Home Gadgets Samsung brengt consumenten naar de rand van de ruimte

Samsung brengt consumenten naar de rand van de ruimte

by Jos Vis

Samsung heeft vandaag een gedurfde, buitenaardse missie aangekondigd. Binnenkort wordt de Galaxy S10 5G in de stratosfeer gelanceerd om consumenten de kans te geven hun seflie in de ruimte te krijgen.

De afgelopen vijf decennia heeft Samsung consumenten voorzien van de nieuwste innovaties op het gebied van schermtechnologie: van gebogen televisies tot dual edge-weergave en opvouwbare smartphones. Nu brengt Samsung, samen met aerospace-partner Flightline Films technologie naar de rand van de ruimte en geeft het merk consumenten de kans om hun eigen ‘SpaceSelfie’ te krijgen.

Hoe de Samsung SpaceSelfie-missie werkt

Een hogedrukballon ter grootte van de helft van een basketbalveld (10,5m x 18m) zal vanaf een lanceerplatform in South Dakota in de VS opstijgen tot 20 kilometer hoogte, met een op maat gemaakte laadbak waarin de Galaxy S10 5G wordt gehouden.

Deze speciale laadbak is ontworpen om ervoor te zorgen dat de beste kwaliteit foto’s worden gemaakt door rekening te houden met de kromming van de aarde en het licht van de zon, wier zonne-energie zowel de laadbak als de Galaxy S10 5G voedt.

Op aarde krijgen consumenten de kans om een foto van zichzelf in de ruimte te ontvangen door een selfie te nemen met hun smartphone en die te uploaden op de Mission Control-website. Twee op maat gemaakte apps werden ontwikkeld om SpaceSelfie mogelijk te maken. De eerste is een app voor ground control, om selfies te verzenden en ontvangen tussen Mission Control en de laadbak.

De tweede is een app die speciaal is ontworpen voor de Galaxy S10 5G en die communiceert met de fotocamera aan de ballon en opdracht geeft om de foto te maken van de selfie die op het toestel wordt weergegeven. De S10-app vertelt de app op de grond om de afbeelding terug te sturen naar Mission Control en van daaruit rechtstreeks aan de consument te bezorgen.

Pioniersgeest

Met SpaceSelfie demonstreert Samsung de pioniersgeest van het merk en zet het bedrijf een nieuwe standaard voor het potentieel van mobiele technologie. Met meer dan 200 uur aan de rand van de atmosfeer zal de Galaxy S10 5G de kracht van de innovaties van Samsung laten zien en bewijzen dat Samsung producten blijft ontwerpen die mogelijk maken wat voorheen onmogelijk was.

Om te vieren dat op Samsung-schermen geweldige dingen gebeuren, hebben we besloten om selfies naar een nieuw niveau te tillen en mensen de kans te geven zichzelf in de ruimte te krijgen’, zegt Tom De Vos, Corporate Marketing Directeur bij Samsung Nederland. ‘We verleggen constant de grenzen van wat mogelijk is en met SpaceSelfie zullen we laten zien dat er verbazingwekkende dingen blijven gebeuren met behulp van Samsung-technologie – zelfs vanuit de ruimte.’

De Galaxy S10 5G voorbereiden op de ruimtevaart

Met de Galaxy S10 5G heeft Samsung een telefoon gemaakt die zo bestendig is dat hij bestand is tegen de vijandige omstandigheden en druk aan de rand van de ruimte, zonder isolatie of behuizing.

De Galaxy S10 5G werd voorafgaand aan de lancering onderworpen aan rigoureuze testen en was bestand tegen temperaturen tot -65°C. Het 6,7-inch dynamische AMOLED-display van de Galaxy S10 5G bewees ook het vermogen om te presteren in ruwe omgevingen, waarbij condensatie of barsten op hoogten van twee keer de Mount Everest met succes werden voorkomen.

De Galaxy S10 5G is een van de intelligentste, hardst werkende en bestendigste apparaten van Samsung, van powersharing-mogelijkheden tot AI-aangedreven prestatieverbetering en intelligente wifi.

Tot op heden hebben alleen ruimtereizigers de mogelijkheid gehad een selfie in de ruimte te maken. Nu krijgen consumenten dankzij Samsung de kans om zichzelf vanuit de palm van hun hand in de ruimte te zien.

Iedereen kan zijn selfie indienen via Mission Control. Ga naar www.samsung.com/spaceselfie to get your face in space en upload je foto. 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d