Home Gadgets Samsung presenteert op AI-gebaseerde medische technologieën op European Congress of Radiology 2019

Samsung presenteert op AI-gebaseerde medische technologieën op European Congress of Radiology 2019

by Mark van Truijen

Samsung introduceert zijn nieuwste diagnostische beeldapparatuur en op AI-gebaseerde oplossingen op het European Congress of Radiology in Wenen, Oostenrijk. Een van de aankondigingen is de X Ray zone, een röntgenapparaat dat dankzij een nieuwe beeldtechniek en lage dosering speciaal geschikt is voor kinderen.

“Het is goed om te zien dat de AI-technologieën die Samsung toepast op bestaande medische beeldapparatuur aanslaan in ziekenhuizen en gezondheidsklinieken, zegt Sera Yoon, Business Director New Business van Samsung Benelux. “Wij blijven ons inzetten om zorgprofessionals snelle, accurate en bruikbare beeldapparatuur te bieden.”

Samsung verlegt zijn grenzen bij het vinden van nieuwe oplossingen voor radiologische echografie. Tijdens ECR 2019 introduceert Samsung oplossingen voor borstonderzoek en real-time streamingoplossingen voor echografieapparatuur, waaronder:

Borstonderzoekoplossingen

 • S-Detect™ for Breast is op AI-gebaseerde software die borstafwijkingen analyseert met behulp van echo’s. De software ondersteunt door rapporten te standaardiseren en afwijkingen in de borst te rangschikken op basis van de BI-RADS® ATLAS (Breast Imaging-Reporting and Data System, Atlas). Als de medisch specialist een gebied selecteert dat meer aandacht verdient, analyseert S-Detect™ dit gebied op geselecteerde afwijkingen.
 • S-Shearwave Imaging™ maakt het mogelijk om de stijfheid van weefsel of afwijkingen van buitenaf te meten. Het op kleur gecodeerde elastogram geeft in eenheden (kPa of m/s) de stijfheid weer. Dat is handig voor het maken van een nauwkeurige diagnose bij borstafwijkingen. De betrouwbaarheid van het resultaat wordt sterk verbeterd door de RMI (Reliable Measurement Index).
 • MV-Flow™ is een alternatief voor Color Doppler om de langzame stroming van bloed in fijne bloedvaatstructuren te visualiseren. De hoge beeldsnelheid en filtermogelijkheden maken het in MV-Flow™ mogelijk om een gedetailleerd beeld van de bloedstroom weer te geven ten opzichte van het omliggende weefsel of verdachte borstafwijkingen.
 • ElastoScan+ is een ultrasone technologie om via echo’s de elasticiteit te meten. Het detecteert de aanwezigheid van vaste borstmassa’s in weefsels en zet stijfheid om in kleurenafbeeldingen. Samsung biedt een semi-kwantificeringstest om een snelle en eenvoudige berekening van de mate van elasticiteit mogelijk te maken.

Real-time echo’s delen

 • SonoSync™ is een real-time streamingplatform dat de limieten van gebruikelijke echografische onderzoeken overstijgt. Het voordeel is dat het ondersteuning biedt voor tweerichtingscommunicatie, zowel via stem als markeringen.

  Met SonoSync™ controleert de echolaborant met de radioloog die beide op een verschillende locatie aanwezig zijn, tegelijkertijd gedeelde beelden en voeren zij discussie.

  SonoSync™ kan worden gebruikt zonder aanvullende hardware voor echografieapparaten en kan eenvoudig worden aangesloten op verschillende apparaten, zoals  smartphones, tablets, laptops en pc’s.

Samsung heeft daarnaast aangekondigd dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de lage stralingsdosering in zijn gehele röntgenportfolio heeft goedgekeurd.

“We zijn blij dat we onze inzet voor patiëntveiligheid kunnen uitbreiden door de goedkeuring van de FDA op de lage stralingsdosering. Dit zal de zorg verbeteren, zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit”, vervolgt Sera Yoon, Business Director New Business van Samsung Benelux. “Samsung streeft voortdurend naar innovatie gericht op zorg voor kinderen. Dat doen wij volgens het ALARA-principe (zo laag als redelijk haalbaar) te handhaven voor het minimaliseren van de stralingsdosis. Zo waarborgen we de veiligheid van kinderen die gevoeliger zijn voor straling en het cumulatieve effect ervan.”

Doseer minder, zorg meer: vanaf het begin

 • S-Vue™ zorgt voor hoge resolutiebeelden via geavanceerde verwerkingstechnologie. Door de ruimtelijk aanpasbare verwerking op meerdere schalen en het dempen van ruis blijft de hoge beeldkwaliteit behouden, ondanks een lagere stralingsdosis. Het geavanceerde algoritme voor ruisonderdrukking in de S-Vue™ beeldverwerkingsprocessor vermindert de stralingsdosis met 45% tot een laag dosisniveau voor pediatrische buikonderzoeken, zonder dat de beeldkwaliteit verloren gaat[1].

Zonder zorgen over instellingen of belichting kan de helderheid van medische beelden worden verbeterd door Samsungs unieke nabewerkingsoplossing SimGrid™.

 • SimGrid™ maakt het vergroten van het comfort van patiënten mogelijk en voorkomt het gebruik van traditionele, fysieke grids voor röntgenfoto’s. SimGrid™ vergroot het contrast door afketsende straling te verminderen en zorgt zo voor een betere beeldkwaliteit.

Samsung presenteert ook zijn mobiele CT-scanner OmniTom® en een prototype MRI-scanner voor ledematen die gebruik maakt van Media Wall.

In de AI-ruimte  maken bezoekers tijdens het evenement kennis met Samsungs AI-technologie. Samsung organiseert daarnaast een symposium waarin klinisch onderzoek wordt gepresenteerd met Samsungs contrastverhogende echografietechnologie en pediatrische DR-beeldvorming voor patiëntveiligheid.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: