Home Gadgets Samsung introduceert extra snelle, dunne opslagtechnologie met 950 PRO SSD

Samsung introduceert extra snelle, dunne opslagtechnologie met 950 PRO SSD

by Mark van Truijen

Samsung introduceert de Samsung 950 PRO solid state drive (SSD).De SSD is speciaal ontwikkeld voor veeleisende zakelijke- en privégebruikers van krachtige laptops en pc’s. De nieuwe, extra dunne SSD is ideaal voor professionals die met de nieuwste technologie werken en op zoek zijn naar snellere, meer betrouwbare opslagtechnologie.

De 950 PRO presteert uitstekend bij veeleisende taken zoals grafische computerontwerpen, data-analyses en technische simulaties. Dit is de eerste SSD van Samsung die voorzien is van Non-Volatile Memory Express (NVMe) M.2 technologie met verticaal NAND-flashgeheugen (V-NAND). NVMe is het eerste protocol dat speciaal ontworpen is voor SSD-opslag. De technologie zorgt voor betere prestaties en een lager energieverbruik. Dit resulteert in een langere levensduur van de batterij en lagere operationele kosten.

“Met de introductie van de 950 PRO SSD met NVME en PCIE techniek voorziet Samsung klanten van de opslagcapaciteit van de toekomst”, zegt Roderick Niehorster, Product Manager SSD van Samsung Benelux. “Zowel consumenten als bedrijven kunnen de professionele kwaliteit van deze NVME en PCIE SSD uit het topsegment ervaren en profiteren van de snelheid, levensduur en energie-efficiëntie bij het uitvoeren van de meest veeleisende taken.”

Veilige opslag van data
De 950 PRO SSD is uitgerust met AES 256-bit dataencryptie. Daarnaast beschermt de Dynamic Thermal Guard de SSD tegen oververhitting door de snelheid en de temperatuur van de processor in balans te houden. Door de prestaties slim te managen wordt voorkomen dat de processor zich uitschakelt. De SSD is bovendien schokbestendig.

De Samsung 950 PRO SSD ondersteunt Peripheral Component Interconnect Express (PCIe) 3.0 interfaces. Hierdoor is een nog hogere overdrachtssnelheid mogelijk. Het opslagmedium kent een hogere bandbreedte en kortere wachttijd dan de huidige zakelijke laptops en pc’s. Dankzij NVMe en PCIe 3.0 presteert de nieuwe SSD beter dan reguliere SATA-schijven. Gebruikers ervaren met deze nieuwe SSD’s prestaties drie tot vier keer betere prestaties dan traditionele SATA SSD’s.

Twee versies
De 950 PRO komt in oktober op de markt met een opslagcapaciteit van 256 GB of 512 GB. De 512 GB variant heeft een lees- en schrijfsnelheid tot maximaal: 1500 MB/s en 2500 MB/s. Beide SSD’s worden geleverd met een garantieperiode van vijf jaar voor een opslag van 200 TBW (terabytes written) voor de 256 GB-versie en tot zelfs 400 TBW voor de 512 GB-versie. De adviesprijs voor de SSD van 256 GB is € 199,95 en € 349,95 voor de 512 GB SSD.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: