Home Gadgets Samsung toont de toekomst voor ontwikkelaars op SDC 2019

Samsung toont de toekomst voor ontwikkelaars op SDC 2019

by Jos Vis

Samsung kondigt op de Samsung Developer Conference 2019 (SDC19) in San José, VS, verbeteringen op verschillende platforms aan. Hiermee kunnen ontwikkelaars steeds eenvoudigere en krachtigere ervaringen creëren voor consumenten van over de hele wereld. De visie die Samsung op SDC19 uitrolde voor de toekomst van mobiel en connected living inspireert en stimuleert. De gelanceerde en aangekondigde innovaties maken het dagelijks leven van zowel ontwikkelaars, bedrijven als consumenten eenvoudiger.

“We hebben het geluk om samen te werken met ‘s werelds beste developers en designers,” zegt Menno van den Berg, President van Samsung Benelux. “Zo hebben we een uitgebreid en veilig ecosysteem van devices en services gebouwd. En dat ecosysteem ontwikkelt zich steeds verderWe zijn en blijven de innovator achter nieuwe ervaringen die het dagelijks leven veraangenamen, of dat nu op het gebied van mobiel is of van connected living.”

Nieuwe mogelijkheden voor developers op schaalbare AI- en IoT-platforms
Op de Bixby Marketplace, die Samsung eerder dit jaar lanceerde, ontdek je hoe Bixby helpt om dingen sneller en gemakkelijker gedaan te krijgen. Gevolg: developers kunnen hun capsules nu bij miljoenen Bixby-gebruikers aanbieden. In de afgelopen zes maanden is de Bixby developer community in omvang verdubbeld. Vanaf 2020 breidt Bixby Marketplace verder uit en kunnen developers hun diensten op meerdere Samsung-devices aanbieden.

Op SDC19 lanceert Samsung de volgende verbeteringen in de Bixby Developer Studio:

  • Nieuwe Bixby Templates vereenvoudigen de creatie van capsules. Door al bestaande templates te gebruiken hoeven developers niet steeds vanaf nul te beginnen.
  • Dankzij verbeterde Bixby Views bouwen developers capsules met een vast design. Niet alleen voor smartphones, maar ook voor televisies, tablets, smartwatches en koelkasten.
  • Developers kunnen capsules registreren onder Natural Language Categories. Als je Bixby inschakelt met een vraag die is gerelateerd aan een categorie – zoals radio, nieuws of navigatie -, dan geeft Bixby je een suggestie die je helpt om sneller en eenvoudiger te schakelen naar wat je nodig hebt. De precieze naam van de capsule is daarvoor niet nodig. 

Connected devices en services maken het dagelijks leven van steeds meer mensen makkelijker. Via Samsungs IoT platform SmartThings kun je de devices en services die je als developer aanbiedt perfect schalen. Momenteel worden al meer dan 45 miljoen maandelijks actieve gebruikers en duizenden compatible devices bediend en naar verwachting groeit het platform verder door met de Work as a SmartThings Hub (WASH). Dit programma stelt partners, zoals netwerkoperators, in staat SmartThings Hub software te embedden in hun devices.

Op SDC19 kondigt Samsung de volgende verbeteringen aan op het SmartThings platform:

  • Met de nieuwe Rules API creëer je smart home ervaringen die perfect aansluiten op de dagelijkse behoeften en gedragingen van mensen.
  • Begin 2020 lanceert Samsung het SmartThings Device SDK Beta program. Zo kunnen meer derde partijen SmartThings-compatibele devices creëren.

Samsung nodigt developers uit om actief te blijven participeren in het ecosysteem. De developers community wordt hierin met verschillende projecten, zoals de Best of Galaxy Store Award, de Samsung Mobile Design CompetitionBixby DevJam en de Samsung Mobile Security Reward program gestimuleerd.

Nieuwe ervaringen op meerdere devices
Met de steeds verdere verfijning van de mobiele ervaring laat Samsung gebruikers focussen op datgene wat voor hen het belangrijkste is. One UI 2 heeft nieuwe features die de gebruikersinterface opruimt en extra toegankelijk maakt, wat de natuurlijke interactie veraangenaamt en vereenvoudigt. Bovendien breidt Samsung het gebruik van One UI 2 uit naar tablets, wearables en foldables.

Met de lancering van de Galaxy Fold biedt Samsung een unieke mobiele ervaring. Samsung ging nog verder en creëerde, samen met honderden developers en partners, een compleet ecosysteem van foldables. Zoals vorig jaar al op SDC beloofd, gaat Samsung verder met developers en gebruikers om nieuwe modellen en ervaringen uit te proberen.

Voor de best mogelijke TV-ervaring investeert Samsung in 8K-technologieën. Zo maakt AI Scale Net het mogelijk om hoogwaardige 8K-video’s te streamen op netwerken met een lagere bandbreedte. Ook kondigt Samsung nieuwe tools aan die developers helpen nieuwe ervaringen aan te bieden op de bijna 100 miljoen Smart TV’s met besturingssysteem Tizen.

  • Wits uploadt automatisch een code edit naar de TV. Zo zien developers hun update vrijwel direct, wat de ontwikkeltijd aanzienlijk verkort.
  • EasyST vereenvoudigt het testen van content playback. Zo hoef je als developer niet langer je eigen test-app te bouwen om er zeker van te zijn dat de content goed wordt gestreamd.
  • TIFA (Tizen Identifier for Advertising) geeft consumenten de optie om ad-tracking te verminderen of zich af te melden voor gerichte advertising
  • Samsung maakt Tizen TV OS voor het eerst beschikbaar voor third-party TV-makers.

Veilig en betrouwbaar
Opkomende technologieën, zoals IoT, AI en 5G, brengen nieuwe mogelijkheden voor developers met zich mee. Samsung voorziet de community van tools en programma’s die nodig zijn voor het bieden van veilige en betrouwbare oplossingen.

Secure Development Lifecycle verzorgt feedback in alle stadia – van development, supply chain tot en met het productieproces. Samsung Knox SDK stelt partners en app-ontwikkelaars in staat om geavanceerde beveiligingen te integreren in hun apps en services. Ook werkt Samsung samen met de Duitse overheid, met name BSI, en verschillende partners in de industrie aan de ontwikkeling van een mobile-enabled eID voor identiteitsservices

Bezoek sdc.developer.samsung.com voor meer informatie over de Samsung Developer Conference 2019.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: