Home Gadgets Samsung verandert game-ervaring met introductie Quantum Dot curved monitoren

Samsung verandert game-ervaring met introductie Quantum Dot curved monitoren

by Mark van Truijen

Op IFA 2016 toont Samsung de krachtigste curved monitoren met de beste beeldkwaliteit. De CFG70 (24 en 27 inch) en CF791 (34 inch) zijn de eerste gaming monitoren met quantum dot-technologie, waardoor kleuren en daarmee games tot leven komen.

Samsungs CFG70 en CF791 monitoren geven prachtige kleuren weer over een sRGB-schaal van 125 procent, terwijl gebruikgemaakt wordt van een duurzaam, cadmium-vrij scherm. Door de helderheid van het scherm komen verborgen details tot leven in zowel donkere als lichte situaties en zullen zelfs de meest hardcore-gamers willen stilstaan bij de visuals van het spel.

Om zeker te zijn dat de monitoren aan de hoge eisen van de beste games voldoen, wordt iedere CFG70 en CF791 monitor aan een kalibratie onderworpen. Zo worden de instellingen als zwartwaarden en witbalans geoptimaliseerd en genieten gamers van scherp, helder beeld, onafhankelijk van de game die ze spelen.

“Nu ontwikkelaars steeds geavanceerdere beelden aan hun titels toevoegen, verwachten gamers dat monitoren deze verbeteringen optimaal tot hun recht laten komen”, zegt Alexander Mouthaan, Product Manager Monitoren van Samsung Nederland. “Door onze curved monitoren uit te rusten met quantum dot-technologie, worden games in beeld gebracht, zoals ze bedoelt zijn. Op IFA 2016 nodigen we bezoekers uit zelf te komen ervaren hoe onze curved monitoren de nieuwste games tot leven brengen.”

Verder waar games stoppen
De nieuwe CFG70 kent tal van gebruiksvriendelijke mogelijkheden voor de beste game-ervaring. Het design van de monitor koppelt de 1800R curve aan door geluid geactiveerde LED-verlichting. Daarnaast is de CFG70 de eerste curved gaming monitor met een responstijd van slechts 1 m/s, uniek op een VA-paneel. De refresh rate tot 144 Hz zorgt voor een ongestoorde ervaring.

Aan boord van de CFG70 monitor bevindt zich de gebruiksvriendelijke Gaming UX OSD interface. Ook tijdens het gamen pas je op deze manier allerlei instellingen (van responstijd tot refresh rate) eenvoudig aan via een on-screen dashboard. Op de voor- en achterkant van het scherm zitten meer makkelijke hot keys voor de optimale instelling.

De scherpste curve
Met een curve van 1500R (een curve-radius van 1.500 mm) is Samsungs CF791 de meest gebogen monitor in zijn soort. Gecombineerd met de 100 Hz refresh rate en AMD Freesync-technologie zorgt de CF791 voor een consistente game-ervaring. Daarnaast zorgt de schermratio van 21:9 voor een betere game-ervaring bij meerdere schermen.

Naast de visuele verbeteringen heeft de Samsung CF791 monitor een slank ontwerp die sfeer en stijl toevoegt aan iedere kamer. Het ontwerp is vrij van visuele afleiding en helpt gamers te focussen op het scherm. Gamers kunnen de monitor verstellen, zodat ze ook voldoen aan ergonomische vereisten.

Als onderdeel van de lancering geeft Samsung bezoekers van IFA 2016 de kans de monitoren te ervaren in een interactieve gamezone. Hier kunnen bezoekers de nieuwste games op de CFG70 en CF791 monitoren proberen. Ondersteunende Smart LED signage TV’s streamen de wedstrijd naar een breder publiek.

Samsung C34F791                 Samsung C34F791                Samsung C34F791

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x