Home Gaming SEGA en Deep Silver brengen Yakuza Kiwami naar PlayStation4

SEGA en Deep Silver brengen Yakuza Kiwami naar PlayStation4

by Sven

In 2005 werd een legende geboren op de PlayStation 2 – de legende van Kazuma Kiryu, de draak van Dojima, in zijn videogame debuut in Yakuza. En nu, 11 jaar na de lancering, zal een nieuwe generatie spelers de weergaloze actie en drama van de Yakuza-reeks ervaren met de volledig opnieuw ontwikkelde HD-remake van Yakuza Kiwami, exclusief voor de PlayStation®4.

En ‘volledig opnieuw ontwikkeld’ is geen mooipraterij, Kiwami betekent letterlijk ‘extreem’ en dat is niet zonder reden: het spel bevat nieuwe features en content naast de verhoging van de resolutie van het originele spel. Kiwami voegt diepte toe aan het originele PS2-verhaal, afleidingen rondom de in-game omgeving van Kamurocho, extra zijmissies, geüpdatet mechanieken en gevechtssystemen en veel meer.

Daarbovenop zal Yakuza Kiwami digitaal en in de winkel beschikbaar zijn en zal het spel, voor het eerst in het Westen, een exclusieve re-recording van de originele Japanse dialoog bevatten. Yakuza Kiwami wordt in  Amerika uitgegeven door SEGA en in Europa door Deep Silver in de zomer van 2017.

Het verhaal dat opnieuw wordt verteld in Kiwami is de bloeiende karakter arc van Yakuza – het spel begint met de opsluiting van Kazuma Kiryu, de protagonist van de reeks, voor de moord op zijn grootvader (die hij niet heeft gepleegd).

En om het erger te maken wordt tijdens zijn 10 jaar gevangenschap niet alleen Kiryu’s clan uit de Yakuza verdreven, maar verdwijnt er ook ¥10 miljard (~$100 miljoen) uit de schatkist van de clan.

Nog erger, Kiryu’s jeugdliefde is nergens te bekennen en met de jacht op het vermiste geld door de hele Japanse onderwereld, is Kiryu alles behalve verloren totdat hij het weesmeisje Haruka vindt, dat op zoek is naar haar tante die dezelfde naam draagt als Kiryu’s vermiste liefde. Wat hierna volgt is een web van verraad, politiek uit de onderwereld en verlossing want niets houdt Kiryu tegen van het herwinnen van zijn eer.

Features:

  • A Family Patriarch’s Ransom of New Content   Het is niet alleen een simpel grafische upgrade. Kiwami bevat bijna 30 minuten aan cut scenes dat een nieuwe blik levert op het plot van het spel en als een rode draad door het verhaal loopt en overeenkomsten toont met voorganger Yakuza 0. Ook toegevoegd zijn afleidingen (Pocket Circuit car racing, MesuKing: Battle Bug Beauties, nieuwe hostesses, en meer), zijmissies en  updates voor het gevechtssysteem die de originele Yakuza game naar de nieuwste console generatie brengt.
  • Een plek voor nieuwkomers en veteranen – Yakuza Kiwami is de ultieme samensmelting van de reeks: nieuwkomers en spelers die bekend zijn met Yakuza 0 genieten van de beste besturing, goede SEGA lokalisatie en een goed startpunt om met de Yakuza-reeks te beginnen. Veteranen zullen een bekend Kamurocho en plot ervaren maar met meer diepte en een grafische upgrade. 
  • Maar ik was het! Majima! – Compleet nieuw in Kiwami is het ‘Majima Everywhere’-systeem waar de gestoorde, eenogige maniak van de serie Kiryu voortdurend verrast en uitdaagt tot een gevecht op het moment waarop hij dit het minst verwacht. Spelers moeten altijd op hun hoede blijven en paraat staan om zichzelf te verdedigen tegen Kiryu’s rivaal.
  • Extreme opknapbeurt – Kiwami wordt opnieuw ontwikkeld met gloednieuwe HD assets, exclusieve Japanse stemaudio opnieuw opgenomen door de cast en meer; geoptimaliseerd voor de PlayStation 4 en 1080p/60fps. En dankzij SEGA’s samenwerking voor de Yakuza-serie, wordt het spel in het Westen uitgebracht in zowel fysieke als digitale vorm.
Yakuza Kiwami wordt uitgebracht op PlayStation 4 in de zomer van 2017, en in aanvulling op Yakuza 0, biedt het een uitstekend startpunt voor diegenen die altijd iets hebben gehoord over de serie, maar het nog moeten proberen. Het behoudt de charme van het old-school, PS2-tijdperk beat-em-up gameplay, maar combineert dit met een hard-boiled misdaaddrama doorspekt met de levendigheid van Kamurocho – het fictieve red-light district van Tokio waarin het spel zich afspeelt – en alle afleidingen dat een red-light district kan bieden. Het spel is nog niet beoordeeld door PEGI. Voor meer informatie over Yakuza Kiwami en de Yakuza-serie, kun je terecht op yakuza.sega.com.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: