Home GamingAndroid Shiro Games viert 10-jarig jubileum en mijlpaal van 3 miljoen spelers voor Northgard

Shiro Games viert 10-jarig jubileum en mijlpaal van 3 miljoen spelers voor Northgard

by Jos Vis

Shiro Games kondigt aan dat Northgard, de veelgeprezen Viking-strategiegame, 3 miljoen spelers heeft bereikt sinds de oorspronkelijke lancering in 2018. De studio heeft sinds de release steeds nieuwe inhoud aan de game toegevoegd, de laatste tijd met de Clan of the Eagle, die nu 15 clans aanbiedt om keuze uit, multiplayer-opties en verschillende moeilijkheidsgraden voor elke speelstijl. Binnenkort komt er meer inhoud beschikbaar om historische en nieuwe spelers meer uitdaging en nieuwigheid te bieden.

Naast deze enorme prestatie viert de Franse indiestudio deze maand ook zijn 10-jarig jubileum. De ontwikkelaar en uitgever van videogames, gevestigd in Bordeaux, verwelkomde onlangs 10 nieuwe medewerkers, waarmee het totale aantal werknemers op 60 komt. Het bedrijf is sterk gegroeid, ondersteund door het historische succes van Evoland en Northgard en de recente lanceringen van Dune: Spice Wars en Wartales in Early Access, die zowel door critici als door het publiek werden geprezen.

De studio beheert een groot deel van zijn technologie en heeft een gevarieerde catalogus van zes games. Er wordt momenteel ook aan twee onaangekondigde projecten gewerkt en Shiro Games is van plan om het komende jaar 20 nieuwe mensen aan te nemen. Tegelijkertijd ontwikkelt de studio ook een publicatieactiviteit genaamd Shiro Unlimited, om jonge onafhankelijke studio’s te ondersteunen bij de ontwikkeling van originele titels zoals Decarnation of Abyssals (gepland voor een release in 2023).

“We hebben Shiro Games opgericht met als doel de videogames te maken die we graag zouden willen spelen, en dat pad hebben we vanaf het begin gevolgd. Gedurende een decennium hebben we vanaf het begin onze eigen franchises gecreëerd, waaronder Evoland, Northgard en Wartales, en hebben we met gerenommeerde partners in de branche gewerkt aan projecten zoals Dune: Spice Wars.” zegt Nicolas Cannasse, CEO van Shiro Games. ”We werken al aan twee nieuwe games, onze getalenteerde teams zijn gro

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: