Home Featured SI daagt industrie uit alternatieven te vinden voor plastic verpakking

SI daagt industrie uit alternatieven te vinden voor plastic verpakking

by Jos Vis

Miles Jacobson O.B.E., studio-directeur van Sports Interactive (SI), de in Londen gevestigde game-ontwikkelaar achter de internationale, bestselling Football Manager-serie, heeft de entertainmentindustrie – muziek, films en games – uitgedaagd om hun afhankelijkheid van plastic verpakkingen te beëindigen en voor duurzamere verpakkingsoplossingen te kiezen.

De oproep komt op het moment dat SI heeft bekendgemaakt dat de nieuwste release in hun langdurig succesvolle serie, Football Manager 2020, de eerste editie wordt in een milieuvriendelijkere verpakking.

“Vanwege de huidige klimaatnoodtoestand, hebben we besloten dat we vanaf nu onze games willen distribueren op de meest milieuvriendelijke manier mogelijk,” zei Jacobson. “Om die reden hebben we met onze collega’s bij onze uitgever SEGA samengewerkt om een nieuwe stijl verpakkingen te ontwikkelen, waarbij we de ouderwetse plastic hoes vervangen met een nieuwe hoes van 100% gerecycled karton, geprint met vega-inkt in 100% recyclebare folie.

“We kunnen niet om het feit heen dat deze nieuwe aanpak duurder is dan traditionele verpakkingen – ongeveer 30% duurder, in feite – maar we geloven dat het deze prijs waard is. Ik wil iedereen die is betrokken bij de ontwikkeling, creatie of productie van plastic verpakkingen in de entertainmentindustrie vragen om eens te kijken naar de vele milieuvriendelijke opties die tot hun beschikking staan, de extra kosten te slikken en de overstap te maken.

“Er zijn ook besparingen – de distributiekosten en de hoeveelheid benodigde brandstof zijn lager omdat deze nieuwe verpakkingen lichter zijn dan de standaard verpakkingen. Vernietigingskosten zijn lager omdat de verpakking kan worden gerecycled in plaats van op de vuilstort te belanden. Toch is er uiteindelijk nog steeds een kleine impact in de kosten, maar we geloven dat het die prijs waard is, als bijdrage aan de toekomst van onze planeet.”

Miles Jacobson O.B.E., studio-directeur van Sports Interactive (SI)

Football Manager 2020 wordt verpakt in 100% gerecycled karton en geleverd met een handleiding die is geprint op 100% gerecycled papier, in folie van het volledig recyclebare low-density polyethylene (LDPE). Het enige deel van de verpakking dat niet volledig recyclebaar is, is de dvd zelf, maar zelfs die kan een nieuwe bestemming krijgen door gespecialiseerde bedrijven (een lijst ervan wordt gepubliceerd op de Football Manager-website). De nieuwe verpakkingsmaterialen zullen resulteren in een besparing van ongeveer 55 gram plastic voor elke geproduceerde fysieke eenheid. Gedurende de volledige levenscyclus van de game, kan dit resulteren in een besparing van 20 ton aan plastic verpakkingsmateriaal.

Alle details over de materialen die zijn gebruikt om tot deze nieuwe verpakking te komen, inclusief potentiële leveranciers, is te vinden op de Football Manager-website.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: