Home Gadgets Samsung onthult op SDC 2021 nieuwe oplossingen voor Connected Future

Samsung onthult op SDC 2021 nieuwe oplossingen voor Connected Future

by Jos Vis

Met de Samsung Developer Conference 2021 (SDC21) organiseerde Samsung gisteren zijn eerste virtuele developer conference. Consumenten, ontwikkelaars en partners kwamen samen om te zien welke services en producten onze levens de komende tijd makkelijker en leuker zullen maken.

Tijdens het evenement onderstreepte Samsung dat een consumentgerichte benadering ten grondslag ligt aan alle innovaties. De stappen voorwaarts op het gebied van AI, IoT en beveiliging integreren naadloos in Samsungs portfolio en maken zo ervaringen mogelijk die perfect passen bij hoe mensen hun leven graag leiden. Zo ontsluit Samsung samen met andere partijen een nieuw tijdperk van connectiviteit.

“We zijn trots op het baanbrekende werk dat we kunnen doen in samenwerking met de creatieve ontwikkelaarsgemeenschap”, zegt Menno van den Berg, President van Samsung Electronics Benelux. “Naarmate de samenleving nauwer met elkaar verbonden raakt door nieuwe tools en apparaten, wordt het steeds eenvoudiger om het leven van mensen gemakkelijker en leuker te maken.”


Platforms ontworpen voor Connected Experiences
Een sterk platform, waarin AI, IoT en beveiliging verweven zijn, verbetert niet alleen de consumentenervaring, maar helpt ook ontwikkelaars om creatieve applicaties te bouwen. Mede daarom worden de platformen Bixby, SmartThings en Samsung Knox verder versterkt.

Bixby staat inmiddels centraal in de gebruikservaring op meer dan 300 miljoen Samsung-apparaten. Tijdens de SDC21-keynote kondigde Samsung extra verbeteringen aan. Zo gebruikt Bixby on-device AI en diepe neurale netwerken om opdrachten op apparaten zelf te verwerken. Dit maakt de service tot 35% sneller dan voorheen.

Samsung kondigde ook het Bixby Home Platform voor ontwikkelaars aan. Dit dient als een intelligente laag tussen Bixby’s natuurlijke taalverwerking en SmartThings. Met het platform kunnen spraakopdrachten beter worden uitgevoerd, omdat er rekening wordt gehouden met de staat en context van verschillende apparaten.

Samsung liet ook weten dat SmartThings volledig wordt geïntegreerd in de nieuwe universele smart home standaard Matter. Matter vergroot de interoperabiliteit van systemen. Talloze partijen werken eraan mee en zo wordt het de katalysator van ongekende smart home-connectiviteit. SmartThings Hub-software verschijnt in tal van Samsung producten, van Smart TV’s tot Family Hub-koelkasten.

Samsung vindt consumentendata en persoonlijke privacy even belangrijk als het leveren van eersteklas gebruikservaringen. Beveiligingsplatform Samsung Knox biedt al meer dan 100 miljoen Samsung-apparaten ingebouwde bescherming. Om consumentendata nog eens extra te beschermen komt Samsung Knox Vault met specifiek op beveiliging gerichte hardware (nieuwe processor en op zich staand geheugen) en geïntegreerde software, die gevoelige gegevens afschermt van Android OS en applicaties. Tijdens de SDC21-keynote benadrukte Samsung het belang van samenwerking en open innovatie om veiligheid en privacy te blijven verbeteren. Ook herhaalde het bedrijf hoe belangrijk het is om door te gaan met het vrijgeven van beveiligingsanalysetools als open source-projecten.

Samsung schetste op SDC21 ook zijn Privacy Principes. De nadruk ligt hierbij op drie thema’s die leidend zijn bij alle innovaties binnen het bedrijf: Protection, Choice en Transparency. Op die manier krijgen consumenten, ontwikkelaars en partners alle informatie die nodig is om te bepalen hoe zij hun gegevens het liefst beheerd willen zien. Als gebruiker heb je de mogelijkheid om je toestemmingen te bekijken en te beheren vanuit de privacy-instellingen op je Galaxy-apparaten en Smart TV’s. Samsung maakt het privacybeleid bekend via de Privacy Portal. In de toekomst blijft het bedrijf wereldwijd samenwerken met beveiligingsexperts, terwijl het tegelijkertijd open source tools voor beveiligingsanalyse blijft lanceren om ecosystemen veiliger te maken.

Tizen brengt Smart TV tot nóg hoger niveau
Vanuit de visie ‘Screens Everywhere, Screen for All’ gaat Samsung door met het uitbouwen van zijn positie als wereldwijd marktleider op het gebied van TV’s. Verbeterde connectiviteit, functionaliteit en meeslepend entertainment zijn de sleutelwoorden. Op SDC21 onthulde Samsung o.a.:

  • Videocommunicatie op basis van samenwerking met Google, waardoor je geniet van betere videocalls op TV’s dankzij AI.
  • Samsung Health op Smart TV’s. Door die te verbinden met een webcam worden je bewegingen geanalyseerd en krijg je real-time feedback tijdens een work-out.
  • Realistischer gaming dankzij HDR10+, met geautomatiseerde instellingen voor lage latentie en HDR-kalibratie.

Voor de zakelijke markt lanceert Samsung Tizen for Business. Deze service ondersteunt interactieve e-boards in scholen en displays in winkels, restaurants, stations en op vliegvelden. Via het beheerportaal kun je als bedrijf op afstand en real-time eenvoudig je uitingen besturen. Je past instellingen op meerdere apparaten aan met één druk op de knop.

Met Tizen TV Platform Licensing maak je als fabrikant snel en tegen lage kosten gebruik van een premium TV-platform als Tizen.

Innovaties over het hele Galaxy Ecosysteem
Op SDC21 introduceerde Samsung met One UI 4 de nieuwste versie van het veelzijdige interface voor mobiele devices. One UI 4 brengt de mogelijkheden tot personificatie naar zo’n level dat je als gebruiker een ervaring creëert die helemaal bij jou past. Je hebt altijd de volledige controle over je data bij het gebruik van een Samsung-apparaat.

Op het event demonstreerde Samsung de mogelijkheden van One UI 4 aan ontwikkelaars. Daarbij was er speciale aandacht voor vouwbare devices als de Galaxy Z Fold3 en Z Flip3. Met features als Flex mode en Multi-Active Window haal je het maximale uit het unieke formaat van de foldables. Ook was er een sessie specifiek gericht op de Galaxy Watch. Hierbij maakten ontwikkelaars kennis met tools die hen helpen bij de creatie van apps in het nieuwe app-ecosysteem van de Watches.

Samsung nodigt ontwikkelaars en andere partners uit om samen nieuwe en veilige ervaringen te creëren. Bezoek developer.samsung.com voor meer informatie over SDC 2021.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x