Home Gadgets Samsung en Veilig Verkeer Nederland lanceren ‘Beat the Street’

Samsung en Veilig Verkeer Nederland lanceren ‘Beat the Street’

by Mark van Truijen

Samsung en Veilig Verkeer Nederland (VVN) lanceren Beat the Street. De virtual reality (VR) game leert middelbare scholieren spelenderwijs gevaarlijke situaties in het verkeer te herkennen. Met de game spelen Samsung en VVN in op de grootste angsten van ouders over hun kinderen in het verkeer. De top-3 bestaat uit smartphonegebruik in het verkeer (25,7%), gevaarlijke kruispunten (24,7%) en de dode hoek van vrachtwagens (18,8%)*.

In de app plaatsen Lars, Carlo en Yasmin scholieren in verschillende verkeerssituaties. Zo bevind je je bijvoorbeeld in de dode hoek van een vrachtwagen die afslaat. Je vrienden zijn al doorgefietst. Wat doe je dan? Snel voorlangs of even stoppen tot de vrachtwagen gepasseerd is, maar daardoor wel je vrienden kwijtraken? Door de bewegingssensoren in de Gear VR krijg je live feedback en weet je direct of je de juiste keuze hebt gemaakt. Dit soort situaties vind je in de gratis VR-game.

“Scholieren kunnen de gevaren op de fiets niet altijd goed inschatten. Onze virtual reality-technologie helpt om scholieren spelenderwijs bewust te maken van de gevaren in het verkeer. Wij vinden het belangrijk onze technologie ook voor maatschappelijke doelen in te zetten, zoals het vergroten van de verkeersveiligheid samen met Veilig Verkeer Nederland”, zegt Menno van den Berg, Vice President Mobile van Samsung Electronics Benelux.

“Wij willen samen met scholieren, ouders en docenten de verkeersveiligheid van scholieren vergroten. Belangrijk, want de kans op een verkeersongeval stijgt, zodra kinderen ouder worden. Voor ritten langer dan 5 kilometer naar de school voor voortgezet onderwijs pakt 64% van de scholieren de fiets”, zegt Felix Cohen, directeur van Veilig Verkeer Nederland. “Jongeren zijn onervaren fietsers. Ook zijn zij door de focus op elkaar en de smartphone snel afgeleid in het verkeer. In samenwerking met Samsung hebben we daarom de eerste virtual reality-verkeersles gemaakt. Met Beat the Street leren scholieren op interactieve wijze de gevaren in het verkeer herkennen.”

De game ‘Beat the Street’ is gratis te downloaden in de Oculus Store en te gebruiken met de Samsung Gear VR of andere VR-oplossingen. Scholen voor voortgezet onderwijs kunnen voor de onderbouw gebruik maken van Beat the Street zodat leerlingen onder begeleiding van de leerkracht interactief kunnen werken aan een bewust en veilig verkeersgedrag. Samsung en Veilig Verkeer Nederland bekijken momenteel hoe ze Beat the Street in combinatie met andere verkeerseducatiemiddelen als hapklare brok voor onderwijsinstellingen beschikbaar kunnen stellen.

* Onderzoek van PanelWizard onder ouders met een kind in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. Meer informatie over het onderzoek, vind je hier.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x