That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Gaming, Nintendo Switch, PC, PS4, Reviews, Xbox One

Review: NBA 2K19

Een nieuw jaar en weer tijd voor een nieuwe game in de NBA 2K reeks. Dit jaar is het jaar dat de NBA 2K serie al 20 jaar bestaat, dus de marketing stond erg in het teken van het 20 jarige bestaan van de serie. NBA 2K komt dit jaar weer terug met zijn wel befaamde MyCareer, MyGM, MyTeam en de nodige gameplay vernieuwingen. Vorig jaar was er nog de nodige kritiek op NBA 2K18 vanwege de MyCareer mode vanwege de eindeloze grind en microtransacties waardoor je zelfs schoenen moest kopen met die currency. Heeft 2K die kritiek serieus genomen of blijft NBA 2K19 een geweldige game die wordt getergd door microtransacties? Lees het hieronder of NBA 2K19 dat doet!

Authentiek, weinig vernieuwing, wel uitdagender

De gameplay van NBA 2K19 voelde vertrouwd aan toen ik de game opstartte en misschien wel iets te vertrouwd. Ik had het idee dat ik NBA 2K18 aan het spelen was en dat is absoluut niet iets slechts, want de gameplay in NBA 2K18 zat gewoon goed in elkaar. Toch verwacht ik als gamer dat er elk jaar grote veranderingen in een game zitten en niet alleen maar kleine die de game laten voelen als een grote update met een nieuwe story mode. Maar genoeg gepraat over wat er niet in zit, laten we praten wat er wel veranderd is.

Zo heeft 2K er een takeover systeem ingestopt. Als je goed speelt en in ene flow zit, dan wordt je TakeOver meter gevuld, dit betekent dat als de meter dan vol is dat je dan deze in kan zetten en de stats van je speler wat omhoog gaan. Als jouw speler goed is in Mid range shots, dan zal hij tijdens het TakeOver moment veel makkelijker dat soort schoten maken. Het is een leuke toevoeging, maar het verandert weinig in de manier van eht spelen van de game.

Daarnaast voelen de animaties een stuk soepeler dan in NBA 2K18, het voelt alsof een goed getimede block nu ook echt blocked, terwijl in NBA 2K18 het soms nog wel is was dat de basketbal door handen heen vloog. Daarnaast voelen de bewegingen realistischer aan en lijkt het wat soepeler te lopen. De game loopt echter al een paar jaar op dezelfde engine en je merkt dat 2K misschien het uiterste uit de Engine heeft gehaald.

NBA 2K19 ziet er dit jaar ook net als vorig jaar geweldig uit, maar moet het wel afleggen tegen de concurrent NBA Live 19. Dit is opzich niet iets ergs, maar de engine van EA is graphic wise gewoon een stuk beter dan de huidige 2K engine. De soundtrack en de commentary dit jaar zijn ook weer heel erg sterk en daarmee wint het wel weer van NBA Live 19. De pre game discussies in NBA 2K19 zijn ook ontzettend sterk en voelen dynamisch en het commentaar tijdens de wedstrijd ook. Het voelt alsof je echt bij een NBA game bent.

MyCareer, sneller, dieper en minder ingewikkeld

MyCareer vorig jaar was in mijn ogen een mode die goed was, maar getergd werd met het feit dat je overal VC voor moest uitgeven. Dit jaar moest NBA 2K19 het beter doen, geen VC voor alles meer, meer geld wat je kon verdienen door wedstrijden te spelen en minder het idee krijgen dat je geld moest uitgeven aan de game. Gelukkig is 2K dat gelukt, MyCareer is zoals altijd een geweldige mode met een sterk verhaal. Je begint in China als een basketballer die niet is gekozen in de NBA draft, je probeert in China je weg te vinden naar de NBA. Toch gaat dit neit zoals je wilt en eindig je in de G-League, waar je weer van onderaan je weg moet knokken naar de NBA. Op het moment dat je in de NBA bent begint het verhaal pas echt, het worden van een legende. De cutscenes in MyCareer zijn ook weer van hoog niveau met goede voice actors die hun werk goed doen.

Daarnaast gaat het levelen in NBA 2K19 sneller, zeker in MyCareer mode. JE krijgt ongeveer 1000 V.C. points per potje dus om je character te levelen heb je minder tijd nodig dan in NBA 2K18. Hierdoor zal je minder tegenkomen dat je in The Neighbourhood (het sociale aspect in MyCareer) tegen alleen maar mensen speelt die al level 90 zijn, terwijl jij nog bezig bent in level 60. Tuurlijk kom je hoge levels tegen soms, maar dat zijn vaak ook mensen die er flink wat geld tegen aan hebben gegooid.

De andere modes

Natuurlijk is er niet alleen een MyCareer mode waar jij je als fervent basketbal fan in kan verdiepen. Er zijn gelukkig ook meerdere modi zoals MyGM en MyTeam. MyTeam is te vergelijken met alle vormen van Ultimate Team uit de EA Games, je spaart kaarten, je verkoopt ze eventueel en je hoopt natuurlijk heel hard op Lebron James om die in je team te stoppen. Dit jaar heeft MyTEam een grote upgrade gekregen, zo is er nu een Triple Threat mode waarin je drie beste kaarten tegen een tegenstander zijn beste kaarten gaat. Daarnaast zitten er ook genoeg basketbal legendes in deze mode waarmee jij je team kan versterken. Daarnaast hoef je niet alles online te doen en zijn er genoeg singleplayer challenges die gedaan kunnen worden om je team beter te maken. Zo biedt MyTeam ook uitdaging op het offline gebied waardoor de drempel voor veel spelers toch iets lager ligt.

MyGM en MyLeague zijn ook weer terug en beide met de nodige vernieuwingen. Je kan net zoals vorig jaar door een storymode heen gaan in MyGM waar je een expansion team bent of je kan kiezen voor een mode waar jij gewoon controle neemt over een team en waar er weinig verhaal elementen om heen hangen. MyGM is een stuk realistischer geworden met meer realistische salarissen en ook eisen. In MyLeague zitten ook historic draft classes waardoor je ook drafts van vroeger kan doen om zo geschiedenis te herschrijven. Het zijn kleine toevoegingen in de game, maar maken NBA 2K19 wel een heerlijk en uitgebreide beleving.

Conclusie

NBA 2K19 is dit jaar weer een heerlijke baller en er zijn genoeg keuzes waar je uit kan kiezen. Er zijn genoeg modi te spelen en er zit genoeg diepgang in de game modi om je uren en dagenlang bezig te houden. De modes zijn ook genoeg vernieuwend om weer de nodige nieuwe dingen te ontdekken. De gameplay echter is amper tot niet vernieuwend, de animaties lopen wel wat soepeler en er is een takeover systeem, maar daarmee houdt het eigenlijk op. De game speelt en voelt als NBA 2K18 2.0 en dit is opzich niet iets slechts, maar is het dan een upgrade waard van 60 euro? Toch blijft NBA 2K19 de koning van het basketbal ondanks zijn weinige vernieuwingen, maar ik hoop dat 2K voor NBA 2K20 toch risico’s durft te nemen en een vernieuwende baller aan ons aflevert.

 

 

We zijn los, Check ons!!
CURRENTLY OFFLINE