Home GadgetsFotografie Sony breidt assortiment full-frame lenzen uit met de 135mm F1.8 G Master Prime

Sony breidt assortiment full-frame lenzen uit met de 135mm F1.8 G Master Prime

by Pim, Sel

Sony introduceert vandaag een nieuw full-frame E-mount objectief in de G-Master serie: de FE 135mm F1.8 GM (model SEL135F18GM). Deze langverwachte 135 mm F1.8 prime telelens is deskundig ontworpen voor hoogwaardige prestaties bij alle diafragma-instellingen. Dankzij het gebruik van geavanceerde optische technologieën van Sony is deze lens geschikt voor zelfs de meest veeleisende fotografen.

Dit objectief biedt de combinatie van een hoge resolutie en prachtige bokeh en voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van de G-Master serie. De SEL135F18GM kan worden ingezet voor veelzijdige opnamen, zoals portretten, bruiloften, sportevenementen en diverse andere projecten.

Deze nieuwe lens biedt uitmuntende beeldkwaliteit en buitengewoon snelle en precieze AF-functies. Het is de ideale keuze voor professionele bruiloft-of sport fotografen. Dit objectief is een uitstekende aanvulling op Sony’s uitgebreide reeks E-mount-camera’s, waaronder de A9, A7R III, A7 III en meer.

“De toewijding van Sony om onze FE-lens en E-mount lensaanbod te laten groeien is sterker dan ooit”, zegt Jelger Annegarn, Marketing Manager Digital Imaging voor Sony Benelux. “Onze 31-ste native full-frame lens, de 135 mm prime, brengt de populaire G Master-kwaliteit naar een andere populaire brandpuntsafstand voor zowel professionals als liefhebbers. Hiermee komt het totale aantal native Sony α E-mount-lenzen op 49. We gaan de komende periode door met het introduceren van toonaangevende innovatie imaging producten, die fotografen in staat stellen om beelden te schieten die voorheen onmogelijk waren. “

De FE 135mm F1.8 GM biedt een hoge resolutie dankzij XA (extreme aspherical) en Super ED (Extra-low Dispersion) glaselementen in de voorste groep van het objectief. Dit zorgt ervoor dat de telelens abbortatie maximaal beperkt in het gehele beeld.

Tevens is het Super ED-glaselement en één ED-glaselement strategisch gepositioneerd. Dit voorkomt axiale chromatische aberratie, kleuruitloop en maximaliseert de algehele resolutie. Elke lens wordt apart getest en bijgesteld voor die optimale beeldkwaliteit en bokeh die bij de G-Master kwaliteit hoort. De originele Nano AR-coating van Sony onderdrukt interne reflecties om een uitstekend beeldcontrast en prachtige helderheid te garanderen.

De nieuwe telelens prime-lens gebruikt het XA-element om sferische aberratie te beheersen en prachtige bokeh te bereiken. Dankzij de 11 diafragmabladen is het diafragma bijna perfect rond. Dit in combinatie met het eerder genoemde XA-element zorgen er voor dat onderwerpen scherp in focus zijn terwijl de achtergrond vervaagd is met bokeh effect. Voor deze nieuwkomer zijn de meest geavanceerde lenstechnologieën van Sony gebruikt, de nieuwe lens biedt uitzonderlijke scherpte van hoek tot hoek.

Dit nieuwe model beschikt over dual-autofocusgroepen in een zwevende focusopstelling voor verbeterde close-up mogelijkheden. Dit maakt een minimale focusafstand van slechts 0,7 meter en een maximale vergroting van 0,25x mogelijk.

Om snel bewegende portret- of sportobjecten eenvoudig bij te kunnen houden, is dit objectief uitgerust met vier XD lineaire motoren. In totaal twee voor elke groep die snelle en betrouwbare AF-tracking bieden. Tevens is een speciaal besturingsalgoritme voorzien om de controlereactie te maximaliseren en trillingsarme AF te garanderen. De SEL135F18GM weegt slechts 950 gram en is daarmee prettig in gebruik.

De FE 135mm F1.8 GM is ontworpen met professionele bedieningsfuncties zodat het maken van foto’s en video-opnamen eenvoudiger wordt. Met de diafragmaring kan het diafragma direct en intuïtief worden afgesteld. De scherpstelring kan nauwkeurig handmatig scherp gesteld worden dankzij Linear Response MF. Er is ook een limietschakelaar voor het focusbereik, twee aanpasbare scherpstelknoppen en een focusmodusschakelaar. Via deze knoppen kan snel een automatische of handmatige scherpstelling geselecteerd worden.

Nieuwe circulaire polarisatiefilters

®

Naast de SEL135F18GM introduceert Sony een serie circulaire polarisatiefilters voor lensdiameters van 49 mm, 55 mm, 62 mm, 67 mm, 72 mm, 77 mm en 82 mm. Deze compacte filters behouden de beeldkwaliteit en resolutie en zijn tweemaal zo effectief als de bestaande circulaire PL-filters van Sony. Ze zijn voorzien van een ZEISS T * -coating om overstraling en beeldvignettering te voorkomen.

Prijzen en beschikbaarheid

De 135mm F1.8 GM compacte prime telelens is vanaf april verkrijgbaar in de Benelux voor € 2000,00.

De nieuwe circulaire polarisatiefilters zijn tevens vanaf april verkrijgbaar in de Benelux voor de volgende adviesprijzen:

  49 mm (model VF-49CPAM2) – € 110

  55 mm (model VF-55CPAM2) – € 120

  62 mm (model VF-62CPAM2) – € 150

  67 mm (model VF-67CPAM2) – € 170

  72 mm (model VF-72CPAM2) – € 180

  77 mm (model VF77CPAM2) – € 200

  82 mm (model VF82CPAM2) – € 260

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: