Home GadgetsSamsung Slimme gezondheidsfuncties voor iedereen met Samsungs nieuwste wearables

Slimme gezondheidsfuncties voor iedereen met Samsungs nieuwste wearables

by Mark van Truijen

Samsung introduceert vandaag de nieuwe Galaxy Ring, Galaxy Watch7 en Galaxy Watch Ultra. Met deze nieuwe wearables kunnen nog meer mensen ervaren hoe Galaxy AI hun gezondheid helpt verbeteren.

Samsung wil Galaxy AI inzetten om digitaal de gezondheid van zijn gebruikers te verbeteren. Hierbij is het verzamelen van gedetailleerde gezondheidsinformatie essentieel en daarom zijn de Galaxy Ring, Galaxy Watch7 en Galaxy Watch Ultra uitgerust met nieuwe sensoren. Zo biedt de Galaxy Ring gezondheidsmonitoring, tracking en gepersonaliseerde inzichten. De ring past comfortabel om elke vinger en kan zelfs tijdens het slapen gedragen worden. De Galaxy Watch7 biedt gepersonaliseerde trainingen en slimme, preventieve gezondheidsmonitoring.

“Onze nieuwste wearables geven gebruikers meer controle over hun gezondheid en welzijn,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences bij Samsung Nederland. “Met de Galaxy Ring, Galaxy Watch7 en Galaxy Watch Ultra kunnen gebruikers data omzetten in nuttige inzichten, waarmee een nieuw tijdperk van slimme, digitale gezondheid begint.”

Galaxy Ring: gezondheid begint met slaap
De Galaxy Ring maakt het makkelijk om het dagelijks welzijn van gebruikers te analyseren, met kleine, onopvallende sensoren en begrijpelijke inzichten. De ring is bedoeld voor 24/7 gezondheidsmonitoring en weegt slechts 2,3 – 3,0 gram, waardoor gebruikers hem makkelijk langdurig kunnen dragen. Het opvallende uitgeholde oppervlak geeft de ring een mooi uiterlijk, zonder dat dit ten koste gaat van de stevigheid. De ring is bovendien waterdicht, dus gebruikers kunnen hem overal dragen. De accu gaat tot wel zeven dagen mee en met de speciale snellaad-caseis de ring weer snel opgeladen.Doordat de case ledverlichting heeft, is de oplaadstatus duidelijk zichtbaar.

Met de Galaxy Ring krijgen gebruikers 24 uur per dag persoonlijke inzichten die steeds accurater worden dankzij Galaxy AI. Alles komt samen in Samsung Health, een gezondheidsplatform waar geen abonnement voor nodig is. Omdat slaap de basis is voor een goede gezondheid, beschikt de Galaxy Ring over de beste slaapanalyse in zijn klasse[12], met een krachtig AI-algoritme dat inzicht geeft in slaappatronen en betere gewoontes stimuleert. Sleep Score en snurk-analyse, samen met nieuwe metingen van onder meer beweging tijdens de slaapslaaplatentie en hart- en ademhalingsfrequentie, zorgen voor een nauwkeurig beeld van de slaapkwaliteit. Met Cycle Tracking[13] kunnen gebruikers hun menstruatiecyclus beter volgen doordat de huidtemperatuur ‘s nachts gemonitord wordt.

De Galaxy Ring geeft holistische inzichten en meldingen, waardoor gebruikers geïnspireerd wakker worden. Hiervoor genereert Galaxy AI een gedetailleerd gezondheidsrapport met verschillende analyses. De nieuwe Energy Score[14], dat ook gebruikmaakt van Galaxy AI, maakt gebruikers bewust van de manieren waarop gezondheid hun dagelijks leven beïnvloedt en geeft aanbevelingen. Bovendien kan Wellness Tips gepersonaliseerde berichten sturen die gericht zijn op het verbeteren van het algehele welzijn.

Naast slaap en energie kan de Galaxy Ring meerdere aspecten van de gezondheid meten. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun hartgezondheid monitoren met Heart Rate Alert. Deze functie geeft in realtime meldingen over ongewoon hoge of lage hartslagen via de Samsung Health-app. Live Heart Rate Check toont aanvullende gegevens over de hartslag, zoals het aantal slagen per minuut. Bovendien ondersteunt Auto Workout Detection een actieve levensstijl door automatisch wandelen en hardlopen te tracken, en dagelijkse fitnessherinneringen te sturen met Inactive Alert. Op Galaxy-smartphones kunnen gebruikers eenvoudig foto’s maken of een alarm uitzetten met een dubbele knijpbeweging via Gestures. Tenslotte kan de Galaxy Ring worden teruggevonden wanneer deze kwijt is met Find My Ring op Samsung Findn via een Galaxy-smartphone.

Galaxy Watch7: uitgebreid inzicht in het dagelijks welzijn
De Galaxy Watch7 is ontwikkeld om gebruikers een compleet inzicht in zichzelf te geven en bevordert een gezonder leven. Zo kunnen gebruikers meer dan 100 trainingen bijhouden en routines opbouwen door verschillende oefeningen te combineren met Workout Routine. Hierbij kan Race huidige en vroegere prestaties in realtime vergelijken en zo de voortgang bijhouden. Gebruikers ontvangen ook een volledige momentopname van hun lichaam en fitheid met Body Composition[22].

Naast het nieuwe AI-algoritme voor slaapanalyse biedt de Galaxy Watch7 een FDA-geautoriseerde Slaapapneu-functie[23] (vooralsnog niet beschikbaar in Nederland). Dit iseen eenvoudig, proactief hulpmiddel om mogelijke tekenen van slaapapneu te ontdekken. Gebruikers ontvangen realtime metingen en waarschuwingen voor abnormaal hoge of lage hartslagen met Heart Rate-monitoring[24], kunnen onregelmatige hartritmes detecteren die wijzen op atriale fibrillatie (AFib) met IHRN (Irregular Heart Rhythm Notification)[25], en krijgen een beter inzicht in de gezondheid van het hart met Elektrocardiogram (ECG)[26] en Blood Pressure (BP)-monitoring[27].

Deze geavanceerde monitoring en gepersonaliseerde inzichten zijn mogelijk dankzij de verbeterde[28] BioActive Sensor. Voor het eerst kunnen gebruikers met de Galaxy Watch7 Advanced Glycation Endproducts (AGEs) rechtstreeks vanaf hun pols volgen met een AGEs-index[29]. AGEs worden sterk beïnvloed door voeding en levensstijl. Ze weerspiegelen het algehele biologische verouderingsproces en geven een indicatie van de metabolische gezondheid.

De Galaxy Watch7 is uitgerust met een drie keer snellere 3nm-processor en een 30% hogere energie-efficiëntie van de applicatieprocessor[30]. Het is de eerste Galaxy smartwatch met een Dual-frequency GPS-systeem[31], voor nauwkeurige locatiebepaling, zelfs in dichtbevolkte stedelijke omgevingen.       

De Galaxy Watch7 zorgt ervoor dat Galaxy-apparaten eenvoudiger samenwerken. Zo gaat reageren op berichten moeiteloos met Suggested Replies[32], dat antwoorden voorstelt door eerdere gesprekken te analyseren met Galaxy AI. Daarnaast kunnen gebruikers met Double Pinch Gestures[33] de Galaxy Watch en aangesloten Galaxy-smartphones gemakkelijk bedienen, zelfs als ze hun handen vol hebben. Bovendien kunnen zij eenvoudig gebruikmaken van de alles-in-één Samsung Wallet[34], voor onder meer betalingen en toegang tot digitale ID’s.

A person using a smart watchDescription automatically generated

De Galaxy Watch7 wordt geleverd in twee maten: large en small. Waar de Galaxy Watch7 large verkrijgbaar is in de kleuren Green en Silver, is de Galaxy Watch7 small beschikbaar in Green en Cream. Gebruikers kunnen de nieuwe horlogebandjes[35], met onder andere een golfdesign en kleurrijke stiksels, matchen met verschillende wijzerplaten.

Galaxy Watch Ultra: prestaties maximaliseren
De Galaxy Watch Ultra is de nieuwste en krachtigste toevoeging aan het Galaxy Watch-assortiment. De watch heeft een nieuw Cushion Design waarbij de ronde vorm behouden blijft net als bij de vorige Galaxy Watch seriesEchter, de Galaxy Watch Ultra heeft een titanium behuizing wat zorgt voor nog meer bescherming en het Dynamic Lug System maakt het dragen van de watch nog comfortabeler dan voorheen.

Dankzij de uitzonderlijke kwaliteit van de behuizing kunnen gebruikers hun grenzen verleggen. De Ultra heeft een Titanium klasse 4 frame en een waterbestendigheid van 10ATM. Ook werkt hij op dieptes van 500 meter onder zeeniveau tot 9.000 meter hoogte. Zo kunnen gebruikers ook hun zwem- of fietsactiviteiten in extreme omstandigheden tracken.

Met de nieuwe Multi-sports tile kunnen gebruikers trainingen met meerdere onderdelen bijhouden, bijvoorbeeld voor een triatlon. Het nieuwe Functional Threshold Power (FTP) meet nauwkeurig het maximale fietsvermogen in slechts vier minuten met AI-gestuurde FTP-statistieken. De Galaxy Watch Ultra biedt ook een geavanceerde Personalized HR Zone, zodat gebruikers kunnen trainen op niveaus die aansluiten op hun fitheid.

Het scherm schakelt automatisch over naar de nachtmodus voor optimale leesbaarheid in het donker. De piekhelderheid van 3.000 nits zorgt ervoor dat het display zelfs in fel zonlicht leesbaar blijft. Bovendien heeft de Galaxy Watch Ultra de langste accuduur van alle Galaxy Watch-modellen: tot wel 100 uur in de Power Saving-modus en tot 48 uur in de Exercise Power Saving-modus[43]. Tot slot kunnen gebruikers een Emergency Siren activeren in noodsituaties.

De Galaxy Watch Ultra wordt geleverd in een formaat van 47mm in de kleuren Titanium Gray, Titanium White en Titanium Silver.

De Galaxy Watch7 en de Galaxy Watch Ultra zijn de eerste Android-smartwatches die worden aangestuurd door Wear OS 5, de krachtigste Wear OS-versie tot nu toe. Dit besturingssysteem zorgt voor hogere prestaties en efficiënter energieverbruik. Gebruikers zullen merken dat de accu langer meegaat, terwijl het device minder stroom verbruikt dan voorheen. Bovendien hebben ze toegang tot allerlei populaire apps, rechtstreeks vanaf hun pols.

Het verbonden Galaxy-ecosysteem brengt nog meer mogelijkheden met zich mee. Gebruikers ontvangen bijvoorbeeld een gezondheidsanalyse op basis van verschillende bronnen door de Galaxy Watch en de Galaxy Ring gelijktijdig te dragen. Zo kunnen gebruikers dag en nacht een nog nauwkeurigere gezondheidsanalyse krijgen, met name tijdens het slapen. Bovendien wordt de accuduur van de Galaxy Ring tot wel 30% verlengd in combinatie met de Galaxy Watch.

Prijzen en beschikbaarheid 
Consumenten kunnen de Galaxy Ring vanaf 10 juli vooraf bestellen in geselecteerde markten en is beschikbaar vanaf 24 juli in drie kleuren: Titanium Black, Titanium Silver en glanzend Titanium Gold en er zijn negen maatopties beschikbaar. De Galaxy Ring is vooralsnog niet beschikbaar in Nederland. De Galaxy Watch7 en Galaxy Watch Ultra zijn vanaf vandaag, 10 juli, beschikbaar voor pre-order en worden vanaf 19 juli geleverd. De toestellen zijn beschikbaar vanaf 24 juli.

De Galaxy Watch7 (40mm, BT) zal verkrijgbaar zijn met een adviesverkoopprijs van €319, de Galaxy Watch7 (44mm, BT) voor €349, de Galaxy Watch7 (40mm, LTE) voor €369, de Galaxy Watch7 (44mm, LTE) voor €399 en de Galaxy Watch Ultra (47mm, LTE) voor €699.

Om de lancering te vieren zijn er verschillende promoties:

Galaxy Watch Ultra en Galaxy Watch7

  • Bij aankoop van een Galaxy Watch Ultra ontvang je nu een P+ Trail Band ter waarde van €79,99 in Dark Gray. Deze actie is geldig tot en met 28 juli 2024.
  • Bij aankoop van een Galaxy Watch7 ontvang je een Fabric Band ter waarde van €49,99 in Pink White (S/M) of Navy (M/L). Deze actie is geldig tot en met 28 juli 2024.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x