met Sony’s topmodel Alpha 1 kan dit objectief continue opnames met hoge snelheid tot 30 fps maken. Zelfs bij gebruik van een teleconverter biedt dit objectief uitstekende AF-tracking. Voor video voorziet de FE 70-200mm F2.8 GM OSS II in een soepele en stille AF om scherpstelling van snel bewegende onderwerpen vast te zetten en te volgen.

Geavanceerde functies voor video
Het maximale diafragma van F2.8, de goede AF-prestaties, veelzijdige bediening en solide betrouwbaarheid maken dit objectief de perfecte keuze voor video. Deze lens is ontworpen om ‘focusademhaling’, focusverschuiving en asverschuiving tijdens het zoomen te verminderen. Dit voorkomt ongewilde beeldbeweging en beeldhoekvariatie.

Voor een eenvoudige videobediening is de FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II voorzien van bedieningsringen voor focus, zoom en diafragma (iris). Dit zorgt voor een nauwkeurige handmatige bediening. Ook heeft de diafragmaring een AAN-/UIT-klikschakelaar. Daarnaast garandeert Sony’s Linear Response MF een snel reagerende, handmatige focuscontrole met geringe vertraging. De meegeleverde lenskap is voorzien van een opening voor een eenvoudige bediening van circulaire polarisatiefilters of variabele ND-filters.

Ontworpen voor professionals
De FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II is ‘s werelds lichtste telefotozoomlens F2.8. Met een gewicht van 1045 gram is ze ongeveer 29% lichter dan het vorige model. Behalve het lage gewicht is de FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II ontworpen om professionals een ideale balans te bieden. Het zwaartepunt van de lens valt direct boven de statiefbevestiging. Daarnaast is objectief voorzien van een interne zoom, waardoor het zwaartepunt van de lens tijdens het zoomen constant blijft .

De FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II beschikt over focusfuncties om te voorzien in de professionele behoeften van de gebruikers. Functies zoals volledige DMF, natuurlijke en lineaire handmatige focusrespons en een begrenzingsschakelaar van het focusbereik. Deze lens is tevens uitgerust met drie aanpasbare knoppen die in een hoek van 90° van elkaar voor eenvoudige toegang en gemakkelijke bediening tijdens het fotograferen mogelijk maken.

Deze lens beschikt ook over een AAN-/UIT-klikschakelaar en een irisvergrendelingschakelaar voor snelle en flexibele diafragmacontrole. Bovendien is de torsie van de zoomring geoptimaliseerd en voorzien van beeldstabilisatie met MODE 3 voor bewegende onderwerpen.

De FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II is ontworpen om ook in de meest uitdagende omstandigheden betrouwbaar te blijven. De stof-en vochtbestendigheid is gelijk aan die van de FE 400 mm F2.8 GM OSS en FE 600 mm F4 GM OSS. Het voorste lenselement heeft een fluorcoating die water, olie en andere verontreinigingen afstoot. Het verwijderen van vuildeeltjes en vingerafdrukken aan het lensoppervlak wordt hierdoor eenvoudiger.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II is vanaf november 2021 beschikbaar in de Benelux voor € 3.000.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: