Home Gaming Samenwerking tussen NBA 2K en SpringHill Entertainment tilt NBA 2K20 naar een hoger niveau

Samenwerking tussen NBA 2K en SpringHill Entertainment tilt NBA 2K20 naar een hoger niveau

by Jos Vis

Vandaag deelt 2K details over de samenwerking met SpringHill Entertainment – het bekroonde contentbedrijf gecreëerd door LeBron James en Maverick Carter  die onder meer de productie en creatieve controle over het verhaal “When the Lights Are Brightest” voor MyCAREER uit NBA 2K20omslaat. SpringHill Entertainment is bekend voor producties als What’s My Name: Muhammad Ali en  More Than a Game and The Wall en werkte samen met het team van Visual Concepts voor het uitschrijven, regisseren en casten voor het verhaal van deze favoriete videogamemodus. 

“Het verhaal van ‘When The Lights Are Brightest’ in NBA 2K20 weerspiegelt het verhaal van hedendaagse moderne atleten,” zei Maverick Carter, CEO van SpringHill Entertainment en het atleet empowerment bedrijf UNINTERRUPTED. “Van het omgaan met de druk van roem, de eisen op en naast het speelveld tot de invloeden van buitenaf, atleten worden geconfronteerd met enorm veel obstakels. SpringHill Entertainment bestaat om deze boeiende verhalen te vertellen en in dit geval konden we beroep doen op de ervaringen van LeBron en andere atleten om een verhaal te creëren dat authentiek is en een beetje een blik achter de schermen geeft. Fans van NBA 2K20 zullen versteld staan van de details die we konden verwerken in deze film.” 

Dit jaar kunnen spelers een nog authentieker en emotioneel verhaal beleven in MyCAREER dankzij SpringHill Entertainment’s focus om een diepgaand en persoonlijk verhaal neer te zetten van het hoofdpersonage. 

Het verhaal volgt NBA-kandidaat Che en toont zijn zoektocht naar roem en geld zowel op als naast het speelveld. De verhaallijn omslaat het belang van mentoren, omgaan met de druk naast het veld en actuele sociale problemen. In deze spelomgeving ligt de weg naar het sterrendom in de handen van de speler. 

Dit filmische verhaal is geregisseerd door de opkomende visionair Sheldon Candis en bevat heel wat bekende gezichten, waaronder Idris Elba, Rosario Dawson en NBA All-Stars van vroeger en nu. Visueel is dit de meest verbluffende MyCAREER-ervaring tot nu toe en het brengt een verhaal op een compleet nieuwe en meeslepende manier tot leven. 

“Nog nooit eerder is er een volledige film gemaakt van videogamescènes op deze manier gemaakt,” zei Alfie Brody, Vice President van Global Marketing bij NBA 2K. “We hebben besloten om samen te werken met SpringHill Entertainment omdat het productiebedrijf door atleten geleid wordt. Ze begrijpen de basketbalcultuur op een authentieke wijze en hebben een totaal unieke filmervaring neergezet die de realiteit van de opkomende basketballers neerzet. Wat we dit jaar in de MyCAREER-modus bereikt hebben, is een voorbeeld van what’s ‘NEXT’ in de productie van films en games.” 

Op 6 september 2019, de datum dat NBA 2K20 wereldwijd verschijnt, kan je de volledige versie van “When the Lights Are Brightest” vanop de eerste rij beleven. 

De officiële trailer kan je hier downloaden. Een conversatie over de productie van “When the Lights Are Brightest” met Maverick Carter en de regisseur, schrijver en producer kan je hier downloaden.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d