Home GadgetsConnectiviteit Samsung lanceert Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro

Samsung lanceert Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro

by Pim, Sel

Samsung kondigt vandaag met de Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro de laatste smartwatch-innovaties aan. De Galaxy Watch5 blinkt uit met keuze uit verschillende fitness- en gezondheidsfuncties, terwijl de Galaxy Watch5 Pro net een stapje verder gaat met extra functies en een extra stevig en stijlvol design. Het is Samsungs meest premium smartwatch met meer functies dan ooit. De nieuwe watches van Samsung geven je als gebruiker de tools en kennis die je helpen om je gezondheids- en fitnessdoelen te realiseren.

“We willen mensen voorzien van alles wat ze nodig hebben om hun gezondheid en welzijn zo goed mogelijk vorm te geven. Niet alleen met nauwkeurige metingen, zoals van je hartslag en bloeddruk, maar ook met coaching op maat,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences bij Samsung Nederland. “De Galaxy Watch5-serie geeft op een heldere, eenvoudig te begrijpen wijze inzicht in je gezondheid. Met onze baanbrekende BioActive Sensor raak je gegarandeerd gemotiveerd om het beste uit jezelf te halen.”

Beter inzicht in je gezondheid met baanbrekende sensortechnologie
Steeds meer mensen willen zo gezond mogelijk leven. Daarbij helpt het als je een beter begrip hebt van de onderliggende processen, zodat je vervolgens actie kunt ondernemen. De baanbrekende sensorinnovaties van de Galaxy Watch5-serie voorzien in die behoefte. De op de Galaxy Watch4 geïntroduceerde, en nu sterk verbeterde, BioActive Sensor gebruikt een unieke chip die drie krachtige gezondheidssensors combineert: Optical Heart Rate, Electrical Heart Signal en Bioelectrical Impedance Analysis. Dat levert nauwkeurige resultaten op, zoals zuurstofniveaus, (abnormale) hartslag en ook stressniveau. Doordat je altijd en overal je bloeddruk en ECG direct vanaf je pols kunt checken, krijg je een steeds beter beeld van de gezondheid van je hart. Sinds 2020 heeft Samsung die mogelijkheden beschikbaar gemaakt in 63 landen, waaronder nieuwkomers Turkije, Bolivia, Nicaragua en Venezuela. Zo kunnen steeds meer mensen dagelijks checken hoe gezond ze zijn.

Doordat Galaxy Watch5 beter contact maakt met je pols dan Galaxy Watch4, zijn de metingen extra nauwkeurig. Bovendien werkt de 3-in-1 BioActive Sensor samen met andere sensoren voor een nóg beter resultaat en nóg meer inzicht in je gezondheid. Zo heeft de Galaxy Watch5 een huidtemperatuursensor op basis van infrarood. Zelfs als je omgevingstemperatuur verandert, blijft de meting extra nauwkeurig.

Met gezondheidsinzichten je algehele welzijn verbeteren
De Galaxy Watch5-serie gaat veel verder dan alleen je trainingen en fitnesssessies. Het biedt een compleet pakket, dat ook na je workout – dus als je rust en herstelt – bijdraagt aan een betere gezondheid. Zo geven de Body Composition-metingen je inzicht in je algehele gezondheid. Dit helpt je om realistische doelen te stellen. Ook omdat je al gepersonaliseerde workouts voorgesteld krijgt, naast feedback over je vorderingen. In rust voorziet de Galaxy Watch5 je van data die je laten zien hoe goed je herstelt. Je krijgt bijvoorbeeld informatie over je hartslag na een intensieve workout. En je ontvangt op basis van je transpiratie aanbevelingen over wat je moet drinken om goed te hydrateren.

Een goede nachtrust is belangrijk voor je welzijn. Daarom hebben we functies ontwikkeld die je helpen om beter te slapen. Sleep Scores brengen je slaappatroon in kaart, compleet met slaapstadia, snurkdetectie en de registratie van het zuurstofgehalte in je bloed. Verder heeft de Galaxy Watch5-serie een slaapcoachingsprogramma dat je een maandlang begeleidt bij het gericht toewerken naar het verbeteren van je slaap. Via SmartThings-integratie schakelt je watch automatisch verbonden lichten, airconditioning en TV’s uit op een door jou vooraf ingesteld moment. Dit draagt ook weer bij aan een ideale slaapomgeving. Verder worden je noodcontacten op de hoogte gebracht bij een struikeling in huis, zoals een val uit bed.

Je hoeft niet bang te zijn dat je zonder energie komt te zitten tijdens een sessie op zwaar terrein, want de Galaxy Watch5 heeft een 13% grotere batteri en biedt tot 8 uur ‘sleep tracking’ met een oplaadsessie van maar 8 minuten. Dit is 30% sneller dan de Galaxy Watch4.

De Galaxy Watch5-serie is voorzien van een Sapphire Crystal Glass display, wat zorgt voor een 60% hardere buitenkant. Dus wat er ook gebeurt, op je watch kun je rekenen. Je speelt je favoriete nummer af door Google Assistant met Spotify-integratie een stemopdracht te geven. En binnenkort vind je je weg op Google Maps vanaf je pols zonder smartphoneverbinding. Daarnaast heb je toegang tot apps als SoundCloud en Deezer. Ook zorgt One UI Watch 4.5 voor een volledige type-ervaring, een makkelijke manier om te bellen, en nog veel meer andere functies die de Galaxy Watch extra intuïtief maken.

Galaxy Watch5 Pro, meer functies en extra duurzaam
De Galaxy Watch5 Pro is de laatste toevoeging aan het Galaxy Watch-portfolio. Het premiummodel onder de smartwatches is ideaal voor mensen die dol zijn op het buitenleven. Of je nu graag fietst, wandelt of hardloopt, de Watch 5Pro is dankzij de eersteklas materialen klaar om elke uitdaging het hoofd te bieden. Het bevat supersterk Sapphire Crystal Glass en de titanium behuizing beschermt het display met een uitstekend bezelontwerp. De D-buckle Sport Band is stoer, stevig en extreem duurzaam. ​

De Galaxy Watch5 Pro is niet alleen erg sterk, het heeft ook de grootste batterij ooit in de Galaxy Watchreeks. Die is 60% groter dan in de Galaxy Watch4. Ook heeft de watch GPS waarmee je erop uit kunt trekken. Sla je hike op en deel hem met Route Target Workout op de Samsung Health-app. Je kunt ook fiets- en looproutes downloaden om zo nieuwe gebieden te ontdekken. En door Turn-by-Turn Navigation hoef je niet constant naar de kaart te kijken. Zodra je klaar bent om naar huis te gaan, helpt je Galaxy Watch5 Pro je daarbij: de functie Track back navigeert je terug over dezelfde route waarover je kwam.

Prijzen en beschikbaarheid
Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro zijn vanaf 10 augustus beschikbaar in pre-order. De officiële verkoop start op 26 augustus. ​ Als je een pre-order plaatst voor de Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro krijg je Galaxy Buds Live Gray ter waarde van € 69,- cadeau.

De Galaxy Watch5 heeft een modern en minimalistisch design. De watches komen beschikbaar in verschillende kleuren en twee afmetingen. Large (44mm) verschijnt in Gray, Blue en Silver; Small (40 mm) in Gray Gold en Silver. De Silver-variant is voorzien van een Bora Purple-bandje dat perfect samengaat met de Galaxy Z Flip4.De verkoopadviesprijs van de Galaxy Watch5 is €299,- (Small, Bluetooth), €349,- (Small LTE), €329,- (Large, Bluetooth) en €379,- (Large, LTE).

De Galaxy Watch5 Pro combineert duurzaamheid, performance en stijl. De laatste toevoeging aan de Galaxy Watch line-up komt beschikbaar in Black en Titanium, met een 45mm display, voor een verkoopadviesprijs van €469,- (Bluetooth) en €519,- (LTE).

In de Galaxy Watch5 Bespoke Studio op Samsung.com kun je er ook voor kiezen om de Galaxy Watch5 helemaal te ontwerpen zoals jij dat wilt. Je hebt toegang tot 1.032 unieke combinaties door het model, de afmeting en de kleur van zowel de kast als de band te selecteren. Met al die keuzemogelijkheden stel je jouw ideale Galaxy Watch5 samen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor de nieuwe sportband, of laten zien dat je duurzame ontwikkelingen steunt met de Global Goals Band. ​

Bezoek voor meer informatie over de Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro: ​

Galaxy Watch5: www.samsung.com/galaxy-watch5

Galaxy Watch5 Pro: www.samsung.com/galaxy-watch5-pro

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: