Home Gaming Review: Nintendo NES Classic

Review: Nintendo NES Classic

by Sven

Het is klein, cute en past in je broekzak. Rara wat is het? Dat moet de NES Classic zijn!

Het lijkt alsof hij op precies het juiste moment is gekomen, in de cadeautjesperiode. Als hij leverbaar is dan. Dat er meer belangstelling was dan dat er NES Classics waren werd al snel duidelijk. Ik had mijn pre-order in augustus al geplaatst, en was toen nog maar net op tijd. Een paar dagen later en ik had er geen gehad. Overigens heb ik nog steeds geen tweede controller. Die waren nog zeldzamer.

Wat is de NES Classic?

Hoewel er op de doos staat Nintendo Classic Mini is het niet meer dan een kleine versie van de welbekende Nintendo Entertainment System met 30 spellen er op geïnstalleerd. Dit apparaat is zo makkelijk aan te sluiten, dat zelfs een wel getrainde hond dit nog kan. Voedingskabel er in, HDMI kabel er in, controller er in en spelen maar.

Wat een voordeel is aan de NES Classic, is dat je voor 60 euro zo ongeveer de beste spellen van Nintendo uit de jaren 90 hebt. Waaronder een paar hele goede Mario’s, Zelda’s, Castelvania, PacMan, Punch Out en nog veel meer!

Snoer te kort 

Zoals je waarschijnlijk al hebt gehoord is het grootste minpunt aan de NES Classic het snoer. De HDMI-kabel is 1,5 meter lang, wat nog wel te doen is, maar het snoer van de controller is te kort. Thuis moet ik op de grond zitten voor de TV om normaal te kunnen spelen. Hierbij heb je vaak ook al een veel langer snoer nodig voor de voedingskabel omdat deze ook te kort is. wat hiervoor de oplossing is om een nieuwe HDMI-kabel te kopen. Je moet namelijk wel zorgen dat je NES Classic in de buurt is, omdat daar je menuknop op zit.

Het is hierbij handig te onthouden dat je maar maximaal 2 meter van de TV af kunt zitten met de originele kabels die zijn meegeleverd.

 

Review NES Classic Mini

Op de console zelf zit twee knoppen: Power en Reset. Die laatste zal je nieuwe vriend worden. Deze gebruik je heel vaak. Je hebt deze nodig om een spel af te sluiten of om terug te gaan naar het menu. Je kunt via het menu niet alleen een spel kiezen, een van de vier save slots laden maar ook je beeldinstellingen wijzigen. Wat trouwens fijn is aan dit console is dat het beeld veel helderder is dan op de Virtual Consoles van bijvoorbeeld de Wii of Wii U.

Trouwens als je nog een Wii Pro Controller hebt; gebruik deze in plaats van de NES Classic controller. Je hebt een veel langer draad en de home knop op de controller fungeert dan als Reset knop. Dit schilt heel wat frustraties wanneer je een spel zoals Gradius speelt.

De games

Tegenover die nadelen staat dat Nintendo een uitstekende voorraad games heeft geselecteerd voor de Classic. Het systeem bevat er dertig, variërend van Balloon Fight tot Donkey Kong, Super Mario Bros, Galaga, Pac-Man, Kirby’s Adventure, The Legend of Zelda, Castlevania, Metroid, Ninja Gaiden en vijf verschillende Mario-games. Het zijn games uit de jaren tachtig van de vorige eeuw, stuk voor stuk games die meer dan bekend zijn onder de huidige generatie dertigers en veertigers, en die misschien zelfs door twintigers in hun jeugd zijn gespeeld. Voor die doelgroep is de NES Classic puur jeugdsentiment. Als je nog wat jonger bent zul je ze wel wat blokkerig vinden.

Verder is dit een gesloten systeem. Dit betekend dat er niet meer spellen bij zullen komen dan deze 30. En verder is het jammer dat je geen gebruik kunt maken van de cartridges. Dit zou echt tof zijn geweest, maar daarbij ook weer een heel stuk duurder.

 

De conclusie

Wanneer je nog een cadeau zoekt voor de feestdagen zou ik daar zeken de NES Classic op zetten. Voor weinig geld heel veel waar voor je geld. Beleef de jeugd waarin je bent opgegroeid op je mooie 4K TV of ontdek vanuit waar de gamewereld zich heeft ontwikkeld tot waar deze nu is. Het is alleen nog even afwachten of je de NES Classic op tijd in huis hebt voor de feestdagen, omdat het nog niet bekend is wanneer deze weer wordt geleverd.

Wil je nu wat anders dan de NES Classic, maar wel in de RETRO games blijven? Vraag dan deze feestdagen de Playing With Power Guide van Nintendo. Deze is een stuk goedkoper dan de NES Classic, maar net zo leuk! Overigens zit er een leuke fout in over de kaart van de originele Legend of Zelda!playing-with-power-nintendo-nes-classics

Deze guide is verpakt in een exclusieve slipcase die je hardcover beschermt.
Met het uitzicht van een klassieke NES-gamepack is het bovendien een must voor elke fan!
Pagina na pagina krijg je een fascinerende reis door de tijd naar klassiekers als Super Mario Bros. 3, DOnkey Kong en The Legend of Zelda.
maxresdefault
Voorzien van interviews met de vroege visionairen va Nintendo krijgen we een kijk op hun mening van de vroege tijden van gaming.

Nood aan nostalgie?
Een verzameling aan vintage advertenties en knipsels van Nintendo Power magazine plus handgetekende maps, characters en game-art doen je de goede oude tijd herleven!

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: